Варненска група - SEA WOLVES

veso94vn

Потребител
Малее мила до Възраждане-4 ужас ако имате път към някой от горните блокове 71,72 и нагоре спестете си го ;)
Тука нагорнището ужас.Много закъсали коли,всеки се натиска а не става.
Сега се връщам оттам.Извикаха ме да помагам,изкарахме 2-3 коли но някой въобще не можаха.
А според вас коя кола е по-добра,тая с предно или тая с задно ? :exclaim:
 
A

Anonymous

Гост
Мдаам, сутринта един с един джип заобикаляше задръстването по тротари и бордюри и въобще не му пука :).. Аз за свое голямо учудване успях да отключа и запаля фиатката.. след малко премеждия в тясна уличка до Калитин в която бях паркирал, излязох на здраво и реших да слагам вериги.. силите ми стигнаха само за 1та.. докопах се как да е до левски(през Дубровник) и се наредих чинно в задръстването.. ама още преди първия светофар се отказах.. под снежеца се показа лед.. няма мърдане.. с няколко леки по бутвания тръгвам, ама после спрем ли.. нови зимни гуми ала бала - няма полза.. измъкнах се по една странична пресечка (дето води към Акварел и Селена) и към 10:30 след полвин час обикаляне и трудно разминаване колата паркирана а ние пием чай.. после до вкъщи за смяна на облеклото (заФърлих сака и балтони и сложих зимната полеваhttp://www.facebook.com/photo.php?pid=30502269&l=dd7be91711&id=1291912362 :) и няма и половин час пеша и съм си на работа :). разбира се това беше напълно излишно.. стояхме до 15:00 и ни работа ни клиенти. единия колега тръгна да разкарва другите (с двумесна кола!) по къщята.. аз реших да му го спестя и си направих разходката още половин час пеш до вкъщи.. ударих и по 1-2 рамена тук там из снега - съвестно ми става, и аз като забоксувам нали ми помагат.. гледам още вали.. утре ще газя пак дълбокия сняг :)
 
A

Anonymous

Гост
Аз днес само откопах баба рени и я препалих...пали си милата,тези рена егати двигателите дето имат ,за разлика от ламарините ;) Докато я изчистих пак стана бяла с 2 см сняг огоре,е поне не е 1 метър както беше сутринта...утре пак ще имам повод за фитнес... :pardon:
 
A

Anonymous

Гост
Тука в "Кайсиева" ситуацията е "Майка плаче-грамофон свири"-Отиването до пазарчето за едни цигари=20мин. от блока. Малките улички-сняг до колене и псувни на воля.....
 
A

Anonymous

Гост
бе то ако не трябва да ходиш да работиш, чак е весело да обикаляш из квартала и да буташ тоз и оня :). шефа утре ако ми се обади да не одя, обещавам поне да обяд да обикалям пресечките в служба на народа :)
 

DoDo

Потребител
Ихаааа, ти си като един Варненски Батман ! - в служба на народа :) Пък и може да те почерпят нещо - я винце, я ракия ;)
 
A

Anonymous

Гост
да ве, утре да знаете - който излиза с колата да носи червено вино и една две петълки.. че да не бутаме за нищо..
 

veso94vn

Потребител
Като 1 фен днеска с джипа долу по булеварда и важето в багажника,ама така го беше направил от теглича в багажника направо,да е на покас.Време му беше за жънене. ;) .Нз но тоя лед не прощава,една жена с 1-Audi Q7 как закъса на 20-30 метра пред нас по нагорнището до Кат.Нз дали е бил проблема в джипа... ;) Имаше някаква Офроуд джипка която караше по бордюрите ;)
 

lynx

Редовен Потребител
Аха, аз като дърт офроудър ще ти кажа старата поговорка "Колкото ти е по-добър джипа, толкова по надалеч ще ходиш да търсиш трактор да те извлачи" ;)
 
A

Anonymous

Гост
Само за да успокоя топката ще кажа ,че още нищо не сме видели. Неделя и понеделник руснаците го дават да паднат температурите до минус 20 градуса. ;)
 
A

Anonymous

Гост
Я , слушай всички!!!

В неделя ви се готви ИНСПЕКЦИЯ!
;)

Пък вие гледайте да кажете , че има сняг и не знам какво си!

Забележка:
Човека с най-много пушки (няма да споменавам имена , да не прозвучи като реклама ;)) да приготви поне две!
:cheers:
 
A

Anonymous

Гост
мамка му.. спря да вали и утре явно ще се ходи на работа.. пък и съвеста няма да ми позволи да не ида - току що се връщам от мач.. щом става за мач, става и за работа
 
A

Anonymous

Гост
айде хора, падна малко снежец и стана бедствено положенние пак. Не знам някой тука има ли да е живял на места с малко повече сняг, но там поне се научаваш да караш на такова нещо, а те повечето хора тук изобщо не мислят- слагат на 1ва и дупят до 5,000-6,000 оборота и се чудят защо не потеглят никъде. А и го има и друго- някои коли са просто по добри за сняг, други са трагични. За джипките- ако трябва да заложа на 3 модела, това биха били дискавърито, дифендъра и нивата. Но не съм офроудър, те си знаят. Само за първия модел съм виждал какво прави в преспи където много други 4х4 герои са сдали багажа отдавна.
Но снежеца- кво му е, така приятничко е, съжалявам, че после ще стане на лайна пак, нашата мила управа на града едва ли ще вземе някое умно решение, аз така и не разбирам какъв е смисълът да се разкарват снегорини с вдигнати лопати. Аз направих няколко много прилични физзарядки с ринене на сняг около блока и утре ще отида да отрина една кола, момичето не може да си я намери и като ме моли така жално, после явно ще се отблагодари подобаващо ;)
има и добри страни това нещо в крайна сметка :bravo:
 
A

Anonymous

Гост
bat_lamboo написа:
За джипките- ако трябва да заложа на 3 модела, това биха били дискавърито, дифендъра и нивата. Но не съм офроудър, те си знаят.
Като спомена прехвалената Лада Нива, се сетих за случката от втората вечер на снеговалежа, на която бях свидетел - Лада Нива свива от главния път ( Винишкия баир ) към една от пресечките към вилите, кара 3 метра и се върна, след нея в същата пресечка сви един Нисан Патрул и на мястото където Нивата се отказа, човека с Нисана си палеше цигарата преминавайки през преспите все едно че беше БТР.


bat_lamboo написа:
утре ще отида да отрина една кола, момичето не може да си я намери и като ме моли така жално, после явно ще се отблагодари подобаващо
има и добри страни това нещо в крайна сметка
:bravo: , после да разкажеш , не като джентълмените :D
 

lynx

Редовен Потребител
Така наречената "Лада Ливада" е доста гадничък и прехвален автомобил и е доста неподходяща за офроуд, заради недъгавия си двигател и някои смехотворни решения по окачването и предавките и още стотина неща. Единственото което я спасява в калта е много тясните гуми и завишения просвет. На практика това е обикновено повдигнато Жигули с допълнително добавен диференциал, но нека не навлизаме в подробности.
;)
 
Нагоре