Избор на пушка до 250лв.

njatanasow

Редовен Потребител
А защо не си купи Харлей Дейвидсън, в този ред на мисли.... Според мнозина това е върхът.... Или Хаябуса, например..... Защо не си събра повечко пари и да си купиш нещо такова, а караш Интрудер.... Аааааа, ще кажеш, ами за това съм имал възможност, това съм преценил да отделя като бюджет, това ми харесва....
Бре младеж,много си в грешка!Интрудъра ми е поръчков и ми струваше 38500$.Харли можех да си купя за под 20000$.Ако знаеш какво значи Интрудър щеше да разбереш защо съм избрал него!Можеш да го видиш
 

Attachments

  • 01.JPG
    01.JPG
    349.5 KB · Прегледи: 92

pachoddp

Потребител
Супер е, но на мен грам не ми харесва.... Аз си падам по туръри, голямо ендуро.... Затова си карам и TDM - ма..... Има и доста по-скъпи мотори от твоята цифра.... Защо не си събра още някой лев.... Явно не ме разбираш..... А и сигурно с моя боклук Yamaha TDM, съм спестил от хобито и съм по-малко моторист от тебе....
Само ще кажа нещо и повече не виждам смисъл да ти отговарям...
Човекът е определил 250лв. Това, с което имам опит аз, е в този ценови диапазон и затова му давам информация. Не съм си и помислил, че е най, най.... Но и не е боклук. Във форума има много, много питания за пушки за 600,800,1000,2000,3000лв. Там никога не съм си позволил да дам някакво мнение или съвет.... Просто, защото нямам такъв опит....
Но тук става въпрос конкретно за 250 лв. А CP2 - то влиза в този диапазон, имам опит с него и го споделям.... Ясно и точно....
 

njatanasow

Редовен Потребител
Интересно ми е от кога се занимаваш с ВО?Тъй и тъй го обърнахме на говорилня.
 

t.marev

Редовен Потребител
Марев ти ли си?
Да ме извини Марев, ама не се стърпях!
Ми не, не съм аз.....

По темата.....Не бих дал съвет, защото авторът тръгва от грешна точка според мен. Когато се тръгне от т. нар. бюджет, никога не се стига до правилния избор. Това е фундаментален въпрос и е доказан с много горчив опит. Бих му препоръчал да смени отправната точка и вместо да залага бюджет - да си изясни предназначението на пушката която иска да си купи. Тогава нещата ще са по-ясни и би получил по-смислени съвети.
За съжаление бате Ники, като изявен майстор, смята че всеки който си купи пушка, ще затъне в "хобито", ще тръгне по нов път и стрелбата ще стане смисъла на живота му.....В този смисъл съветите му са съвсем разбираеми и определението "боклук" е една изстрадана метафора, една предизвикателна закачка. Тези които искат да достигнат неговите висини, непременно трябва да се вслушат в съветите му.
Трябва да признаем обаче, че в случая, мнението на ентусиаста практик pachoddp е доста по-адекватно. Стъпило здраво на земята, базирано на личен опит и наистина отразява почти всички изисквания на автора на темата. Такива мнения често се подценяват и подминават или /съгласно форумната практика/ се коментират подигравателно, само защото са изказани от някой не толкова изявен съфорумец. Не са малко случаите, когато тези мнения са изключително ценни.
Радвам се че разгорялата се дискусия остана в рамките на добрия тон, а лекото ритане по кокалчетата, може да приемем за дружеска закачка на двама запалени мотористи. :)
:cheers:
 

lu-bo

Редовен Потребител
Темата набъбна яко.На Valerian сигурно му стана още по-мътно.Но имаше и две много точни предложения "Славия" и Метеор АР-1000.
отговарят на всички критерии. Aз бих предпочел Метеора в кал 4,5мм.ще останат и пари за оптика.
 

valerian

Новодошъл
Темата набъбна яко.На Valerian сигурно му стана още по-мътно.Но имаше и две много точни предложения "Славия" и Метеор АР-1000.
отговарят на всички критерии. Aз бих предпочел Метеора в кал 4,5мм.ще останат и пари за оптика.
Хаха, напротив даже, изключително поучително беше всичко до този момент. Разбрах, че каквото и да взема, някой все ще ме осъди за избора. :D

Шегата настрана обмислих дали да не си взема Метеор-а на първо време, но вероятно ще отложа покупката за момента и ще взема нещо от малко по-висок клас в бъдещ момент. Имам и други хобита и съм съгласен с г-н Атанасов, че е по-добре да се вземе нещо по-хубаво и по-скъпо, но да се купи веднъж.
 

xpresident

Редовен Потребител
- ще се използва само и единствено за стрелба по мишени
- клоня към калибър 4.5
- предпочитам да е точна и надеждна, отколкото да е мощна
Haenel 312, разбира се!
Цената леко надхвърля бюджета, но:
1. Не е китайска, а немска
2. Издържа стотици хиляди изстрели
3. Бие по точност всичко предложено до момента
4. Може да се стреля с диоптрика спокойно до 50м и не е задължително да има оптика
5. Купуваш спортна пушка, която цената и няма да падне.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Не е китайска, а немска
И то от истинската, демократичната !!!7557.jpg
Има един проблем с тези пушки(класиките) ако се абстрахира човек и ТТ даните,повечето неща предлагани днес му се струват сякаш правени в час по трудово обучение(технологии и предприемачество) или подарък към пакет Зрънчо... :))),някой да не се жегне пак...свят широк,избор бол!!!
П.с
Сега е момента за СО² работещо с течната фаза.. доволен ще остане!
Колега,опънал си ралото,не поглеждай на зад,щом ти е влезнала мухата в главата купувай,по- евтини няма да стават а пушка си требва... :)
П.с на П.с-то
Ти да не мислиш,че нашия свят започва и свършва с въздушното оръжие?
 

