Hatsan PCP: AT 44, ВТ65 и т.н.

Караматич

Новодошъл
ТоНка, благодаря още веднъж за помощта, живи и здрави.

Момчета, днес направих по указанията натягато на пружината на удърника, нямам хроно но мощността видимо се увеличи. Но има един проблем, много трудно се зарежда. Дали да не върна малко пружината? Поздрави

За 14 изстрела налягането спадна от 190 на 130бара
 
Последна промяна от модератор:

sevdaka80

Редовен Потребител
Нормално е да вдигне разхода,отхлаби малко пружината,така и пушката ще стреля по добре.С какви чашки стреляш.
 

оги-пз

Редовен Потребител
Не пускай поредни постове а редактирай предния, ако никой не е писал след тебе.
По въпроса без хронограф това което правиш е повече от тото. Незнаеш скоростта незнаеш точния брой на иистрелите. Ако нети се дават пари за хронограф намери някой който има настрой си пушката и повече небарай.
Иначе си обречен на постоянно чонъркане по нея и никога няма да имаш точност. Успех
 

andi

Редовен Потребител
За първи път правя задната тапа с 6 х 2,5 мм - хипервентилирана . Ще видим какво ще покаже теста
 

Attachments

  • 20170330_113549.jpg
    20170330_113549.jpg
    1.2 MB · Прегледи: 106

ToHKa

Редовен Потребител
За 14 изстрела налягането спадна от 190 на 130бара

Перфектен си,неможеш да очакваш повече,все пак не е 5.5 за да искаш 30 изстрела. И да върнеш назад най много да спестиш изстрел или 2 ...файда ако няма сила с тази пушка ;)
Лично мое мнение !!!!

За първи път правя задната тапа с 6 х 2,5 мм - хипервентилирана . Ще видим какво ще покаже теста


А познай.... нищо ;)
Няма как след като камерата и консумацията на въздух са си същите....ако бутнеш още нещо може.

Стрелял съм без тапа и пружина на клапана, развъртя се по врме на стрелба и се стреснах какво трака в пушката :( :( , иглата се затваряше само от налягането ;) ,освен преразход друго не получих ;)
 

nelsky

Редовен Потребител
Здравейте,

От няколко дена съм собственик на Хатсан АТ 44-10. Имах вече малък проблем с него, който се реши, но имам още няколко въпроса.
Проблемът, който имах беше, че изпускаше въздух от клапана за пълнене. Пушката е от колегата stm, който не я е ползвал от 2 години и очаквах да има проблеми с уплътненията, както и се случи. Успях да сваля клапана за пълнене, смених уплътненията, старите бяха се втвърдили и сплескали, сега пушката си държи налягането. Обаче ми се иска да сваля и БК, защото предполагам и там О-пръстените ще са в същото състояние. Имам обаче следните питания:
1. Не можах да намеря О-пръстен за иглата. В схемата, която имам, е посочен размер 1.8х1, по-назад в тази тема видях, че колеги са писали, че ползват 2х1, защото оригиналния не се намира. Така ли е или бъркам?
2. Колко е сложно да се разглоби БК? Нямам много инструменти и условия за работа. Клапана за пълнене го разглобих на пода в хола с тръбен ключ и отвертка, което съответно остави малко следи по цилиндъра, но той си имаше и предишни. Дали ще се справя и с БК?
3. Някой знае ли размера на О-пръстена на барабана за чашки? В схемата ми не е посочен размер. Мисля, че е 24х2, но не съм сигурен.
4. Вчера стреляхме съвсем малко, за 30 изстрела налягането падна от 160 на 80 бара. Нямам предишен опит с ПЦП, но ми се струва малко множко. Продавача ми каза, че пружината на БК е сменена с по-силна.

Извинявам се за лаишките въпроси, почнах да чета назад в темата за да добия представа за правилната експлоатация и поддръжка на Хасана, но съм го докарал до към 15-20 страница и бая имам да почета още :)
 

DeadShot

Редовен Потребител
БК клапан се разглобява също толкова лесно.Трябва ти ключ 13 за да го развиеш от цилиндъра.Разбира се при празен резервоар.
 

