МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

staz

Редовен Потребител
Това са ми най добрите групи от днес. 50 метра от тавана на колата 5 изстрела, вятър от към гърба и в ляво. Баракуда 1,37, 285 м/с. Днес се убедих, че без добра оптика нищо не става(това го знаех, но досега никога не бях гонил групи). Моята е 3*9*50.
Моите групи са като банкнота от два лева...:D
 

didarai

Редовен Потребител
Е, нема такова Гамо, Евгени ти не си човек просто...
Амииии ....Всъщноооосттт ! Баш ... не съм много доволен . Затова и питам . Пушката явно се попрецака на мишената с 50-те метра . Ще я отворя . Не съм стрелял почти година (от Балкантрейд) . Голям проблем ми е оптиката . С тоя зос , на тази светлина всъщност не виждах 10-ката . Не исках да я почерням(тогава я виждам и на 50 м) , за да не опорочавам мишената . 6-тиците , тотално ме изненадаха как се получиха , както и 2 от изстрелите на 50 м , но явно е заради уплътнението . Днес бях първа смяна и спах само 2 часа през ноща . Очите ... на никъде . Друг би се справил , по-добре , но аз от БР мишени и "нормалната" резултатност за тях с ПП хал хабер си нямам . Щях да съм доволен ако не излизах от 8-цата и 3-4 седмици максимум , но истината е , че не знам дали не казах глупост сега . Отзад упора ми бе рамото .
 
Последна промяна:

оги-пз

Редовен Потребител
Вче,ана състезанието стрелях с флолерка която е доказано точна 235 234 231 и това са ми резултатите. С въздушно не съм ималтолкона лош резултат.
Всеки постига резултат с това което може.
Аз с пружинка и това не мога и мишената кефи на макс.
Даже след тази мишена се замислям другия месец и клас пружинки на пусна в Пазарджик само да има мераклий
 

Карлсон

Потребител
Евгени, от клатеща се маса, с посредствена оптика, пружинка която малко или много подскача, без менгеме - човек, мишената си е отлична...:)
 

njatanasow

Редовен Потребител
И аз открих годината. 25 и 50 м , на закрито . Зос 10-40х60 ... полумрак . Стрелба от клатеща се масичка с предна упора " пясък" . На 50-те метра 2 отидоха у песъко . Учудих се , но накрая ми се изплю уплътнението на цевта та ми се обясни . Ще помоля за коментар по БР мишената . Този път е уж правилната .

Тези мишени са някакъв "фалшификат" :no:
Шегувам се Гена.Голямо браво!:cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
??? Всъщност се чудя дали "менгемето" ще помага, или ще вреди на една пружинна пушка при бенч, май чувалчето с пясък ще е най-удачно. Пясъка ще поема и гаси вибрациите, а реста ще ги отразява обратно към пушката. :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Ти да видиш ! Как от подозрително-ядосан взех да гледам щастлив на мишената . :) Благодаря за коментарите . :cheers: Масата наистина не я биваше хич. От тези с един ствол и долу краката на Х , от вемето на балкан турист взета от някъде и пред разпад .Не подлежеше на стабилизация. ЗОСа определено не е за такъв тип стрелба обаче (не че и за ФТ става :wall: ) .
Тъй като тръгна добре (т.е. ми харесваше групичката и долните 4 изстрела под нея , след корекция ) , реших да снимам клип . Но от телефона на практика не се виждат попаденията . Така тръгна и на 50те метра (там се виждат) , но пък ги поразпръсна после .
 
Последна промяна:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ще помоля за коментар по БР мишената . Този път е уж правилната .
Ами мисля, че след като си установил проблем с уплътнение ( и клатеща маса) може и от там да си имал такъв резултат, мисля че можеш и по-добър резултат да постигнеш, пробвай и от ФТ поза да направиш една мишена :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Ся съм почти 100 килa и бaш не ми беше до фт пози ;) . В случaя нaистинa е под въпрос кое е по стaбилно , но поне дишaх леко ;) , a и с твоятa стaбилност в ФТ ... не могaт много дa се похвaлят . При моятa "честотa" нa стрелбaтa от фт позa (нaй-много еднa 30 мин . стрелбa преди Бaлкaнтрейд и ... толковa зa годинaтa ) съмнявaм се дa се получи по-добре , но кaто смъкнa 10 кг и отворя пушкaтa , ще пробвaм , от любопитство .
 
