Моят автомобил.

Ctan4o

Потребител
Проблемът е в емблемата!:) Защото да да си късаш нервите с нов боклук е още по- гадно от това да си ги късаш със стар премиум.
Това кой какво може да си позволи, е строго индивидуално и няма как да се знае, защото всеки си купува кола, с различни цели и критериите му, най-вероятно са различни от твоите, моите и на ЕдиКойСи. Тези които могат да си позволят да си купят нова, колата която им харесва са единици, вЕрвай ми!

Знаех си че някой ще започне да ми обяснява как няма пари за нова кола затова съм написал "КОЙТО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ"

Когато новия боклук има проблем просто мога да се обадя по телефона и от сервиза да пратят хора да я приберат и да ми оставят друга кола докато ремонтират моята. И там не минава номера ще го "вземем от моргата" или "и така ще върви". Аз ядове нямам, имат представителите на марката. И почти всичко което се сетиш може да мине гаранционно.
 

дудин

Редовен Потребител
Не го написах с негативизъм-когато му беше времето карах нови коли. Сега съм се отдал на ретро класики-за момента имам 5 . За мен колите и шофирането имат съвсем друга стойност . Колите си ги правя сам, та трябва да ги пазя (пък и както и да са реставрирани и тяхното време е минало ) - въпреки всичко привличат погледите на разбирачи. На пътя никога не съм бил джигит , но не пропускам възможност да покарам на дракона при клубните мероприятия.
Учудих се, че са го спрели (макар да се говореше за това още преди година) - може би за начало в големите градове , после навсякъде. И така в един момент ще разбереш по трудния начин защо тази кола е стигнала до бг - там не може да мине преглед.
 

astra

Редовен Потребител
Винаги съм се чудил защо българин който може да се позволи нова кола предпочита да си къса нервите със стара.
Почака малко, нека излезе от гаранция и ще си отговориш сам на въпроса. По трудния начин.
 
7

7842

Гост
Какъв е проблема на новата дачия. Има си гаранция, всичко е ново, всичко работи както трябва. Избираш си двигател, оборудване, цвят, салон, джанти. Трябва ли да съжаляваш че не е 20 годишен немски премиум. Винаги съм се чудил защо българин който може да се позволи нова кола предпочита да си къса нервите със стара.
Ако имаш бюджет 30.000 лева и ще ги дадеш за нова Дачия?За същите пари ще купиш........няма да казвам марка,нека всеки реши тази която му харесва.Ще е с няколко класи и оборудване над Дачия.Няма място за сравнение.
 

dberov

Редовен Потребител
...днес при регистрацията му я спрели от движение - не покривала еко категорията си.
Щом не покрива еко нормите е правилно да не му я регистрират и аз смятам че така трябва да бъде и това е нормално.
А сега ми кажете нормално ли е това което се случи на мен.
Закупих автомобил с газова уредба и когато отидох да я регистрирам ме спряха на теста за вредни емисии, понеже не съм влизал в нормите които били в диапазон от минимум Х - до максимум Y. Автомобилът бил изхвълял много под минималната норма а трябвало да влиза в тоя диапазон "от -до". Та ходих при начаклика на КАТ и след като завъртя един телефон, знаете ли как ми регистрираха автомобила. Ами просто бутнаха сондата в аулспуха на автомобила, който беше след мен и вписаха неговите стойности. Баси простотията.На всичко отгоре, преди два месеца подлудиха хората да си регистрират газовите уредби и да чакат по цял ден на опашка да минат преглед а после още един ден чакане в КАТ да се впише в големия талон "Бензин - Газ". И на фимала защо? Както винаги в България всичко е сбъркано, дори облекчение на данъка няма затова че караш на газ и почти не замърсяваш околната среда.
 

