Вече и интернет сайт DOOMBG.COM

• Автор на темата Автор на темата DOOM
  • Начална Дата Начална Дата

DOOM

Потребител
Добре дошли в DOOMBG.com – специализирания онлайн магазин за български слъгове за въздушно оръжие! Ние предлагаме висококачествени боеприпаси, произведени с 99.99% чисто олово, осигуряващи максимална точност, пробивна сила и стабилност при стрелба.

Какво ще намерите при нас?
✔️ Прецизно изработени оловни слъгове, подходящи за различни въздушни оръжия
✔️ Калибър 4.5 мм, специално разработен за спортната дисциплина Field Target
✔️ Различни видове проектили – Dish Base, Flat Base и Boat Tail, осигуряващи оптимална балистика според стила на стрелба
✔️ Технологично усъвършенствани слъгове, гарантиращи висока точност и стабилност
✔️ Професионални съвети за избор на подходящи боеприпаси според вашите нужди
✔️ Бърза и сигурна доставка до всяка точка на България

Независимо дали сте състезател или любител на стрелбата, DOOMBG.com е вашият доверен партньор за най-доброто представяне!

Посетете ни на DOOMBG.com и открийте перфектния слъг за вашето въздушно оръжие!

Поздравления за новия сайт! Твоите слъгове са страхотни.
Интересува ме дали скоро ще бъдат въведени и балистичните им коефициенти в сайта?
Ще бъде голямо улеснение при въвеждане на данните за проектила в Strelok.

Балистичният коефициент (BC) е непостоянен, защото се влияе от различни фактори, които променят съпротивлението на въздуха върху проектила по време на полета му.

Основни фактори, които влияят върху BC:​

1. Скоростта на проектила
    • BC не е константа, защото въздушното съпротивление не е линейно спрямо скоростта.
    • При различни скорости въздухът има различна плътност и поведение спрямо проектила.
    • При преминаване през различни режими на полета (субзвуков, трансзвуков, свръхзвуков) коефициентът на съпротивление (Cd) се променя, което влияе върху BC.
  2. Формата и въртенето на проектила
    • Аеродинамиката на проектила определя начина, по който въздухът тече около него.
    • Дългите, остри снаряди обикновено имат по-висок BC, но ако се завъртат нестабилно, това може да увеличи съпротивлението.
  3. Атмосферни условия
    • Температура, влажност и налягане влияят върху плътността на въздуха, което променя съпротивлението.
    • По-ниско атмосферно налягане (на голяма надморска височина) намалява съпротивлението и увеличава ефективния BC.
  4. Ъгълът на атака
    • Ако снарядът не лети стабилно и има отклонение от оста си, той среща по-голямо съпротивление, което намалява BC.
  5. Деформация на проектила
    • При преминаване през цевта или при удар с атмосферен фронт, проектилът може да се деформира, което ще повлияе на неговата аеродинамика и BC.

Заключение​

Балистичният коефициент не е фиксирана стойност, защото се изменя в зависимост от скоростта, формата, въртенето, атмосферните условия и стабилността на полета. Това е причината в балистичните изчисления да се използват различни BC за различни диапазони на скоростта.

Това, че BC не е фиксирана стойност, е ясно. Но мисля, че ще е добре да има посочена някаква средна стойност на BC, която да въвеждаме в програмата. Както има посочени на сайта на производителя на H&N и на Altaros.
Успех на сайта пожелавам! За мен това са най-добрите слъгове родно производство :bravo:

Поръчах!
Една забележка само: менюто, от което се избира офис на Еконт не работи много добре. Поне при мен през телефона.
Препоръка: пращайте и по Спиди ;)

Въпрос към DOOM:
Каква е разликата между трите вида проектили?
View attachment 122444
Dish base - Вдлъбнато "дупе" на проектила!
Flat base - плоско (равно) "дупе" на проектила!
Boat tail - "дупето" е леко скосено като кърма на лодка! - най-добър балистичен коефициент.

Поръчах!
Една забележка само: менюто, от което се избира офис на Еконт не работи много добре. Поне при мен през телефона.
Препоръка: пращайте и по Спиди ;)
Не във всяко село има офис на Спиди. ;) В нашето има само на Еконт.

Един съвет - регистрирай сайта в НАП. Ако получаваш плащания с карта - вземи си и касов апарат. По закон след получаване на плащането в твоята банкова сметка, трябва да се пусне и касов бон. И последното нещо е да получаваш наложените платежи само по банков път от куриера. Сметката също да е на името на фирмата.
Това е рецепта за спокойствие от НАП.
В момента има кампания за проверка на онлайн магазини.

Един съвет - регистрирай сайта в НАП. Ако получаваш плащания с карта - вземи си и касов апарат. По закон след получаване на плащането в твоята банкова сметка, трябва да се пусне и касов бон. И последното нещо е да получаваш наложените платежи само по банков път от куриера. Сметката също да е на името на фирмата.
Това е рецепта за спокойствие от НАП.
В момента има кампания за проверка на онлайн магазини.
При мен всичко е по закон. Благодаря за загрижеността.

В менюто на всеки проектил има подробно описание
Имате само един пропуск. Напишете колко броя са в кутия за различните калибри. Всичко останало е супер.
Корекция: Видях, че и друг колега е писал за бройката. Извинявам се, че се повтарям.

И аз направих поръчка в сайта.
Изключително съм доволен от тези слъгове. Но досега не съм тествал DOOM с опашка Boat tail. Стрелял съм само с Dish base, които при някои тестове се представиха дори по-добре от Altaros (в силен вятър).
Затова поръчах за тестове 1 кутия DOOM в 5.5 и 1 кутия в 6.36 слъгове с опашка Boat tail.

Имате само един пропуск. Напишете колко броя са в кутия за различните калибри. Всичко останало е супер.
Корекция: Видях, че и друг колега е писал за бройката. Извинявам се, че се повтарям.
И аз отначало днес сутринта търсих бройката, даже мислех да напиша лс на колегата, но после видях, че в описанието има такава информация. Дали на всички е така не съм гледал, аз се интересувах конкретно от проектилите в 4,5 мм.
Направи ми впечатление обаче, че няма калибрите от .44 нагоре.

Бих дал и един съвет от този форум свързан с друго хоби, което е популярно, а именно чернобарутните.
Ако произвеждате проектили годни за този вид оръжия, ще е много добре да си обособите раздел за тях.
Не се стряскайте веднага, притежанието на този вид оръжия за момента не е проблемно, с изключение на черния барут.
Проектилите за тях също не са на режим.

Успех в начинанието!

Последна промяна:
Back
Нагоре