Благодаря!

Emp

Редовен Потребител
5ко не става въпрос че всички са длъжни да помагат , аз например какво мога да ти помогна тук от гъза на географията дето едно удължено свредло няма от къде да купиш. Казваш им силиконова смазка в магазина , те ти се смеят , викат цял живот продавали смазки но силиконова за първи път чували , или пък едни най обикновени болчета за цевта , монтажни елементи , никой не ги е чувал и виждал. Аз затова питам хора които се занимават с тунинг , хора които не познавам но съм ги уважавал и съм ги препоръчвал на новодошли колеги , да не се мъчат да си правят пушките защото само ще ги развалят ,тунинга не е лесна работа понякога десети от милиметъра объркват всичко и си блъскаш главата защо не хваща спусъка или каквото е там.. Единия ми вика че имал на метър пружини ,обаче до там , само да се похвали човека, и подхвърлям на по сериозен по моя преценка колега , и нищо пак. Изпуснах си нервите със един колега , той пък почна да ми предлага бартери и да ме шантажира за да ми свърши работа ,по точно да си купя нещо от неговата сергия , и праща нещо което не е направено както трябва , и здраво блъскане с помпата и ядове и пукове. Аз нямам случай на някой да съм можел и да не му помогна , не съм спечелил една стотинка от форума.
 

5ko

Потребител
За никой конкретно не пиша. Само маркирам тенденцията към която вървим. Не е на добре според мен. Не че лисицата е много хитра заека е будала!
 

Emp

Редовен Потребител
И аз не пиша конкретно ,казвам от моя опит. Какво има да се разбереш със един човек , дори и да не познава терминологията изцяло , като обясни макар и по негов начин какво не му е ясно. Например някой мен ако ме попита как да си направи полиамиден клапан да затваря на дъното на клапанното тяло , веднага ще му кажа как става , на какъв отвор колко периферия да запушва , как да го полира или нещо друго дето съм го правил без да го хвърлям по върбите и без да се правя на интересен. Има примери за не мъжко държание във форум , идва някой незнаен и пише в някоя тема , някой от мрежата дето са се опитва да се направи на интересен , добре ама бърка нещо и то фундаментално, новобранеца се усеща и му казва грешката. Капацитета не стига че не си признава грешката ами почва да обижда новобранеца и да му обяснява колко бил напред с материала , и през това време другите виждат за какво става въпрос и знаят кой греши но подкрепят техния човек капацитет. Това било мъжко другото било реване , дето вика един колега тия само дето в устата не се целуват. А върви се оправяй с такива , то само гледа да се изтъкне и да се прави на много интелигентен.
 
Последна промяна:

Emp

Редовен Потребител
Искам да благодаря на модератора който ще изтрие ненужните постове .
Що бе колега да четат хората , да научат нещо , във темите със малки исключения има ли нещо полезно , а вземи да търсиш нещо дето те интересува дали ще го намериш. Аз за полиамидния клапан не намерих , само снимки има и общи приказки , и за повечето неща има хиляда противоположни становища на хора които са приятели и никога не си противоречат. Имах такъв уж приятел от светилата , изтъргвал съм му един месец по лъжичка да ми каже как става и така и не разбрах , пробвах като почнах от 8,5 диаметър , не отваря , правих нови клапани , намалях с дрелката и стигнах до 6,4 диаметър , тоя уж щеше той да ми прави и все едно че нищо не сме говорили , накрая ми вика можеш ли да ми помогнеш. Викам му кажи бе човек , вика някой ми звъни и ми диша в телефона и нищо не му викал. Не знам , какво да кажа , аз съм един прост човек без адвокати и лижегъзци. С недомлъвки по лъжичка на няколко дена и стана клапана за един месец гадаене , защото си има тънкости и трябва да ги молиш да ти ги кажат , и като не кажат всичко , помпаш правиш струваш и ако не си упорит ще се откажеш накрая.
 
Последна промяна:

Emp

Редовен Потребител
Аз няма повече какво да кажа, пък и никой няма да ми повярва , тук се вярва само на наши хора тяхното е вярно , нито ще променя някой , , нито ще назова този или онзи,, за мен това е минало, върнах се за малко във форума , който иска може да ме плюе колкото желае , все ми е едно , живи и здрави на всички . Модераторите ако искат да ме баннат , аз винаги съм ги уважавал тях защото са безпристрастни.
 

silver bullet

Редовен Потребител
Искам да благодаря на Жоро, Николай и Левент за съветите във форума! Също искам да се извиня на Николай, че размених остри реплики с негов приятел. Не бях прав, но причината е защото не харесвам саркастични подмятания. Дали си купил пушка преди 15 или 12 години не мисля, че това е най-важното за да се реагира така иронично. Не беше преди 15 години преди 12 години беше някъде през 2008 ма. Не съм лъгал просто така го казах набързо. Както и аз се изложих след това още повече за което съжалявам. Извинявайте колеги!
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Благодаря на @Lidkin за доработката на един детайл за ФТ пушката ми.
Това е удължителя за реглаж на набузника...
Заради изнесения нагоре монтаж имаше нужда от допълнително повдигане.
ТЕНКЮ Христо!
IMG_20210321_151551.jpg
 

Karlito/Man

Редовен Потребител
Искрени благодарности на колегата " Миро" който продава резервни части за въздушно оръжие е базар.бг. ( оборудва Ме с нова помпа за Zoraki HP 01). Надежден, отговорен и много разбран Човек! Дай боже повече Хора като него!!!
 

Hidden

Редовен Потребител
Той продава интересни неща, но пък трудно се осъществява връзка с него :(
Ще се радвам да има и друга възможност да се свържа с него, особено ако е човек от нашия форум :cheers:
 

Karlito/Man

Редовен Потребител
Той продава интересни неща, но пък трудно се осъществява връзка с него :(
Ще се радвам да има и друга възможност да се свържа с него, особено ако е човек от нашия форум :cheers:
Редовно отговаря на съобщенията ми в приложението на базар.бг!
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Благодаря на @v_ruskov за тези 3Д сини глезотии.
Мини супресорчета, щипка за маркуча на Асанска помпа и охлюв за паралакса...
Владо всичко ще влезе в употреба. Ще се реванширам!IMG_20210502_151502.jpg IMG_20210502_151523.jpg IMG_20210502_151541.jpg IMG_20210502_151631.jpg
 

Niki

Редовен Потребител
Станчев,какъв е тоя материал/синият/?
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Ба ли... :lol:
На 3Д принтер е правено, ама с какъв материал не съм питал.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Предполагам PLA, цветове има всякакви, даже и светещи в тъмното. РА, РС, РОМ или PETG са предимно бели, черни, прозрачни или сиви.
 
Нагоре