Ctan4o

Потребител
Почака малко, нека излезе от гаранция и ще си отговориш сам на въпроса. По трудния начин.
Баба ми също беше млада ама остаря. Същото е и с колите. Все пак е машина има амортизация, механични износвания, остаряват морално и каквото се сетим. Може да греша но мисля имаше много проблеми с карета и др. на една английска астра а тези модели сега започват масово да влизат в България. Километри, история, ремонти напълно неясни. Значи сега ще им започват сериозните проблеми. Кой ще научи по трудния начин кое излиза скъпо.
Ако имаш бюджет 30.000 лева и ще ги дадеш за нова Дачия?За същите пари ще купиш........няма да казвам марка,нека всеки реши тази която му харесва.Ще е с няколко класи и оборудване над Дачия.Няма място за сравнение.

За 30000лв няма да купя дачия, няма да купя и 10 годишно ауди. Вече избора става по- голям. Масово нови коли "сегмент С" са между 30 и 40000лв. Най-евтината дачия мисля е около 13000лв, може да греша ама не ми се занимава да им гледам цените.
 
7

7842

Гост
Както винаги в България всичко е сбъркано
Имам приятел който работи в чужбина,кара ТИР.Мнението му за България е много точно-тука всичко е анти.

П.П. Извинете ме за спама.Сергей и Наташа с две деца от Русия като дойдат на Златни пясъци,няма да ги заключат в хотела за две седмици-карантина.Аз обаче като се прибера трябва да седя в къщи две седмици.Ето това напълно покрива казаното от М.Беров и моят приятел тираджията.

Ето докато Ви пиша това......Пак българска работа.Живеем на хотел до Бордо-Франция.Един от нашите главанаци решил да пържи кюфтета в стаята,включи се противопожарната аларма и евакуация......чакаме пожарната :lol:.Такъв народ не може да се затрие.
 
Последна промяна от модератор:

dberov

Редовен Потребител
Ето докато Ви пиша това......Пак българска работа.Живеем на хотел до Бордо-Франция.Един от нашите главанаци решил да пържи кюфтета в стаята,включи се противопожарната аларма и евакуация......чакаме пожарната :lol:.Такъв народ не може да се затрие.
:lol::lol::lol:
 

t.marev

Редовен Потребител
Знаех си че някой ще започне да ми обяснява как няма пари за нова кола затова съм написал "КОЙТО МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ".....
Значи....аз поне не ти обяснявам, че нямам пари....Не прочетох и друг да го прави.
Въпросът е там че СПОРЕД ТЕБЕ някой може да си позволи, но според него - не! Простичко е....Неговите пари, положение и изисквания, ги преценява той, а твоите - ти! Всеки си има различни приоритети и си живее съобразно тях. Няма да давам примери, колко различно изглежда всичко отстрани. Много често, нечий избор изглежда странен на околните, това не значи че не е мотивиран, дори и грешно - мотивиран е.
Та и при автомобилите, нищо не е еднозначно. В някои случаи е оправдано да се купи нов автомобил, а в други, не е. Всеки сам преценява.
В тоя ред на мисли.....колко ли странно ти изглежда британската кралица? Жената може да си позволи нов автомобил, но не го прави! А сега де!?:(
 

DGman

Редовен Потребител
Умен човек е казал.

Фал ми старо ,карай ми ново

ПП.Дачия 7год гаранция. За 20год ще скъсам 3бр и ще съм все в гаранция
А кажете, за 20год на новото /старо/ ауди колко ще дадете за ремонт?
 

Termina4

Потребител
Няма значение какво се кара-по важно е пътят по който караме. Ужасен е и е предпоставка за хиляди проблеми.
 

sess84

Редовен Потребител
Едно време един дядо ми вика ... моето момче и на царицата и на магарицата отдолу се е има п,,,,а..... Ама що все цариците гледаме :D:D:D:D.. Всеки да си купува каквото иска въпроса е да живееш доволен
 

