Зимно цепене на дърва.

dinkata

Редовен Потребител
На татко му подариха Einhell на ток.... за битови нужди е перфектна ! Много е добра !
 

big_dragon

Редовен Потребител
Pana написа:
Колеги, някой сблъсквал ли се е с бензинова резачка Raider ? Тече им промоция в Бриколаж - 150лв. Споделете мнения моля - трябва ми за рязане на метровици на вилата, около 7-10 кубика на година.
Имам три резачки, Щил, ХусПварна (китайско менте) и една електрическа от Карфур на разпродажба за 70лв.
Резачката ако е бензинова стисни зъби и дай някой лев повече, но да е Щил, другите вършат работа за домашни нужди, но са изключително капризни. Не палят лесно, не държат обороти и др. подобни дреболии. За вилата при наличие на ток ти препоръчвам електрическа, изключително лесна е за експлоатация. Аз в момента работя предимно с електрическата , въпреки че е абсолютно менте.
 

DANNY

Редовен Потребител
big_dragon написа:
............За вилата при наличие на ток ти препоръчвам електрическа, изключително лесна е за експлоатация. Аз в момента работя предимно с електрическата , въпреки че е абсолютно менте.

Аз също имама електрическа на вилата. Но имам един голям проблем. Изхвъря мнго масло /това което е за смазване на веригата/. Дървата стават мазни където е рязани с нея.
Носихме я и на ремонтн. Немогат и немогат да я поправят. :wall:
 
A

Anonymous

Гост
Дани, някъде бях попаднал на пост в някакъв форум, и един човек се оплакваше от такъв проблем. Неговата била евтина електрическа и 250мл. масло за верига го изхвърляла за 10мин. работа. Има някои резачки, които са с маслена помпа и може да се регулира колко масло да пуска. При други направо си тече на гравитационен принцип. Ако нямаш регулировка, пробвай с по-гъсто масло(примерно трансмисионно). Всичко това го изчетох наскоро по разните му форуми...да не си помислите, че съм голям разбирач :D. Иначе и хората така казват - Щил или Хузкварна (повечето са за Щил). Ама и цената е 4,5 пъти отгоре.
 

piperov_pipi

Потребител
Имам ХУСКВАРНА бензинова от 17 години и режа всяка година м/у 15 и 20 кубика дърва до сега купувам само масло, бензин и вериги...
 

DANNY

Редовен Потребител
Pana написа:
.............. Ама и цената е 4,5 пъти отгоре.

...И качеството!
Когато си взимах косачката за трева /Щил/ в магазина дойде един чичко с неговата резачка. Била над 25 години и не и е правен никакъв ремонт освен заточването на зъбите на веригата.
...Той и за това бе дошъл.
Качеството се изплаща!
 
A

Anonymous

Гост
Абе и вие сте прави...където ще изхвърля 150лв. и ще си купя хубава, по-добре направо да си купя хубава.
 

ininia

Потребител
ФТКС
Аз от 4-5 години ползувам на вилата ел.резачка "Бош" (купих я от Метро) и съм много доволен.Реже отлично и на харчи масло - едно пълнене за не по-малко от 40-50 мин работа.
 

DANNY

Редовен Потребител
Току що ми донесоха това :yahoo:
ф80 стомана 40х със закален връх - цена 120лв
Мързел цена няма! ^-^

Страхотна изработка! :yes:

DSC06492.jpg


DSC06493.jpg


DSC06494.jpg


DSC06495.jpg


DSC06496.jpg


DSC06499.jpg


DSC06500.jpg


DSC06501.jpg
 

DANNY

Редовен Потребител
Архитекта написа:
DANNY написа:
Току що ми донесоха това :yahoo:
Я, нов колега, пък с толкоз много постове :eek: ??? ?!
P.S: Хайде честито за ника, Дани, харесва ми :cheers:! Ама да си призная ... мъчно ще ми е за акрабата :'( .


Заради теб мога да се прекръстя и на "Дани" :)
 

Д-р Най

Потребител
praetorian написа:
Това с какво ще го изстрелваш ??? ??? :lol:
С лъка на Рамбо дали няма да стане? Той май ги фъргаше подобни, но нямаха "нарези" та да се развърти във въздуха и да се стабилизира, ама американска му работа...
П. С. DANNY, суперска придобивка! Дано само върхът ,след като е закален да не се счупи в някоя по- твърда порода. А мързелът е движеща сила за прогреса.
 

DANNY

Редовен Потребител
Аз зглобих балистичната ракета ;)
Като направя и масата... ....а пък като почна и да цепя....

DSC06510.jpg


Това което прилича на антена всъщност е стоманена пружина в която нанизвам винкела да пренеса двигателя. Има- няма 50кг :dazzed:
DSC06511.jpg
 

DANNY

Редовен Потребител
Това което бях показал назад като линк за закопуване в щатите
http://www.northerntool.com/shop/tools/ ... Aggregates
сега случайно попаднах на едни клипове как действа. Въпреки, че немога точно да си го обясня. Изглежда проста изработка. ???
http://www.youtube.com/watch?v=o0YP5RUkMMI

http://www.youtube.com/watch?v=gN6BevEr ... re=related

това пък е нещо друго
http://www.youtube.com/watch?v=E3s5vLJ5 ... re=related
 

piperov_pipi

Потребител
Влез в "YouTube" и напиши на български ЦЕПЕНЕ НА ДЪРВА и ще видиш много цепачки има и такава, но мисля, че двигателя трябва да е трифазен и най-малко 5KW. Аз имам хидравлична с 6тона натиск, като взема дървата ще ви пусна клип как ги цепя..
http://www.youtube.com/watch?v=4aY3NHPX ... re=related
 

DANNY

Редовен Потребител
piperov_pipi написа:


Нали с този клип отворих темата.
Погледни първата страница!
Мотора може да е и монофазен но най-малко 3 KW и не повече от 900 rpm
Близо година събирах информация и търсех кой да ми направи клина. Всички стругари отказаха защото трябвало специален линиал за конусната резба който струвал скъпо пък рядко се ползвал за да му избият парите.
На мен ми го направиха на ЦПУ.
Всъщност това за мен бе най-трудната част -струговането на клина.
Като го тествам този или следващия уикенд ще кажа какъв е резултата. При възможност ще има клип или най-малко снимки.
Не се спрях на машините с хидравликата първо защото са доста по-скъпи. На БГ пазара са към и над 600лв. А моята комбинация излезе 300лв. На полувината от цената на хидравликата.
Другия много важен минус на хидравликата е бавната работа. ...докато натисне... ....докато се върне.... и аз умрях от студ на двора :pardon: сами виждате колко бързо работи цепенето с клина и че не изисква никакво усилие.
 

piperov_pipi

Потребител
Извинявай Дани не бях погледнал първия пост. Мен ме устройва хидравликата, защото аз режа метровките на две и много малко от тях цепя, само най дебелите и то на две...не бързам за никъде...пенсионерска работа.
 

praetorian

Редовен Потребител
Абе ей, я да вземате брадвите :lol: :lol: :cheers:Къде е очарованието от първобитното цепене на дърва- да вземеш метрова цепеница и да я измааш мъжката с брадвата, че ако не с първия- с втория път да я разпукаш.... :no:
 
Нагоре