ВИП Оръжеен Комплекс

GunsBG

Новодошъл
Пичове,

За чашките разбрах,но предполагам имате нужда и от други неща,нали?
Пушки,части,аксесоари... Вие знаете, от какви продукти и марки имате нужда,ние ще се постараем да ги получите.Само си кажете. :)
 

didarai

Редовен Потребител
Това за което се сещам аз са няколко модела пушки в 4,5 мм:
Гамо CFХ и особено CFR .В листата на Гамо май ги няма с ITG пружините,но ако ги има ще е добре да ги има и с тях.Wisper X ITG в 4,5 също.Първата се търси от постоянно и трудно се намира.Аз разговарях с някой от вас преди месец и след като я нямахте с късмет я купих от друго място.Това са пушки които бихме препоръчали на начинаещите във ФТ спорта или на такива желаещи максимална точност от пружинна пушка в този ценови клас.
Другото голямо търсене е в по-ниския клас(всеки започва от някъде и по някога гледа да е по-евтино щото не знае дали ще му хареса,за да вложи повече средства).Та в този нисък клас най-търсен като най-качествен на най ниска цена е Метеор 1000 АР.Също често го препоръчваме на хора търсещи здрава,качествена и евтина пушка.Виждам,че в листата ви го има ,дори в 4,5 ,но дали е така и в наличност?В момента дори колега от друг форум обикаля София и не може да го намери в наличност,някъде му обещали да извадят от склада ???Много метеори има изкупени вече,но маншетите за тях и особено пружините като консумативи ги няма никакви и се налагат акробатики за да стрелят пушките.Новите модели на тази пушка с ТН приклада и особено с неподвижната цев(AR2000 Jet Series,AR3000 Hunter Series) също ще са препоръчвани(и купувани) от нас пушки.Това е което се сещам аз за сега.Както казаха и колегите нагоре,качествените модели чашки и в двата калибъра подходящи за ФТ и точна стрелба ще са(и са) перманентно търсени.Може би и някой качествени в .25 cal също,че избора там не е много голям.
ПП
От на-евтините ,търсени и слаби пушки(B3 и QB57) също е по правилно да се вземат в 4,5 мм.Те са подходящи основно за стрелба за забавление и за напълно начално запознаване с въздушното оръжие ,а по-малкия калибър е по-подходящ за тях също от гледна точка на точността(скоростта/изправена траектория).Ясно ми е ,че хората не четящи форумите искат 5,5 мм въздушна пушка за без пари и да утрепят с нея слон ,но има не само такива купувачи ,а и едно компетентно мнение на продавача може да повлияе на избора им, особено ако ги има и в двата калибъра в наличност(иначе ще си мислят,че се опитва да им пробута квото има).

lynx написа:
... а също и с неоправдано високите си цени на някои стоки.
Това е така и е странно особено за цените публикувани в сайта ви.Давам пример веднага със споменатото гамо ЦФХ и с метеора които са с 20 и повече лв по-евтини в други сайтове,а специално за Гамо асортимента като вносители логиката би трябвало да е ,че най-ниската цена ще е при вас.Просто човек достатъчно грамотен да отвори вашия сайт на компа си няма как да не се сети да пусне едно търсене на продукта в Гугъл и ясно е коя цена ще предпочете.Не знам сега това нови цени на нов внос ли са или не са актуализирани но....си е факт.Критиките на колегите може и да не ви харесат,но по-важното е ,че ако се съобразите с тях ще имате не малко нови и постоянни(и увеличаващи се) клиенти.От хубавото никой не бяга ако и нещо да е разсърден преди ;)
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Пичове,
то, ако ние ще ви казваме с какво да зареждате по-добре го затваряйте този магазин.
Предполагам сте чували за маркетинг, проучване и др. такива.
Ама не става с "пичове".
Хайде със здраве и успех в бизнеса.
 

lynx

Редовен Потребител
GunsBG написа:
За чашките разбрах,но предполагам имате нужда и от други неща,нали?
Пушки,части,аксесоари... Вие знаете, от какви продукти и марки имате нужда,ние ще се постараем да ги получите.Само си кажете. :)
За други дефицитни стоки, които се търсят в нашата гилдия, /за които се сещам в момента/ са примерно:
*Цеви за въздушно оръжие Лотар Валтер, търсенето е предимно за 4,5 и 5,5
http://www.gunspares.co.uk/shopdisplaycategories.asp?id=24908&cat=Airgun+Barrel+Blanks
*Хронографи Combro 625
http://www.combro.co.uk/cb625.html
*Евтини нови водолазни бутилки на 300 бара работно налягане.
*Наочници за оптики
http://www.airgunbuyer.com/details.asp?cat=BAR Special Offers&SubCat=BAR Special Offers&Product=2536
*Оптики Липърс от по-малките и евтини модели също се пазаруват добре, защото стават за по-мощни пружинни пушки.