nelsky

Редовен Потребител
Купуваш нова кола, ако караш поне 20-25 000 км на година, иначе не виждам смисъл. Купувал съм нова, нямаше 5 години, когато ми се прииска нещо друго, продадох я на 45 000 км, за около 45% от цената която бях платил за нея. Имам колеги, които са сменили по няколко нови коли, продадени после на подобен пробег и обезценка над 50 процента. Купувал съм Спортидж на 4 години, 50 000 км, 3 години още гаранция, навигацията скапана,ама за нея гаранцията не е 7, а 3 години. Няма проблем, срещу 5 бона могат да ми я сменят. Продавача се оплаква- ами аз 60 000 платих за нея, сега й вземам 30. Смяна на масло+филтри+предни накладки беше 700 лева. След като изтече гаранцията цените падали над 2 пъти, ама докато е в гаранция са такива, това ми казаха в сервиза. Колега взе Ярис и РАВ 4 за жена си и за себе си, Равката го остави на пътя още през първата година. Хубавото е, че е имал много време да се кара с представителите на марката, докато чака пътна помощ.
Та, всеки си решава дали му трябва нова кола, дори и да може да си го позволи. Ако се регистрира на фирма, тегли се ДДС, водят се фирмени разходи и т.н. може и да се връзват нещата, но за физическо лице с 10-12 000 км пробег на година, си е чист мазохизъм и хвърляне на пари на вятъра.

Аз, обаче, за друго исках да се похваля. Почти 2 години вече, откак се сдобих със Субару и оттогава във Варна съвсем спря да вали сняг (даже един приятел ме бъзика, че заради мен страдали всички субаристи). Предната събота имах възможност да я пробвам в пясък. Бяхме на семейна разходка с приятелско семейство, те със Гранд Чероки, подсилено за офроуд окачване, ол терен гуми, V8 мотор, аз със Аутбека с летни гуми. Авера не иска да ме пуска да влизам в пясъка, че нямало да изляза. Обаче аз се наврях, естествено се окопах до праговете и то за да не вляза в една дюна и да я разора, а не защото колата забуксува. Идва приятеля веднага да дава акъли и да пробва да бута, обаче Аутбека без проблем даде назад, направих си маневрата за да не влизам в дюната и зацепих напред без проблем. На всичкото отгоре не се бях сетил да изключа ESP, когато го изключих, Субаруто тръгна в пясъка кажи-речи, като на асфалт. Приятеля се шашна, вика- Егати звяра, изобщо не се затрудни.
В понеделник пък я пробвахме на кал с братовчед ми, като изключим занасянето на задницата от време на време, колкото да се накефим, Аутбека изобщо не се притесни и то с летните гуми (е нямаше баири, иначе съвсем друго щеше да е и то заради гумите най-вече)
Общо взето, до сега не бях разбрал, каква кола съм купил, сега почнах да разбирам "сектата" на субаристите :)

IMG_20200504_114651.jpg
 
Последна промяна от модератор:

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
:yes: Най-хубавото тепърва предстои. Този автомобил постоянно поднася приятни изненади. Само хубави гуми и масълце (по предписание) да има. Със здраве и хубав празник. :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Много добър избор и изглежда сте попаднали на запазен екземпляр.
Мани бе ! Нищо още не е свършило . Седим на полусъединител . Обиколихме , видяхме с очите си , пробвахме ...избрахме и ...
Проверих я по вин номерът . Всичко точно . Не е крадена , не е блъскана , даже май е с действащ преглед до август в Белгия , но ....300 000 км , вместо 190 000 обявени и ....хайде пак наново . Автоматици , ама то задно ...
Иначе наистина това беше най-доброто което видяхме и нямаше за какво да се захванем.
Чакам ся до 2 дена да видим ще вземаме ли или не o_O
Иначе този продаваше още 3 мерцедеса(тва му бяха колите) от Белгия и всичките бяха като този .
 

didarai

Редовен Потребител
Те тука всички са на 150-180 хиляди:D. Какво като е на 300, ако е гледана кола нищо и няма има поне още толкова ресурс.
Така е . Има обяви на по 400-500 000 пуснати на приблизителни цени и в добро външно и интериор състояние .
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Преди 10 на години работех в Германия и се загледах по коли. На до 5 годишни коли километрите започваха от да кажем от 300 000. Ако е 15 годишна на 300 си е бонус.
 
Нагоре