Избор на пцп

ivuchev

Новодошъл
.Здравейте хора, искам да помоля за мнения относно ПЦП , това ще ми бъде 2 рата пушка и първото пцп.
Малко предтекст , пружинката ми е норика storm 5.5 и съм доволен от нея , предимно стрелям за удоволствие по сковранье и нямам кои знае какви претенций , даже последнити 2 години не е пипана .
Сега по темата . Нещо ме захапа кучето и ми се прищя пцп , НО с него идват и по големите разноски . Спрял съм се на турска hatsan herkules в калибър .30 /7.62 мм. Пушката ясно взимам я от магазина за 1750 лв. Ат тук на сетне нямам идея , искам да взема бутилка , но каква би ми вършила работа . Композитните по ли са здрави и надеждни или металните . Къде се пълнят и колко струва . Проектилите са скъпи по 0.2 лв. Излиза бройката . И за оптика да питам има ли смисъл да е с голямо приближение , по скоро отпред искам да е поне 50 мм. И те така те .

Последна промяна:

emci74

Редовен Потребител
По мое мнение,1750 лв за турска пушка си е чиста лудост! В този калибър ще стреляш само по празниците, защото проектилите са скъпи( освен, ако не се взема пушката с друга цел). Бутилките , която и да вземеш няма да сбъркаш. Композитните са леки, а стоманените ще те изкарат 40-50 г. Не че и другата няма да те изкара, но ако нямаш компресор в къщи, след 10г ще ти се мръщят в магазина като им я занесеш да я пълнят.

sts1969

Редовен Потребител
И аз мисля че да дадеш доброволно 1750лв за турска пушка си е проява на нездрав разум :oops: Бих те насочил поне към Еваникс рекс, хем е по-качествена, хем е по-евтина, а и по-красива според мен. Аз до сега не съм виждал турска РСР пушка която да стреля добре без сериозен тунинг и доработки, за който се искат много знания, опит, време и нерви... или добър приятел с такива. Друг е въпроса за калибъра, болните от Пневматика (като мен) ще те убеждават цял ден, че най-правилният калъбър е 4,5мм. или поне 5,5мм...друг ще те посъветва да къртиш мивки с 6,35 или 7.62....или .50. Ако ще стреляш по картонени или падащи мишени, на тях им е все едно с какво ги дупчиш, само разходите ще са много по-големи с големият калибър, разбирай сериозен разход на въздух, малко изстрели, по-скъпи проектили. Ето един ориентировъчен линк към споменатата от мен пушка:

Последна промяна:

Ичи Геки

Потребител
Херкулеса е уникална пушка - един съвет - намали калибъра до 6.35, за да може някой търговец да ти я докара от турция и цената ще е доста по ниска - около 1000лв и ще имаш пари и за компресор. Препоръчвам ти 2бутален Tuxing и задължително карбонова бутилка 6л, за да ти е леко да я пренасяш ако ходиш някъде. Лощото е че Херкулеса не харесва много много слъгове, а за мен лично чашките са отживелица. Ако можеш насочи се на Kral Arms Big Max - аналог е на херкулеса, малко по къс, доста по лек и стреля добре със слъгове 2.17 грама Knock Out na JSB. и 2те пушки се нуждаят от тунинг и настройка - около 400лв.
Ако лично аз трябваше да се върна назад във времето (минал съм през доста пушки) - рационалния избор щеше да е Big Max от Турция - около 900лв + тунинг и настройка за около 400лв. Оптика най-оптималното и универсално е 6х24х50 - мой съвет - висок клас на дискавъри, за предпочитане 2ра ръка - около 500лв. Компресор Туксинг задължително 2 бутален, поради ред причини - около 600-1200лв зависи от модела. Бутилката лично аз бих я забавил за след няколко месеца, понеже с такава пушка и компресор, след настройката имаш 50+ изстрела в плато и може да се изчака за карбонова бутилка (около 300-400лв) за след няколко месеца. :)
В олх или форума има вече внесени пушки на доста по ниски цени от 1700лв, за това което търсиш, така че недей им дава тея пари тук.

