ИЗБОР НА пп

bobi85

Новодошъл
Здравейте колеги, предстои покупка на един познат, държи да е пружинна пушка и останахме между две пушки

- Cometa Fusion Star 5.5mm​

- Diana 460 magnum 5.5mm
Ще се стреля до дистанция 50м, търси се предимно точност и прилична мощ, бюджета е до 1.000лв, какво ви е мнението за двете пушки или бихте ли вие насочили към подобна пушка. На пушките ще се монтира оптика мисля за хавк 4х32, моля за съвет :))
 

bobi85

Новодошъл
търси се класна пружинна пушка, защото не ни се занимава с бутилки, маркучи и тн, а и няма къде да се пълнят бутилките :/
 

Hidden

Редовен Потребител
Имам Дианата и Комета 400 Феникс с телена пружина.
Дианата води с повече енергия (32 срещу 22 дж) и по-добра изработка. Стрелбата с Кометата е много по-приятна - няма толкова шум и вибрации при стелба.Не всяка оптика ще издържи на Дианата. Ако се насочи към Дианата, бих дал съвет да скъси пружината до енергия около 27 дж.
Като цяло изборът зависи от това на какво държи повече човек - комфортна стрелба или сила.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Щом бюджета позволява махай я тая Комета ако искате по- приятна за стрелба пушка да взема 34ка,ако иска "яката работа" Диана 48,54,350,470 отивате в Заримекса https://zarimex.eu/vazdushna-pushka-diana-48-kal-5-5-mm им се обадите предварително защото не всичко е в магазина и ги разглеждате на място,после ясно избора е на вкус и цвет...ако искате под 20дж. има още 3 марки ;-)
На Диана 34 ЕMS после може да постави оригинална газова пружина без преправяници
 
Последна промяна:
Нагоре