Двуноги, триноги, стойки, стендове за прострелка.

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Правен е, мое дело. Крик 15 лв., материали 30 лв. Един ден труд с помощта на малко инструменти.
 

shaman

Редовен Потребител
;)
И от Мосю Бриколаж вземаш 2 регулируеми крачета 20мм за 2.25 лв. и си напълно готов:

 

shaman

Редовен Потребител
Ето колега подходяща маса. Води се работна маса, има я в строителните магазини ( цени 40-140 ) както и в Лидъл. Тази конкретно е Лидълска 40 кинта. С едно ново плотче тип Бенчрест ми върши страхотна работа,стабилна и без луфтове.

View attachment 107331
И от Мосю Бриколаж вземаш 2 регулируеми крачета 20мм за 2.25 лв. и си напълно готов:

 

Kremon F. Hala

Новодошъл
Ето колега подходяща маса. Води се работна маса, има я в строителните магазини ( цени 40-140 ) както и в Лидъл. Тази конкретно е Лидълска 40 кинта. С едно ново плотче тип Бенчрест ми върши страхотна работа,стабилна и без луфтове. Добре че беше Павката - Shaman да ме светне. Благодаря Павка. :sniper2::popcorn:

View attachment 107331
Тази седмица в Lidl ги пуснаха на 55 лева.
Много благодаря, че ми показахте този тип маси.
Screenshot 2023-05-01_11-54-07-410.jpg
Много е удобна.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Слагай цял плот, отстрани врътките за свиване на двете отделни дървени парчета плот, самите парчета плот също можеш да отстраниш, да не трупаш излишно тегло.
 

Mario31

Потребител
Някой има ли такава двунога от али експрес и дали върши работа,в смисъл дали е стабилна и здрава,мисля,че е пластмасова/WeChat_Image_20201201204123__04436.jpg
 

kokodjambo

Потребител
Някой има ли такава двунога от али експрес и дали върши работа,в смисъл дали е стабилна и здрава,мисля,че е пластмасова/View attachment 110874
Имам такава на едно слабо pcp sig sauer virtus 5.5 от 3-4 години и съм много доволен здрава е издържа на падания за 2 в едно е доста по удобна от онези дето идват със hatsan и kral arms въпреки че онези са масивни и качествени но са тежки. Иначе виж в olx има добри двуноги.
 

mgrosco

Редовен Потребител
Здравейте,
Днес получих моя трипод. Взех идеята за поправката на велосипеди и избрах по солиден модел стойка. Оказа се, че не ми е потребно допълнителното рамо и само с приставката за захват достига нужната височина.
Поръчах си два, за да имам безплатна доставка и съответно единия ще е за продажба.
Идеална масивна изработка и без проблем се справи с тежката пушка.
Прилагам снимки.
Поздрави.
IMG_20240126_155622.jpgIMG_20240126_155339.jpgIMG_20240126_155551.jpg
 

kokodjambo

Потребител
Можеби най добрата тринига с едно стискане на лоста сгъва или разтяга краката. Има си и стягащи челюсти.

Primos Apex.


 

kokodjambo

Потребител
Цената е кофти, иначе отдавна щях да съм я взел а лошото е че никой не е направил реплика все още последните 2 години. Но може да се преправи една от тия в линка доло. Реплика е на старите версии на primos.
Ако се отвие тоя чатал и на негово място се завие алуминиева плочка и на него да се направи друга резба на която да се навие хубава глава със челюсти в алито ги има за 70лв за главата и 70лв за челюстите/клампата към 400-500лв на цената на добър tripod със щракалки на всяко краче.
 
Последна промяна:

O.K.

Потребител
Screenshot_20240322_222505.jpg
Оформих клинова подложка от епоксидна смола с пълнител винервайс (тогава още нямаше оnези епоксидни маджуни, които размачкваш и оформяш). Докато не е втвърдена, може да се наглася успоредността на шината с цевта (важно е, ако искаш да слагаш там фенер). След втърдяването на смолата закрепих шината към полимерния приклад на хатсана с 2 болта, затегнати в планка с резбови отвори от вътрешната страна на кухия приклад.
 
Последна промяна:

emci74

Редовен Потребител
Първата я имам от 5г. За парите си върши добра работа. Не очаквай чудеса от китайска двунога за 50-100 лв.
 

Вилян

Потребител
Имам и двете, за втората съм. Първата се разбива и почва едно клатене, трябва да я побългаряваш и лепиш винта. Втората по става.. но колегата ти го е казал - за тези пари - толкоз
 

Вилян

Потребител
Имай впредвид, че първата има тилт функция, а все си мисля, че точно това не ти трябва.. То е и това, което се прецаква, както ти казах.. На втората дерта и е с пружините, яко шляпват през пръстите, ако не внимаваш.. ще ме разбереш като я вземеш ;)
 

kokodjambo

Потребител
И аз съм с първия модел от половин година. Модела се води accu-tac v8 самоче не е оригинална но е доста здрава има наклон и и може да завива леко настрани преди бях със v9 модела но има една тънка част метал около стягащия болт да не мърда и след изпускане се счупи V8 е доста по добра има и остри шипове за пръст и пясък да сменяш крачетата ако решиш че ти трябва. Взех я от ebay обаче. От тоя линк
 
Нагоре