Васил Василев

Потребител
Херкулеса е уникална пушка - един съвет - намали калибъра до 6.35, за да може някой търговец да ти я докара от турция и цената ще е доста по ниска - около 1000лв и ще имаш пари и за компресор. Препоръчвам ти 2бутален Tuxing и задължително карбонова бутилка 6л, за да ти е леко да я пренасяш ако ходиш някъде. Лощото е че Херкулеса не харесва много много слъгове, а за мен лично чашките са отживелица. Ако можеш насочи се на Kral Arms Big Max - аналог е на херкулеса, малко по къс, доста по лек и стреля добре със слъгове 2.17 грама Knock Out na JSB. и 2те пушки се нуждаят от тунинг и настройка - около 400лв.
Ако лично аз трябваше да се върна назад във времето (минал съм през доста пушки) - рационалния избор щеше да е Big Max от Турция - около 900лв + тунинг и настройка за около 400лв. Оптика най-оптималното и универсално е 6х24х50 - мой съвет - висок клас на дискавъри, за предпочитане 2ра ръка - около 500лв. Компресор Туксинг задължително 2 бутален, поради ред причини - около 600-1200лв зависи от модела. Бутилката лично аз бих я забавил за след няколко месеца, понеже с такава пушка и компресор, след настройката имаш 50+ изстрела в плато и може да се изчака за карбонова бутилка (около 300-400лв) за след няколко месеца. :)
В олх или форума има вече внесени пушки на доста по ниски цени от 1700лв, за това което търсиш, така че недей им дава тея пари тук.
Ако си пробвал слъгове на херкулеса - кои от тях ( като модел ) се справяха най-добре за 7.62 мм. На мен неми трябват да правят групи. Трябват ми, да мога да целя на 50-70 м. капачка от буркан- примерно.

Ичи Геки

Потребител
Ако си пробвал слъгове на херкулеса - кои от тях ( като модел ) се справяха най-добре за 7.62 мм. На мен неми трябват да правят групи. Трябват ми, да мога да целя на 50-70 м. капачка от буркан- примерно.
Самият туист на цевта не харесва слъгове. В. 30 калибър почти нямаш избор на каквито и да е проектили, освен ако не се внася от вънка, а цената там е доста по висока. Затова 6.35 е мн по удачния вариант.
А за капачка на 70м с херкулес и слъгове трябва да си голям късметлия от към настройка и проектил. Аз на 50м понякога не уцелвах лист а4, хем беше с пълен тунинг. С чашки jsb групата беше колкото 2лв монета.

Васил Василев

Потребител
Благодаря за мнението приятел.
Ако копуваш Херкулеса - вземи по-малкия булито най-добре в 9 мм. и няма да съжаляваш. Моята е тунингова от Гадняра, и прави чудеса от храброст. Има разни тарикатчета, които пишат , че Херкулеса, не е качествен и скъп. Това не е вярно, пушката си е много добра.

lu-bo

Редовен Потребител
Един приятел ме помоли да му пусна обява за пушката.Причината -за последно е стрелял с нея преди пандемията.Пушката е Комета линкс ПЦП в комплект с бутилка и зарядна станция цена 1300лв. Пушката е с нов редуктор стреля с 290м/с с JSB 1,175 кал.5,5мм. външният вид е безупречен /много пазена/ Чакам да ми изпрати снимки.При интерес 0895769570

Gadnqra

Редовен Потребител
Ичи Геки е написал много верни неща за Херкулеса. Няма да ги повтарям, а ще добавя:
1. Цевта се сменя много лесно и безпроблемно, с такава от Бигмакс.
2. Пушката е много, ама много по-добра от Еваникс Рекс. По плато, например изобщо не могат да се сравняват. Конструкцията е проста и надеждна. Многозарядна е, за разлика от Рекса. Клапанът е вечен, за разлика от на Рекса. Повече въздух, по-малък разход, и т.н.
3. Цената - Рексът е почти 2 пъти по-скъп, а не виждам защо, при положение, че от кутията, изобщо не стреля добре. Правил съм няколко и не видях, с нещо да са по-добри от Херкулесите.

Нагоре