За фирмените ПЦП пушки, не бих препоръчал да вкарвате защото не са евтини и ще се продадат бавно.
Може би единични бройки бързо ще се продадат, но никой не може да прогнозира нищо в тази криза.
Ако изброените неща са на конкурентни цени, бихте могли да привлечете клиенти от форума.

Със съжаление мога да отбележа факта, че дълги години ВИП са трупали негативизъм у занимаващите се с пневматика, заради несериозно отношение към този тип клиенти, а също и с неоправдано високите си цени на някои стоки.
Лесно е да си провалиш името, а много трудно да приемеш нов имидж, особено при предубедени хора.

Затова не се учудвайте на саркастичните забележки на хора от форума.
;)
 
A

Anonymous

Гост
pavloff написа:
Предполагам сте чували за маркетинг, проучване и др. такива.
Ама не става с "пичове".
Павка, ами те точно това правят - проучване на пазара за ВО, при това напълно безплатно, почти без да си мръднат пръста. Те питат, а ние тичаме като улави, да отговаряме.
Абсолютно съм съгласен, с "пичове" не става. Първо, някои не сме по на 15-16 години, когато това обръщение "вървеше". И второ - "пич" на турски означава "копеле". Едва ли на някой разумен човек ще му е приятно да го наричат така. Да не казвам, че подходът "пичове" подсказва опит за плоско фамилиарничене и за подценяване на ситуацията.
Хайде малко по-сериозно!

П.П. Господа FreeMan и Ангел Иванов, аз съм с 2-те ръце "ЗА" добронамерено отношение към клиента. То е в интерес и на 2-те страни. А и в съвременните условия на изостряща се криза и жестока конкуренция - направо задължително. Но хайде да не си ставаме чак толкова близки, защото като нищо утре ще се обърнат към вас във форума с "коте", "пухчо", "готин", "майна", "сладур" и т.н. :-*

TeXHo написа:
...Тук не сме на официална среща и не обличам костюм преди да отворя форума...
А трябва, трябва. Всичко е във възпитанието. :p
 

njatanasow

Редовен Потребител
*Цеви за въздушно оръжие Лотар Валтер, търсенето е предимно за 4,5 и 5,5
http://www.gunspares.co.uk/shopdisplayc ... rel+Blanks
Тези цеви не са достатъчно добри заготовки.Ако има възможност да ни се предложат цеви от фирмите производителки на оръжие
няма дя е лошо,независимо от по високата цена.
Имам в предвид готови цеви (в завършен вид)направо за монтиране.Ако е необходимо ще направим заявки.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Колеги, не реагирайте така.
Има индикации за приятелско отношение и добра воля.
Това са идеални предпоставки за едните да имат още една възможност за избор, а за другите да влезат в час и да се намърдат в пазарна ниша която им е била почти неразвита.
В крайна сметка когато има добра воля - нещата ще са по-добре.
:cheers:
 

ангел иванов

Потребител
Ааа колеги,я не реагирайте така.Хората ако разчитат на въздухарски оборот досега да са фалирали.
не виждате ли че просто са любезни и контактни,искат и с нас да работят и се стараят да ни угодят,ако може и пружина номер 78 от
на баба ни пушката от 25 година да ни издирят,а ние как реагираме?
Споко,успокойте топката,знаем си че сме кибритлии.
 

TeXHo

Потребител
И аз се радвам, че от ВИП най-накрая са осъзнали, че и от сериозната пневматика се правят пари. Естествено, не колкото от огнестрела, но всеки лев оборот е плюс, нали. Напълно разбирам и негативното отношение на колегите. И аз съм си тръгвал от този магазин с намерението никога нищо да не си купя от тях, заради отношението на "човека зад щанда". Продавачите в секцията за огнестрелно (2рия етаж), като чуят "въздушна", съвсем открито и преднамерено демонстрират че ти си под тяхното ниво и нямаш място там.
Конкретен пример - търся си монтажи за оптика. Отивам горе и питам: "Монтаж за оптика, 30мм диаметър на тръбата, 22мм Пикатини релса?" Отговора е колкото бърз, толкова и неадекватен: "За каква пушка?". 'Що ли ми трябваше да кажа "Въздушна...". Веднага бях пратен на долния етаж, където ми е мястото, а "служителят", който му е работата да ме обслужи, демонстративно почна да си записва нещо на лист хартия, да не си помисля случайно, че мога да очаквам нещо от него. Естествено си тръгнах бесен. Добре че конкурентите нямат нищо против да ми продадат монтажи на Леуполд за 115лв, нищо че ще ги сложа на въздушна пушка.
Поне на първия етаж консултантите са учтиви и заради тях все още влизам понякога в магазина. При случая с монтажите, те ме изпратиха на 2рия етаж, понеже нямаха с какво да ми помогнат.
Така че, първо си вкарайте персонала в час. Клиента винаги е прав! Дори 5 пъти да влезе и нищо да не вземе, на 6-тия ще дойде и ще изсипе една-две заплати за мечтаната играчка. Ако пък не изсипе, значи просто е намерил желания артикул на по-добра цена. Или е бил изгонен от продавачите.

