Въздушни пушки

Стилиян

Новодошъл
Здравейте, мисля да закупя въздушна пушка, но съм все още начинаещ и не мога да се доверя изцяло на познанията, които имам. Ще помоля за препоръки. Бюджета е около 500-600 лева. Изискванията са като на всеки да има колкото се може повече сила и колкото се може по -добра група загледал съм се по две пушки първата е GAMO Replay-10 Magnum IGT GEN 2 кал 5.5 мм N377
Втората Hatsan AT 44-W10- 5.5 .Разбира се приемам и други предложения ,а пушката ще се използва главно за далечни и малки мишени.

Нито една от изброените не става, но май Хатсанът е най-близо до посочените цели.
А какво се разбира под "далечни и малки мишени"?

Нито една от изброените не става, но май Хатсанът е най-близо до посочените цели.
Мишени като капачки, кенчета, стъклени бутилки и прочие на максимално далечно разстояние

А всъщност каква би ми препоръчал ти щом тези не са от най добрите

Обясни ми и за разстоянието и ще ти препоръчам.
Не знам как по-добре да го обясня и кое точно не се разбира но ако така ще е по-разбираемо ще го кажа по следния начин- искам да може да обхваща разстояние до около 100 метра (тогава естествено ще е с оптика)

Максимално голямо разстояние е доста абстрактно понятие - някои си мислят, че може с пневматика да се стреля както с огнестрелно на над километър.
Aз бих пробва с тази:
На 50-60 м със сигурност ще сваляш шишета. Вероятно може и на по-голямо разстояние. Тъкмо ще разбереш дали това хоби е за теб.
Останалите пари отиват за оптика и помпа.

Може да се помисли и за snowpeak t rex. Мисля че Павел в русе ги има, а и са регулирани до колкото знам и като за начало няма да има нужда от тунинг и излишни разходи

Има една малка подробност . Дали е pcp или не . Ако си вземеш pcp почваш да носиш още много неща ,когато отидеш да стреляш . Докато със другия вид вземаш само чашки и пушка . Това е от личен опит .

Attachments

• 20231211_125549.jpg
    20231211_125549.jpg
    1.8 MB · Прегледи: 111
Може да се помисли и за snowpeak t rex. Мисля че Павел в русе ги има, а и са регулирани до колкото знам и като за начало няма да има нужда от тунинг и излишни разходи
Т-рекс хубави пушки ли са колебая се между нея в калибър 6.35 и хатсан флашпъп в калибър 6.35

PCP-то дори и турските са добри, но скъпи и носиш още най- малко помпа или бутилка с въздух. От руските- само МП-513М, но вече трудно се намират.
Моя е препоръката- намери на първо време една испанска с фиксирана цев, сложи един бързомерец, че по-евтините оптики сложени на по- мощна пушка се чупят/повреждат заради отката. Ето една Норика . Успех в избора!

Последна промяна:
Аз имам помпа поръчана от алиекспрес имам и една друга въздушна пушка artemis LR 700w която е мулти пъмп пневматик и понеже когато ви чета тука супер много се надъхвам за някое пцп. може да ви се стори супер малоумно от моя страна ама ако си намеря sam yang sumatra 6.35 вадя и си я купувам от воле - твърде е красива..... Иначе клоня за сега или т рекса или хатсан флаш флашпъп.

Т-рекс хубави пушки ли са колебая се между нея в калибър 6.35 и хатсан флашпъп в калибър 6.35
Гледам че гледаш пушки до 600лв ама ще се набуташ и после ще даваш пак пари и тая ще остане да събира прах. Най добре ако искаш лека пушка която може да се помпа с помпа и може да си я надграждаш с китове сам без майстори виж FX DRS за 1900-2000лв са но могат всичко и от ръка на близо и от стойка на далече. С една помпа за 150лв ще си цукаш яко без бутилки и компресори.

Последна промяна:
Гледам че гледаш пушки до 600лв ама ще се набуташ и после ще даваш пак пари и тая ще остане да събира прах. Най добре ако искаш лека пушка ковто може да се помпа с помпа и може да си я надграждаш с китове сам без майстори виж FX DRS за 1900-2000лв са но могат всичко и от ръка на близо и от стойка на далече. С една помпа за 150лв ще си цукаш яко без бутилки и компресори.
А търся засега пушки до 600 лева защото когато си харесам нова продавам я и си вземам новата. Просто ако не е sam yang sumatra 6.35 или евентуално комета Орион която прочетох тук че е супер бих си взел или т рекса или флашка щото даваш малко пари цъкаш известно време накефи те нещо ново купуваш го па продаваш старата.

Artemis p15 мисля,че в крале беше на промоция скоро на около 600-700лв.

Във форума в купува продава има една Комета Линкс за 600лв което също не е лош вариянт

Back
Нагоре