МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

petkof

Редовен Потребител
Знам.Имам ги всичките тегла с различните субкалибри.Исках да ги видиш и ти на сайта им,но май H&N са ги придобили ми се струва.Дано не развалят качеството на фирмата.
 

methaa

Редовен Потребител
С чашките от тази серия които имам и стрелба от кутията всеки 5-ти или 6-ти изстрел е флаер, почти всяка е с осенъци а полите на някой са ужасни. Чашки не меря и не сортирам защото като седна да стрелям една кутия заминава и отварям .
Тези от снимките са 5.53, моите изглеждат по същия начин. 5.52 изглеждат значително по-добре. Ако имаш възможност опитай последните да видиш каква е раликата.
 

Milen

Потребител
С чашките от тази серия които имам и стрелба от кутията всеки 5-ти или 6-ти изстрел е флаер, почти всяка е с осенъци а полите на някой са ужасни. Чашки не меря и не сортирам защото като седна да стрелям една кутия заминава и отварям втора.

View attachment 52211 View attachment 52208 View attachment 52209 View attachment 52210

Зумнах една от снимките да се види за какво иде реч.

Така изглеждат при мен чашките JCB 1,175 в калибър 5,53. В 5,52 тези чеплъци ги няма, но разлика в точността няма. С теглени чашки винаги групите са по-добри!!! Пробвано и доказано многократно.
 

petttto

Новодошъл
Ето първото стреляне на стрелбище с Кондора.
Разстояние - 25м
Боеприпаси - Diablo Baracuda /.22cal/
Налягане 150атм.
Монетата е 5ст. /съжалявам за лошото качество толкова може тел-а ми с 1.3мпкс ;)/
Групата е от 7 изстрела, другите 3 които са пръснати са при прострелване.
008607400-big.jpg


:) Ти направо си я отепал
 

dberov

Редовен Потребител
Така изглеждат при мен чашките JCB 1,175 в калибър 5,53. В 5,52 тези чеплъци ги няма, но разлика в точността няма. С теглени чашки винаги групите са по-добри!!! Пробвано и доказано многократно.

Зависи за каква дистанция говориш, ако стреляш на 25 метра много ясно че няма да има разлика в групите но я направи една мишена на 90-100 метра с едните и поле с другите чашки и покажи, убеден съм че разлика ще има.

В тази тема колегите си показват добрите мишени, аз сега ще направя изключение.
От долния клип ще разберете защо не правя групи с много изстрели. Флаера е задължителен (в случая е третия изстрел). След като го видя му тегля една майна и започвам да стрелям сватбарската защото вече групата ми е развалена, ще добавя като фактор и люшката се стойка която едва вчера видяхме че е за заваряне.
За мен групата е лоша и разхвърляна, заснета е в близък план, 10 изстрела на 95 метра побрани в 38мм група.

 
Последна промяна:

petkof

Редовен Потребител
За 95 м. с несортирани чашки групата според мен е добра. 40 мм. на 100 м. си е "стандарт".Ако искаш повече първо почваш със сортиране на чашките и после другите фактори един по един.Пушка,спусък,оптика,опора,място на окото зад оптиката,светлина и т.н.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Берка, камерата ли се мандахерца или мишената? Или и двете?? Това показва наличие на вятър.. Напълно нормално е групата да е такава..
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Не мишената му се заклаща след 1-я изстрел вятър няма - хубаво е да се подчертае :D Камерата е стабилна и ясно се вижда реално каква е групата :D а тя пак не е лоша пробвай на открито да постреляш и тия групи може и да ти се сторят малки след това :D:D:D
Беров каква ти е нормалната (средната групираност ) на 50 метра по принцип?
 

dberov

Редовен Потребител
Берка, камерата ли се мандахерца или мишената?
На стойката единия крак се счупи и мишената се мандахерца, абе куца работа :D

Любо, може би вече има година от както не съм стрелял за група под 90 метра.
Още като купих пушката без да съм правил нищо по нея на открито и дистанция 50 метра съм изпразвал бързи два барабана (28 чашки) по 5 мишени и групите ми бяха към 10мм (има го на клип в канала ми). След подобренията почти всичко е на едно място, не съм мерил но ще направя другия път една мишена да се сверя.
 

staif

Редовен Потребител
по горе пише люшка се понеже стойката се държи само на две крачета а,на третото му е скъсана заварката.. а от това също се отразява ...аз му казах ама кой да слуша ;) гърба на мишената е фзер 3 мм които не опира никаде

п.п а изпревари ме с поста
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Днеска след работа реших да поразходя Фани и да видя как се справя по Мишенка на 25 метра. Стрелях с JSB 0,67 със скорост 170,9- 170,3 м/с измерена в началото и края на стрелбата с хроното. Вятъра беше променлив и уж като се бе спрял имаше течение което трудно се хваща без ветропоказатели.
На края пуснах 10 изстрела за група в прострелъчната мишена.

ПП: Забравих да напиша от ФТ поза съм стрелял.
 

Attachments

  • 20150318_214835.jpg
    20150318_214835.jpg
    374.3 KB · Прегледи: 111
Последна промяна:

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Браво Любо.Точки не мога да смятам но пък цялостния изглед ми харесва:cheers:
По нататък ще даваш уроци ;)
 

dinkata

Редовен Потребител
За мен, тая мишена е по - добра от 250т. и 25 Х-а от маса ! Номер едно си !
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
227-228 ги вижда моето скромно ОКО :)
Там някъде ги изкарах и аз като снимах мишената, не са 240 и на горе, но времето не позволяваше силни резултати, пък и с тази скорост съм пре доволен:) По ме радва че бая 10-ки ударих, но имах няколко странни попадения като мишена 25 ( и още няколко сходни отклонения) която ме наведе на мисълта, че има някакъв проблем, преди половин час минах с балистол цевта и излезна страшна мръсотия. Отделно се оказа, че съм забравил да сложа една пружинка ( български майстор :D:D:D) която е свързана с противооткатния механизъм, скоро пак ще я пробвам ама утре ще има пълно разглабяне и хубаво почистване на цевта, заслужава си грижите пушката :)
 

dinkata

Редовен Потребител
Динко,що не пробваш да ги направиш поне един път (250 т. и 25 хикса) ;)
100 пъти по - лесно ще ми бъде да направя 250т и 25Х-а отколкото мишената която Любо е направил. Самия фактор, че той подпира и контролира пушката само със самия себе си и постига такъв резултат и то със 170-180 м/с И при наличието на ВЯТЪР е Феноменално и е по - трудно от всяка БР дисциплина (ПОНЕ СПОРЕД МЕН !)
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Самия фактор, че той подпира и контролира пушката само със самия себе си
Това е основния гъдел при ФТ стрелбата, да укротиш пушката разчитайки само на тялото си.
Браво Любо! Били сме в "двойка" на трасе и знам че това е във възможностите му. :bravo:
 
Нагоре