Въпрос за въздушна пушка 50 Cal

Dragi4a

Новодошъл
Здравейте!
Закупих си Sam Yang Dragon Claw .50 Cal и имам два въпроса свързани с нея :
1. Откъде да закупя боеприпаси? Знам, че за вас сигурно е тъп въпрос, но за мен се оказа мисия невъзможна, защото оръжейните магазини, които аз проверявах (а те не бяха малко) нямат сачми/сЪчми за 50 калибър, топчета или там не знам си какво.
2. Можете ли да ми препоръчате помпа или компресор с които да я зареждам, няма значение, каква е цената?
Да потвърдя, че съм новак (сигурно сте се досетили) и купих пушката защото визуално много ми хареса, а и четох добри отзиви за нея.
Благодаря предварително ако някой ми отговори.
Поздрави!
sam-yang-dragon-claw-air-rifle_1606928775.jpg
 
Последна промяна:

nikolaym

Потребител
Провери при Павел danube airgun.
Ако там няма незнам дали ще намериш в България.
Компресори има различни масово се ползват китайски, задължително със добър допълнителен филтър.
Успех
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
С тая пушка не си за помпа,само компресор също не ти върши работа,вземи си бутилка,дванайсет литрова,постреляй така и ако не смогваш се ориентирай и към компресор,щом няма значение цената пропусни китайските !
 

Gadnqra

Редовен Потребител
0886104082 Наско. Прави проектили. Би трябвало да има, или направи такива.
Има. Свържи се с него. Пушката ти е 200 барова, така че, можеш да я помпиш и с помпа. Трудно, но можеш. Платото и започва от 210 бара и свършва на 160. На всеки 3 - 4 изстрела дозареждаш. Скоростта в стоково състояние е ниска в този калибър. След тунинг, нещата се променят. Все пак проектилите са много тежки, в този калибър и не очаквай чудеса. Заглушителят е задължителен, защото гърми, като оръдие. Ако решиш с помпа - задължително от скъпите и с филтър за конденза. Най-добър е вариантът с 10 - 12 литрова бутилка на 300 бара. С нея ще имаш поне 15 - 18 зареждания и всичко става за секунди.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Ако ще се стреля основно от маса можеш да се вземе това https://www.altaros.cz/domu/89-external-airgun-regulator.html (нещо като зарядна станция с регулатор) ,настройва се на 160 бар. (Примерно,зависи от платото)включва се към пушката и така си стреляш без на всеки 4-6 изстрела да пълниш( разкачваш и закачваш маркучи) "термина" е клас водолаз :)
 

Dragi4a

Новодошъл
Благодаря на всички, които са ми отговорили.
Мисля да се насоча към помпа или компресор. Знам, че помпата е по-тромавия вариант, но преди години, когато бях по-малък се бяхме събрали 7-8 хлапета и започнахме да зареждаме бутилка (и идея си нямам, каква беше). След известно време се чу голям тътен, бутилката се извади от маркуча, започна да се търкаля по земята със зловещо съскане и гледаш как една камара 10 годишни лапартий започват да бягат, колкото им краката държат с ужасени викове, че оттогава се наплаших ама какво да направя, лапешка работа. После бащата на тоя приятел здравата ни навика и си спомням, че думите му бяха "Тя пак добре, че не се е пръснала!" Не знам, какво щеше да стане ако се беше пръснала, но предполагам, че ефектът ще е подобен като на летящи шрапнели.
Ще се свържа с Наско или Павел за амуниции.
Моля ако имате някакви наблюдения за добра попма или компресор, независимо от цената, поставете по един линк.
Поздрави!
 
Последна промяна:

shaman

Редовен Потребител
Не съм ползвал помпа за 500 кубикова пушка, но предполагам, че от 160 до 210 бара (както каза Никито за платото) ще са необходими около 200 напомпвания (грубо сметнато на око), което за 4-5 изстрела ми се струва доста трудоемко и множко...

При мен хората се мръщят, като им кажа, че Snowpeak PR900, който е с 100 кубика до 200 бара трябва да помпат 40-50 пъти за 12-15 изстрела ;)
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
При мен хората се мръщят, като им кажа, че Snowpeak PR900, който е с 100 кубика до 200 бара трябва да помпат 40-50 пъти за 12-15 изстрела
Да се чете с чувство за хумор! :
Иначе всеки ходи на фитнес, даже си и плаща! :)
:cheers:
 

Павката

Редовен Потребител
Ако имаш къде да я зареждаш 12 л. бутилка е
добър вариант.И тъй , като честичко ще я разнасяш най-добре карбонова да е.
Скъпичко е,но решава всичките проблеми .
 

немезис

Редовен Потребител
Всеки си има виждане по-въпроса.Опра ли аз да помпя с помпа и стрелям и пак помпене......отказвам се на момента от хобито.
 

Dragi4a

Новодошъл
Благодаря още веднъж на всички, които се включиха в кореспонденцията. След размисъл реших и ще си купя компресор, бутилка и зарядна станция, даже вече ги заявих за покупка от член на форума.
Гледах, че пушката може да стреля със стрели. Трябва ли да са точно определени като калибър, марка и т.н или може да се стреля със стрели примерно от арбалет с определена дължина и калибър?
Още веднъж да се извиня ако ви досаждам с тъпи въпроси, но се уча с всеки изминал ден.
 

Dragi4a

Новодошъл

Тези сачми стават ли за гърмящата тояга или само на калибър отговарят?
 

Hidden

Редовен Потребител
Едва ли са добра идея, защото са стоманени и ще ти повредят нарезите в цевта. Търси само оловни проектори.
 
Нагоре