Избор на ВО

kosmev

Редовен Потребител
да не говорим, че вика на Зоракито PCP
И Германци и Чехи явно са заблудени... Да не говорим, че Хамериканците го наричат даже MultiPump PCP.
A в този форум темата за Zoraki е в раздел "Компресионна Пневматика"
И като му замине компресорчето, което се случва често, не е голям кеф.
80лв в Заримекс. В Турция вероятно 2 пъти по-евтино.
. И по принцип, всяка една пружинна пушка е в пъти по-здрава от Зоракито.
По-скоро ремонтопригодна - Ако ти се занимава и знаеш как, може да си я разглобяваш и обслужваш. Точно като соц.автомобил! :D
А и във форума е пълно с въпроси от вида - купих си нова пружинка, не смея да стрелям още, търся някой да я разглоби и почисти.
Извинявам се, ама точно като нова Лада - от магазина отиваш в сервиза да ти оправят заводските дефекти.
Зоракито е като японски автомобил- купуваш и се кефиш - ако се счупи, плащаш си и продължаваш да се кефиш. :D
 
Последна промяна:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ти за компресиони пушки и пистолети чувал ли си, или не си наясно с терминологията на родния ти език? И не случайно чужденците пишат MultiPump! Не бързай да спориш, като ти се направи забележка!

ПП: забравих да кажа, че като пистолет Зоракито ми допада и харесва, но никога не бих го сравнявал с пушка!
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Аз също съм на мнение, че между презареждаема компресионна пневматика - PCP и мулти-компресионна пневматика има разлика. Най-малкото, заради принципа на добиване на компресията.
 

ATO

Редовен Потребител
bleu81, му предложи HW30, но според мен HW35 може би е по-добрият вариант. Човека е на 32 години, ако е над 1,70 м. може да му дойде малко къса /детска/, което разбира се не е причина. За някои е удобство. Но на HW35 джаулите са си повечко ако не е "F" вариант, защото пак отива на 7.5j.
Колкото до пистолетите ... пас съм. :)
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Тя стана много баби келаво дете:),първо Мартине(извинявай ако е много лично,но вече си част от пиперливото семейство на "въздухарите":rambo: сам трябва да решиш пушка или пистолет(мое мнение...и двете),после отсей полезната информация и "стреляй",винаги ,с малко изключения,търси нещо доказано от Европа(европейски бранд),особенно ако имаш "естетическа хигиена"!(визирам основно пружинната пневматика,ПЦПтата са друга вселена,постоянно се развива,и най-мотивираните едва ли могат да смогнат на новостите,цеви...голи охлюви...нови фирми,изкушаващи цени...)
Относно Зоракито от колеги знам че е читава машинка,но това с 4 помпи един изстрел,40 помпи десет изстрела,400 помпи 100изстрела ....o_O.
 
Последна промяна:

Martin36

Потребител
Значи днес ходих до магазина на arms-bg да погледна cometa fenix. Имаха 1 налична с пластмасовия приклад във вариант 5.5мм. и с газово бутало. За 390 лв. Стори ми се симпатична и я взех. Днес нямах време да я тествам, може би на 31-ви или 1-ви ще направя първата стрелба. Сега предстои да я рагистрирам, нещо с което до сега не съм се занимавал, но имам приятели полицаи и предполагам, че ще ме насочат какво да правя. След като малко и се порадвам ще започна да се проучвам въпроса за оптика и вероятно някакъв калъф.
Благодаря на всички за съветите и насоките.
В магазина погледнах и Zoraji-то. Замислям се дали да не е следващото попълнение в колекцията.
 

redsox

Редовен Потребител
Късмет с пушкалото дано е читава бройка. Ако искаш провери тези господа 0885 711 677 www.guns.bg магазина е в дървеница. Те имат оръжейник, може да ти замери пушката и най-вероятно ще е под 24 джаула и ще ти издадат документ че не подлежи на уведомление. Както си прецениш разбира се. Може и да минеш през КОС ако ще се чувстваш по-спокоен.
 

Martin36

Потребител
Ами не държа да минавам през КОС, даже предпочитам да не се занимавам с тях. Утре може да ги пробвам. Благодаря!
 

Martin36

Потребител
Тези дни доста си пострелях. За мишена главно използвам вертикално поставени стари дъски от ламинат, върху които чертая мишената в горната им част. Прави ми впечатление, че при по-голяма дистанция чашката удря доста по-ниско от мястото в което се целя. Въпреки, че вдигнах малко мерника днес от дистанция 60 метра попаденията бяха около 40 см. по ниско от целта а на 80м. вече падаха със 70 см. на долу. Има ли някаква логика в настройката на мерника спрямо дистанцията? Знам, че с механичния мерник няма как да очаквам голяма точност, но се чудя дали е нормално да има чак такова отклонение. Чашките които взех са JSB Diabolo exact jubo 1.03 грама.
 

lynx

Редовен Потребител
Има логика, пушката не стреля като лазер направо.
Всеки изстрел е с определена парабола.
Прегледай из нета, има доста обяснения и схеми.
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Може да пробваш с леки чашки 0.87 имаше по спомен на ЖСБ.
За това повечето препоръчват малкия калибър 4.5мм за ПП,да имаш по-прсва траектория.
 

ATO

Редовен Потребител
Логика има, но започни от по-близки дистанции и тогава далечните. Имам предвид да увеличаваш постепенно разстоянието. И то след като направиш добри групи. Използвай хартиени мишени, продават се и не са скъпи. За различните дистанции са различни. На мен колеги ми подариха файлове и си ги печатам сам. Ако имаш принтер или възможност, обади ми се, ще ти пратя файловете.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Ето ти още едно предложение за нулиране на пушката при параметри JSB 5.5 1.03гр и скорост 210м/с.
Първа нула 10м втора нула 35м и до 40м си "на кръста".
Прегледай графиката и ще ти стане ясно какво да очакваш като пропадане.
Неслучайно в дисциплината ХФТ (хънтър фийлд таргет) се стреля по мишени до 41м.1.png
 

Genko82

Потребител
вайраух 30с влиза в бюджет от 500 лева с транспорта и ще останат пари и за чашки.
View attachment 88199
49м на механични от днес при лек вятър. При лека корекция на мерника и малко старание мога да вкарам 10/10 в окръжност 40мм на тия метри. същата пушка с оптика прави групи под 25мм на тази дистанция. Кенчета се уцелва и дупчат двустранно на 50м и с по слаба пушка. Това е най-качествената и най-точната пушка под 500 лева която може да се купи нова в наши дни. за 200 лева отгоре валтер лгв челинджър от заримекс. имат я в 4.5 и 5.5. Механиката и е по добра от вайраух 95 но е с пластмасов приклад което не е задължително минус а въпрос на естетика.

Колега само да питам от каква позиция стреляш?
 
Последна промяна от модератор:

xpresident

Редовен Потребител
Може ли да ми кажете ако взема тази двунога дали ще е съвместима с кометата? И дали става за нещо?
https://nasluka-shop.com/dvunoga-reguliruema-stoyka-za-strelba-1806
Двуногата не е съвместима с никоя пружинна пушка. Отката не позволява точна стрелба от двунога. Купи си седалка за стрелба.
 
Нагоре