sts1969

Редовен Потребител
В схемата, която имам, е посочен размер 1.8х1
Здравей! Този малкия пръстен на иглата за сега не е наложително да го сменяш, той не е постоянно под налягане, и ако ти е трудно разглобяването го остави. От него няма да започне да ти изпуска налягането в резервоара, той може само да ти развали групирането на стрелбата ако започне да изпуска. Тоест, ако ти се сменя пръстен на БК, то за сега смени само големият който уплътнява клапана към тръбата на ресервоара, и е под налягане, пръстенчето на иглата и тънкото пръстенче което е в полиамидното легло по-добре не ги пипай. Дали ти е нормален разхода на въздух, зависи каква ти е скоростта, ако е около 280м/с с 1.03гр. разхода ти е нормален.
 

nelsky

Редовен Потребител
Благодаря!
За сега няма да пипам май нищо. И 2х1 не можах да намеря. Не ми се разбутва, ако нямам всички пръстени, дори и да не смятам да ги сменям. Цилиндъра го напълних както си беше свален и направо пробвах двата края в чаша с вода, нямаше течове. Пелетите бяха 1,175 гр., нямам хронограф, не съм мерил скорост. Предишният собственик каза, че е правил към 70 изстрела от 200 до 50 бара, което май е приблизително същия разход. Ще видя как ще е по-нататък. Хубавото е, че успях да се сдобия с бутилка от peko и поне няма да помпя. Сигурно съм единствения, който си е взел бутилка със ЗС преди да си е взел пушка :)
 

DeadShot

Редовен Потребител
Стреляй до 100 бара.От там надолу скоростта здраво пада.На 50 бара ще ги плюе.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Днес всичко си дойде на мястото с Херкулеса. Оказа се, че причините са 2. Хронографът ми е издал багажа и така съм заблудил поне 2 колеги със скорости на пушките им. След нужните доработки Херкулесът стреля с 305 м/с с JSB 5.25 гр. Проверено с 3 отделни хронографа. Имам 12 изстрела в 8 метров коридор или 18 изстрела в 14 метров коридор. Доволен съм много. Втората причина за проблеми е, че както очаквахме всички се оказа, че турските монтажници са идиоти - металният детайл вътре в шрауда е с отвор 8.8 мм. при положение, че калибърът е 9 мм. Предполагам си представяте какво става с шрауда. Добре, че има разтоварващ отвор. Отвътре беше пълно с оловни стружки и парчетии от чашки. При това положение чакай плато, скорости и точност. Не можах да прекарам чашка през отвора дори и с натиск на пръста ми. След като се извади карантията на шрауда всичко си дойде на мястото. Ето така се осират добре замислени пушки от мухльовци дето ръцете са им в гъза. "Заримекс" бяха изключително коректни и помогнаха много с адекватно държание през цялото време. Най-важното е, че след дребни интервенции пушката започва да стреля супер.
 

Attachments

  • 20170405_152259.jpg
    20170405_152259.jpg
    269.3 KB · Прегледи: 126
  • 20170405_151738.jpg
    20170405_151738.jpg
    247.9 KB · Прегледи: 127
  • 20170405_151654.jpg
    20170405_151654.jpg
    120.5 KB · Прегледи: 129

sts1969

Редовен Потребител
:D Ники, тея идиоти да не са се опитали да направят външен шок на цевта? :D:D:D
 

lynx

Редовен Потребител
Втората причина за проблеми е, че както очаквахме всички се оказа, че турските монтажници са идиоти - металният детайл вътре в шрауда е с отвор 8.8 мм. при положение, че калибърът е 9 мм.
Това е специален вграден турски калибратор, също така при изстрел обира осенъците по стените на чашката :D
 

Gadnqra

Редовен Потребител
:D Ники, тея идиоти да не са се опитали да направят външен шок на цевта? :D:D:D
Опитали са се да направят голяма бела. Все пак тоя шрауд го надуват 250 бара по този начин. Но въпреки това пушката е много хубава и има вероятност да стане хит. Особено след като и знаем болестите и как да ги отстраняваме.
 

sess84

Редовен Потребител
конструктор направи си сам с дълбока инженерна мисъл, ама сигурно само при нас пристигат такива
 

ToHKa

Редовен Потребител
Яя с вграден калибратор :D

НИКИ това беше важна информация,добре ,че няма инциденти :(

Тази с която стреляхме беше много добра и доста се учудих от думите ти.
 

Dominus

Редовен Потребител
Добре де, много му се точите на тоя туч, но какво ще се стреля с него? Аз лично не виждам практическо приложение. Примерно да стрелям прав или пък от ХФТ. Тряба да си нося масичка или предна и задна двунога но които да лежи.
 
Нагоре