Избор на ПЦП

Amaron

Новодошъл
Здравейте,

Нов съм за форума и се извинявам предварително ако задавам сигурно до болка питан въпрос :). От доста време имам голямо желание да си закупя ПЦП пушка, но поради една или друга финансова причина се възпирах. Няма да крия нямам особен опит и наблюдения, за това разчитам на професионалното ви мнение и насоки. Главно по мишени искам да стрелям 50-100 (+) м , като бюджет съм си заделил около 1000 лв.
На прима виста ми допадна един модел на Hatsan BT65 втора ръка https://www.olx.bg/d/ad/hatsan-bt65...n=observed_ad&isPreviewActive=0&sliderIndex=3
но ще се радвам и на вашите насоки. Горе долу нещо такова търся и като калибър 6,25 мм.

Поздрави
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Калибърът е 6,35 и според мен си се насочил правилно - универсален е. За този калибър и за тези дистанции, които си посочил, ти препоръчвам пушката да е от 90 джаула нагоре. За цената, която си предвидил - Kral Bigmax-X. Има колеги, тук от форума, които предлагат внос на чисто нови такива, под 1000 лв. Пушката има нужда от пипване, но това може да стане и по-късно.
 

shaman

Редовен Потребител
Само да допълня малко, ако може :)
Ако бюджета ти е 1000 лв. имай предвид, че освен пушка ще ти трябват още доста неща, които са задължителни и не са евтини !
Оптика (повечето пушки идват без мерни прибори), бутилка за зареждане, зарядна станция, куфар или калъф за пренасяне и доста неща, които не са толкова задължителни но е добре да ги има - далекомер, двунога, торбички и масичка за стрелба, така, че трябва да си прецениш колко ще ти излезе всичко преди да купуваш пушка..
Да не се окаже, че ще свършиш бюджета, а да ти липсва нещо важно.
 

Amaron

Новодошъл
Да, съгласен съм че има много дребни неща които правят удоволствието от стрелбата още по - голямо , съответно и бюджета :). За това не изключвам вторичния пазар на ПСП където има готови комплекти , надявам се да се вместя там, ако не ми стигнат силите на добра нова.
 
Нагоре