Последна промяна:

pellet

Редовен Потребител
Привет,

Не издържах и сложих оптика на моята Фани. Днес я прострелях набързо, доволен съм. Качвам снимки на мишената и на "реста".
Та, Feinwerkbau 602, разстояние 20 м, от опора ( рест - (предна опора) сак пълен с одеяла) :) ;) , JSB Exact 0.510g.
Стреля пущината. Понякога си показва рогцата, но ще влезем в ритъм и нещата ще се получат по-добре.

Поздрави на всички колеги!

20m rest.jpg FWB602.jpg
 

lynx

Редовен Потребител
Това доказва че някои фирмени компресионни пушки стрелят на по-близките дистанции като хубаво ПЦП.
Жалко, че скоростта не може да се завиши до към 16J, за да стане напълно достоен заместник на ПЦП-тата.
Мишената на лист А4 ли е?
 

pellet

Редовен Потребител
Да, напълно съм съгласен. Специално тази пушка е брилянтна по моите разбирания. Всяка грешка си е само и единствено моя и я виждам/разбирам/усещам едновременно с изстрела. Ако човек е максимално съсредоточен и методичен - само хаби мунициите, все едно и също ;)

Аз съвсем умишлено исках маломощна пушка. Много съм доволен. Миналата седмица и смених уплътненията. В момента е 8.2 джаула с понатегната доста пружина. Не може повече.

Да, мишената е на А4 формат.
 
Последна промяна:

anibis

Редовен Потребител
Вче,ана състезанието стрелях с флолерка която е доказано точна 235 234 231 и това са ми резултатите.
Можем двамата много повече,това нали си го знаеш.
Но с калпави патрони,не знам си от коя година,и два различни вида патрони,стреляме един след друг,без да чистим цевта след всяка стрелба.А това при огнестрелното е задължително,но нали сме си въздухари що да чистим цевта а?:D То няма смисъл.
Та тая стрелба си беше под всякаква критика поне моята,но човек се учи докато е жив,лека полека ще научим и там тънкостите.То не е само да имаш червен Елей Оги,много други са работите,ето сам видя че на първата мишена бях много добре,нищо че стрелях със син Елей, за мен си,това е доста добър резултат 240т.
Че пушката не един път съм е видял как прави 249т-250т даже и ти беше там,но има два фактора стрелец и патрон!
Не може с М2-та да и сложа Гамо Про-хънтър:D и да очаквам добри резултати,това няма как да се случи!:cheers:
Тука работата с огнестрелното е същата.
Извинявам се че коментирам огнестрелно,в темата за мишени.
 

pellet

Редовен Потребител
Йоу, здравейте,

След "Фани-манията" реших да не губя форма и при пружинната стрелба. Днес изправих Хайнела ми при абсолютно същите условия като Фани от вчера:

Haenel 312, разстояние 20 м, от опора ( рест - (предна опора) сак пълен с одеяла и ръката ми между него и пушката) :);) , JSB Exact 0.510g.

Много си я обичам тази пушка, изключително чаровна при изстрел. Иска си специално отношение при прикладване и спускане, но ако и дадеш каквото иска, се отплаща подобаващо.
Тук искам да благодаря на Жоро ( dilom08 ) за прекрасния екземпляр с който ме обзаведе отдавна (преди 3-4 години)
Жоре, ако прочетеш това - специални поздрави, приятелю! Още си е при мен пушлето, грижа се подобаващо за него.

Поздрави на всички колеги!

20m rest 312.jpg Haenel 312.jpg
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Здравейте, колеги.
Моля, който има под ръка файл с бенч мишенки да ги пусне.
Поздрави и благодаря предварително!
 
Нагоре