П.С.: Нямам нищо против малко фамилиарничене. Тук не сме на официална среща и не обличам костюм преди да отворя форума. Все пак, "пичове" не е обръщение по вкуса на всеки. Лично мнение.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
klmn написа:
Хората ако разчитат на въздухарски оборот досега да са фалирали
Защо,малко ли сме,които пукаме по доста скъпи чашки седмично - това си е оборот.
;) ;) ;) Ами да малко сме сравнение с огнестрелните, тези които знаем какво търсим (пушки, оптики, чашки и т.н.) сме доста малко няма база за сравнение нека не се заблуждаваме ;)

ПП: Иначе за отношението и аз съм съгласен чакал съм 5-10 мин да ми се обърне внимание без да има други клиенти, явно трябва малко да се стегне дисциплината ;)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
@TeXHo

Аз по подобни причини не ходя вече втора или трета година.
Всяка седмица купувах чашки, бутилки СО[sub]2[/sub] и хартиени мишени Гамо. Оставях 20-30лв. Ама спрях.
Има една кака зад щанда, която никой никога не я е виждал как се отнася с клиентите. При поредното ми ходене (тогава) си помислих, че отношението към мен е ненормално, до момента, в който си уверих за пореден път, че не съм само аз, към който се отнасят неуважително и едва ли не високомерно. А колко й досадях, когато ходих да разгледам един GunPower :eek:. Че даже и за оптика я питах :eek:. Имах чувството, че ако не в брой, то я карам да я купи поне на изплащане. Както и да е. Купих я от друго място и за моя радост ми излезе много по-евтино.
Вероятно, шефовете там не разбират, че отношението към клиентите е лицето на фирмата.
 

DANNY

Редовен Потребител
:quiet:Общо взето заради няколко такива примера /включително и завишени цени/, процъфтява он-лайн тъвговията /от чужбина/ :quiet:
 

братушка

Редовен Потребител
Crosman Premier - непопулярен проектил поради липсата на внос.
Как да са популярни, като сме ги видяли само на картинка.
Но където реално може да се купи доста са популярни. Често ги предпочитат пред H&N Baracuda.

+1 за Crosman Premier

При редките си посещения в София гледам да обиколя няколко оръжейни магазина. Във VIPa отдавна не влизам. Чашките на Гамо на местния битак са по-евтини, отколкото при "официалния вносител". А и избора на Гамо на битака обикновено пак е по-голям. Това ми стига.

Но ако наистина ви интересува мнението ни, ще препоръча да обънете внимание и на руски оптики. Като най-подходящи за мощна пружинна пневматика (и не само) са може би серия "ВОМЗ Пилад".
Руснаците също правят и чашки за пневматика. Например чашките "Шмель" там имат добро име и са много популярни. Ще ми се да ги пробвам...
 

GunsBG

Новодошъл
pavloff,bernhard
Прави сте,избрах неправилното обръщение,надявам се да приемете моето извинение.

Напълно разбирам негативните мнения, отнесли сме се несериозно и неуважително с Вас,имате пълното право да сте недоволни.Негативни или не, всички ваши мнения са полезни за нас.

Казвам се Борислав,Бобо.Надявам се да продължим разговора като приятели.

Благодаря на всички за мненията Ви.

didarai
Gamo CFR,CFR Whisper,CFX и CFX Royal има налични в София,Пловдив и Бургас.Meteor AR 1000, ще има скоро.
 

братушка

Редовен Потребител
1cb815e373.jpg
 

Attachments

  • Pellets-Shmel-1.PNG
    Pellets-Shmel-1.PNG
    120.9 KB · Прегледи: 217

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Поздравление Борислав, Бобо за джентълменския пост. :bravo: :bravo: :bravo:
Радвам се, че всичко си дойде на мястото.
Пожелавам Ви успешен бизнес.
 
Нагоре