t.marev

Редовен Потребител
Haenel 312, разбира се!
Васко, леко закъсня.....Момчето реше да отложи въоръжаването. Най-вероятно поради нЕкоя семейна пацифистка демонстрация.:)
С твое позволение, искам да направя някои уточнения към изброените от теб предимства. Не искам да ми се обиждаш, правя го с най-добри чувства и уважение.
1. Не е немска, а източногерманска.
2. Издържа хиляди изстрела. /стотиците ги прибираме на тавана/.
3. Бие по точност...............Но само в подходящите ръце.
4. Може да стреля с диоптрик..........Какво беше това?!
5. Цената ще се повиши......Напротив, ще падне, защото не отговаря на НАТО-вските стандарти.
Изобщо пушката вероятно е прекрасна, но не е за всеки.
:cheers:
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Да,Прусия не е Германия,Македония не е България,шотланци и англи са чистокръвни брити!Kral Arms np 1 е най доброто,другото е неграмотен и погрешен избор на не прочели отрицания на обективното... :)
 

pakfa

Редовен Потребител
Относно Хайнел 312 . По мои груби сметки, в ученическите си години, съм изстрелял около 65 000 чашки. Това е за редовните тренировки, до 88–а година. Имаше и още една група по спортна стрелба. Тук не слагам "сухите" изстрели и тренировките преди първенствата. Та може да се направи груба сметка, колко е здрав Хайнела. В днешни дни , проблема е намирането на части и правилната техническа поддръжка. Модела не носи на усилване по мощност.
 

t.marev

Редовен Потребител
Относно Хайнел 312 . По мои груби сметки, в ученическите си години, съм изстрелял около 65 000 чашки.
Тия сметки са съвсем, съвсем груби.....
Я да посмятаме заедно!
Два пъти седмично тренировки - 10 месеца = 80 тренировки = 80 часа стрелба. /тренировките са по 2 часа, но можеш да стреляш не повече от един час/ Ако стреляш всяка минута по веднъж /което е абсурд, но да приемем/ това прави 80 Х 60 = 4800 изстрела, кажи ги 5000. За десет години, прави 50 000. Ако си почнал да стреляш на 14 години, трябва да си бил ученик до 24 години. Бая си си застоял в училище! Да добавим и другите стрелби - за състезания и туй-онуй....Млад човек, каква друга работа има освен да стреля?! И така преко сили ги докарваме близо да 65 000 чашки. Обаче.....нали не искаш да кажеш че си ги изгърмял с една пушка?
Не ме разбирай погрешно! Респект към положения труд и създадените умения! Просто физичните закони важат дори и за Хайнелите, също и за Славиите и за всички останали легенди от времето но ДОСО, ОСО и други подобни.
 

t.marev

Редовен Потребител
Не се сдържах и реших - срам-не срам, да попитам и аз - защо да не може да стреля повече от 1 изстрел в минута и как се изчислява това? :)
Знам че си срамежлив.....но ще ти кажа. :)Говорим за усреднени числа, не за скорострелност. Вероятно си забелязал, че използвам примерни числа и бройки, това е едно от тях. Значи имаме зареждане, прикладване, прицелване, дъх - мъх, това онова и изстрел. След това оглеждаме резултата, преценяваме за грешки, изслушваме нЕкоя препоръка от някого.....а в това време часовника си тиктака. Е, някой път може да правиш и 70 изстрела, дори 80, но друг път няма да стигнеш и 30. Нали идеята е обучение и тренировка а не картечна стрелба по врага. Освен това понякога чашките свършват, трябва Пешо да иде да вземе, пък той домакина излязъл.....Всички които са се занимавали с това, знаят какви неща изскачат. Затова, като теглиш чертата, горе долу, ако го докараш на 1 сачма на минута е добре, даже много добре!:)
 

pakfa

Редовен Потребител
Мдаа... За грубите сметки – една кутийка чашки (200 бр.) ги стреляхме на тренировка. Двете групи стреляхме с едни и същи пушки. Сега сметни колко са чашките на пушка. От двете групи , 8-10 човека се явявахме на окръжното. Стигали сме до 2-ро, 3-то място с брат ми. Мога да пиша много за онова време..
И понеже си Тома неверни, ще споделя, че успоредно ходех на авиомоделизъм и йога.

1 мин. за изстрел , го има по клипчетата на европейски и световни състезания. Там се борят за десетите на десятката и и не стрелят с 312-ки. Пушките - не могат да се сравняват!

П.С.
Понеже съм съучастник в поредното у****не на такава тема, ето и моя съвет към автора:
Правилно си се насочил към пружинка в 4.5мм калибър.
От личен опит - АР-1000 магнум са лотария - от 3бр. една тръгна да стреля след полиране на спусъка и смяна на пружината с такава от Норика. Другите две са вече мои и чакат по-добри времена, за да ги съживя.
Бих рискувал с Умарекс Аир Скот - Кифа не дава празни съвети.
 
Нагоре