Избор на Пцп

• Автор на темата Автор на темата Nikola
  • Начална Дата Начална Дата

Nikola

Потребител
Здравейте, колеги!
Наскоро реших да се върна към хобито. Отдавна не следя моделите, изискванията ми са максимална сила и добра точност, лесна смяна на калибрите, много зарядна и възможно по-компактна (последното е желателно, но не и задължително).
Мисля да закупя и компресор, задължително работещ и на 12в, като и тук изплуват доста неясноти...
Бюджета ми е 2-3к..
Благодаря предварително!

С тия 3 хил само fx и даже няма да стигнат за цев за слъгове само с чашки ще е иначе пушката дето търсиш е fx dynamic или fx impact m3 втора ръка. Другия по компактен и можеби по безпроблемен е чешкия epic two но незнам цената му каква е тия дни и нов модел ще изкарат някаква реклама мернах. Компресора който търсиш е gx pump cs 4 -I едновременно работи и на 220v и на 12v имаго в алито и в амазон

Абе вярно си е това със смяна на калибрите. Сложиш ли си предпочитания калибър няма да искаш от него да мине на .177 или в .35 ей така защото трябва нова прострелка а не винаги условията за прострелка са добри. Затова по-добре две отделни или 4 отделни най добре. Примерно .22 си е голяма работа тих е и достатачно силен за почти всички приложения .25 носи по голяма тежест по добър е за дълги разтояния и е по устойчив във вятър ако е над 2.8 грама. .30 пък е така по тежък до към 4 грама ама там пък му трябва голяма скорост да го засилиш поне 150j минимум а тия пушки са си скъпи най евтиния вариант е vulcan 3 но пък е добър вариант. И после вече отиваш в ловните калибри малко изстрели ама със яката сила там си стоиш вързан за голямата бутилка .35 е приемлив ама по добре .45 като е гарга да е рошава. А пък 4.5мм е назаменин домашен калибър за забавление без да вдига много шум и е евтин една кутийка съдържа много съчми ако си наистина и голям фен някой да ти направи пушка със слъгове в 4.5мм има пушки по 50 джаула в 4.5мм това е като кърфица без никаква парабола на стотина метра. Тия обаче ги няма готови за продажба а и трябва да си голям фен да набиеш пари в тоя калибър. Но и една пушка с много калибри си има приложение примерно имаш само мотор няма как да пренасяш 2 или имаш място у вас само за една с 2-3 цеви няма място за голям гардероб. Или като в случая на edgun Leshiy 2 хората в калифорния и нюйорк го сцепиха да го купуват защото е полу-автоматичен в 9мм, късичък а към него лесно се слага 600мм цев но там цените са фрапиращи от по 5-9 хил лева. https://www.edgun.shop/collections/leshiy-2-menu

Но иначе ако си разумен ще си вземеш ей това с пластмасовия приклад да ти е лекичко и да не се надира, надеждно, върви на гръм. Друго не ти трябва да знаеш купуваш веднъж и забравяш

Ако все пак ти трябват калибрите и различните дължини цеви тогава за 4хил RTI prohet 3 си е модел с репотация ходи и по състезания не е най доброто само 130j в .30

Китоветe за P3 смяна на калибри и дължини https://www.rtiarms.shop/collections/conversion-kits

И тука се нарежда и epic airguns модел one или two това нещо крещи качество 160j в .25кал сменя калибри сменя бутилки с въздух под налягане само дето няма .30ти кал https://www.epicairguns.com/epic-two.html

Последна промяна:
Благодаря за съветите от сърце!
По принцип не бих прескочил и варианта за заготовка, която да надграждам (каквато и плякалки да взема ще се човърка)...
Главния ми приоритет е високата мощност.
За калибър все още се двоумя. 4.5 и 5.5 ги изключвам като вариант, 6.35 не е лош калибър и е що годе масов, но за макс Пауър ще трябват проекти ли, които не всяка цев харесва.
Размера и теглото не са ми чак такъв приоритет.
Какво ви е мнението за Були/Херкулес, Еър Форс, Суматра?

