Здравейте на всички. От години не съм държал въздушна пушка, но като малък доста пострелях. Сега търся да си закупя първата лично моя. Нека да кажа, какво горе долу търся и за какво ще се ползва. Прецизно стреляне в двора ми до 15-20 метра, малки мишени, като имам възможност да седна и да се подпра на удобна маса. Стреляне по кенчета, бутилки и каквото се намери до около 40-50 метра, когато се отиде за риба и няма риба. Прегледах видовете въздушни пушки и мисля, че стигнах до заключение поне какъв вид търся. CO2 за пушка било слабичко и се влияело от времето, с пружината имало повече откат освен това не трябвало да седи заредена и тук идва момента кълве ми, хващам, вадя, захранвам, хвърлям, забравям за пушката, отварям си бира и т.н. PCP не знам колко си заслужава ако ще стреляме за майтап 1-2 пъти в месеца. Та стигнах до газовите бутала.
Оптимално би било да се впиша в бюджет до 500-600 лева и съм хвърлил око на:
Browning X-Blade GP - 389 лева.
COMETA Fenix 400 Galaxy GP - 500 лева.
Gamo Elite Premium IGT - 573 лева.
Тези 3те ги има налични в магазин от който пазарувам по принцип и мога да отида да ги видя на място.
Слагам и Hatsan 125/135 Sniper Vortex, защото я пишат най-мощна, изгледа ми добре, но доста тежка и с трудно за зареждане. Знам ли.
Приоритет ми е точност>качество>сила>quality of life (тегло, нужна сила за зареждане, наличност на резервни части)>визия.
Интересуват ме 5.5мм калибър поради простата причина, че са лесно достъпни и има разнообразие. Ако някоя от изброените работи по-добре с 4.5 или с 6.35 също нямам проблем.
Не съм се разбързал да си слагам оптика, но ми харесва като идея за в бъдеще. Нямам проблем с регистрацията в КОС ако ще е над 24J. (магазина е буквално до районното).
Ще съм благодарен ако ми кажете дали правилно съм се ориентирал, коя от опциите е най-добра и да се поинтересувам ли от още някой модел.
Оптимално би било да се впиша в бюджет до 500-600 лева и съм хвърлил око на:
Browning X-Blade GP - 389 лева.
COMETA Fenix 400 Galaxy GP - 500 лева.
Gamo Elite Premium IGT - 573 лева.
Тези 3те ги има налични в магазин от който пазарувам по принцип и мога да отида да ги видя на място.
Слагам и Hatsan 125/135 Sniper Vortex, защото я пишат най-мощна, изгледа ми добре, но доста тежка и с трудно за зареждане. Знам ли.
Приоритет ми е точност>качество>сила>quality of life (тегло, нужна сила за зареждане, наличност на резервни части)>визия.
Интересуват ме 5.5мм калибър поради простата причина, че са лесно достъпни и има разнообразие. Ако някоя от изброените работи по-добре с 4.5 или с 6.35 също нямам проблем.
Не съм се разбързал да си слагам оптика, но ми харесва като идея за в бъдеще. Нямам проблем с регистрацията в КОС ако ще е над 24J. (магазина е буквално до районното).
Ще съм благодарен ако ми кажете дали правилно съм се ориентирал, коя от опциите е най-добра и да се поинтересувам ли от още някой модел.