Щом те влекат джаули, можеш да погледнеш моделите на АЕА и моят фаворит сред тях BinTac Т9

За airforce texan ей тоя канал произвежда последните тунинги за по голяма мощност. Добри пушки са но не стандартни калибри трябва да си поръчаш слъгове от чужбина или ако ги има тук ще са на двойни цени в сравнение с другите. Бая тунинг трябва да и хвърлиш в нови части модела SS е със голям модератор ,можеби той е най предпочитан.https://youtube.com/@africanairordnance?feature=shared

За Hatsan Bully тука във форума има няколко човека дето ги правят много добре. Незнам стандартната цев дали е добра за слъгове май става иначе не е проблем да и сложат и една LW 700mm за + 400лв и ще стане топ за до 1800 без цевта е добър избор в комбинация с един външен регулатор на маркуча между бутилката и пушката на Huma по натам + 400лв. Това май ти е най евтиния вариант за далечна и точна стрелба ако не АЕА хвърля големи гюлета на 50-100 метра но няма да можеш да се кефиш на далечната стрелба по мишени по скоро ще имаш мощна пушка да дрънкаш по големи тенджери и ще я продадеш след 1 година но пък е полу-автоматична bintac има си приложение но аз предпочитам .30 пивече изстрели и става и за надалече за кеф не е точно като .25 освен ако не е наистина тунингована.
Платформа за надграждане е FX impact m4, fx dynamic и ако си падаш по дървената визията fx king. Ама щом 3к ти е бюджета за всичко май ще си с hatsan bully и един тунинг от @Gandqra и една оптика поне 6-25 на discovery HD за 500лв ти е минимума за оптика https://a.aliexpress.com/_EJ2gWtj

или 800 за за Arken или 1500 за дигиталната Arken zulus със вграден лазерен мерач на разтоянието и калколатор тука във форума има обява на добра цена. Щото купиш ли си евтина китайска оптика за 300лв нищо няма да виждаш на над 100м и за какво си дал толкова пари за пушка. За компресорчето 1000лв и 3 месеца чакане е gx pump cs4-i ако не от алито и амазон за 1600лв с 1 месец чакане.

Или от Калойан един Tuxing с 2 бутала минимум за 800лв и една бутилка 12л за още 600лв стоманена или 6.8л карбонова във сметката трябва да вкараш и модератор за поне 200 кинта че си не е работа да излизаш да тряскаш силно само неприятности носи. Има в сайта на RTI едни hush май са добри ако не DonnyFL или Huma avalanche и едни 0 db не са лоши тия турските вътре са с едни ролки от коса на wrangler според мен не стават. Ако не за 100лв виж buck-rail 3d print supressor вътре с метални резби и шайби

Последна промяна:
За първо време имам един изостанал Липърс, две бутилки по 2 и 4 литра, калъф, двунога...
Пушката ще се ползва рядко в бъдеще.
Налази ме крастата отново, по простата причина, че за 1 година претърпях два инцидента (потроших си китката и единия пръст, изтърпях 3 операции, тъкмо почнах да работя и да се възстановявам и си порязах доста дълбоко другата ръка с шлайф...), та свободно време вмомента имам в излишък, но нататък не се знае колко ще се ползва.
Вмомента съм по рехабилитации и не ми се иска да надхвърлям бюджета..
Мога да закупя и хубава тръба в .30, доста над нивото на lw.
Мислех си и за българско производство (имам кросман 2240), но четох доста по темата с колегата от Русе...
Гледам че в купува продава има едно Були на хубави пари.
@Gadnqra, иска ми се и ти да си изкажеш мнението за Хатсана, че се замислям и за Суматра, а ти имаш оглед над тях..

Според мен, едно Були Лонг ще ти е достатъчно. Суматрата също е хубава пушчица, така, че си избери една от двете - в един и същ ценови диапазон са. Аз лично съм за Булито.

Железарията е еднаква. Големият Херкулес има 2 резервоара - задният е в приклада. Цевта му е 60, или 66 см, а на Були Лонг е 76.

Back
Нагоре