Регламенти за ФТ, БР, Пистолет...

братушка

Редовен Потребител
С кой ще ги сравнявате, при положение, че има едно състезание по ФТ и ХФТ в годината?
Засега.
В момента на ниво Комисия :) се мъдри обсъждане на Рейтингова система (има си решение на ОС за това). И скоро основата и ще бъде предложена за обща дискусия.
Много се надявам тя да послужи и като стимул за повече състезания през годината.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
някакси темата от "регламенти" преля в "предложение за рейтингова система на състезанията и състезателите".
нека има друга тема за обсъждане как да се определя трудността на състезанията.
 
A

Anonymous

Гост
fatalen написа:
Нито са ябълки, нито са круши.
Бъди по-конкретен с грешките! Кое те кара да мислиш, че руската е правилна, а тази е грешна? Имаш калкулатор и можеш спокойно да изчислиш независимо от руски, китайски и каквито и да било други варианти на тази таблица. Аз поне съм си направил труда да проверя, това което съм коригирал по таблицата, с цел запазване на заложените изчисления от автора на тази таблица.
Пак се опитваме да намерим кусур на човека, който е измислил това, за което говорим в момента!
Ако мислиш, че не мога да конвертирам фитове или ярдове в метри, мисля че бъркаш. А уверявам те, че конвертирането и превода са единствените неща, които съм пипал.
А иначе тук се изчисляват много по точно определените коефициенти, отколкото тези, които са разделени в условни групи по трудност в следващата папка.
Добре де, обясни. Таблицата е абсолютно неясна. Появяват се едни резултати, но не ставя ясно какво означават. Къде е обяснено какво значи това 1,3 (което получих)?
Искаш конкретни грешки.
Попълни таблицата и виж дали ще ти сметне усреднените стойности под нея.
Казах другото - в трета страница има две таблички за трудностите. Там има "метри" в графите. И само те, няма ги убойните зони. Какво значи това?
 

братушка

Редовен Потребител
нека има друга тема за обсъждане как да се определя трудността на състезанията.
Ще има, много скоро.
Но тя все пак се базира и на регламентите, и точно тях доуточняваме тук.

Точка 6.3 устройва ли ви?
А точка 4.1 ще променяме ли?
А устройва ли ви Регламента за БР50 или Пистолет?

Кажете нещо де....
 
A

Anonymous

Гост
Кое те кара да мислиш, че руската е правилна, а тази е грешна?
......Пак се опитваме да намерим кусур на човека, който е измислил това, за което говорим в момента!
Ами тя не е руска. Просто е преведена на руски и са преобразувани ярдовете в метри. Същото, което си направил и ти с другата. Къде в това има търсене на кусури на автора?
По същество двете таблици са едно и също. Не отричам, че екселската е по-удобна в определени случаи.
Даже си направих труда да изчисля в показаната от теб таблица дали ще се получат резултатите от "руската". Получиха се.

Ако мислиш, че не мога да конвертирам фитове или ярдове в метри, мисля че бъркаш. А уверявам те, че конвертирането и превода са единствените неща, които съм пипал.
Естествено, не мисля подобни неща. Но освен конвертирането, вероятно с цел прегледност, си пипнал още едно нещо - обединяването на полета B5, C5 и D5 (B7, C7 и D7 в оригинала). Така полето D5 изчезва, а записаната в него стойност участва във формулите за усредняване на първа таблица. И съответно се получава грешка, защото деленето на нула е невъзможно. Дори Ексела сам ти го казва.
Същата грешка - делене на нула, има в останалите формули за усредняване, но с друго поле. А то требваше да е онова същото D5 (D7 в оригинала).
Като се върна от работа, ще си поиграя да коригирам.

EDIT///
Казах, че не мисля, че не можеш да конвертираш ярдове и инчове в метри и милиметри.
Но е възможно и там да си допуснал някакво недоглеждане. Изтеглих двете таблици - оригиналната course planner и твоята. Нанесох в оригиналната таблица килзона 1 (1 инч) и дистанция 38,3 ярда (35 метра) - резултатът беше 38,3 (ябълки да кажем ;) ). Нанесох същите данни - 25,4мм и 35 метра в твоята и получих 1,5. Затова попитах преди какво е това, което дава като резултат таблицата.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
valens1968 написа:
колко колеги се състезават с 16J пушки ?
Имах амбицията срещата в Търново да е първата, на която ще се стреля отделно и в клас "международен". Пуснах запитване в темата със същия въпрос. Не ми писа абсолютно никой. Така че - резултатите от срещата ще покажат колко на брой реално са били състезателите с 16J.

"Ограниченията на @архитекта са свързани с особеностите на стрелковия комплекс " - грешно тълкуване: ограниченията за ВТ са точно такива, каквито бяха заложени в проекторегламента на БАФТ. Ако бяха заложени 80J - щяха да са 80. За да има ред, яснота и да няма спорове и оплюти организатори. Сега като няма горна граница - какво правят бъдещи организатори, които нямат подсилени мишени ? Почват да събират парички за мишени, искат мишени от клубовете, които имат такива и си ги транспортират през половин БГ, или просто ... се отказват от инициативата за да си нямат разправии?
Въпроса е принципен и понеже не виждам нито един пост ЗА горна граница - най-вероятно ще остане без ограничение в окончателния регламент. Не знам в какви срокове и по какъв механизъм ще бъдат гласувани регламентите, но ако това стане в близките дни - ще ги спазя включително и за предстоящата среща на 20-ти - без ограничение :rambo:.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Въпроса който зададох: колко колеги се състезават с 16J пушки е свързан с точка 4.1. Ако 16J са 20 - 30% от общия брой състезатели има смисъл от такова класиране, но ако е само @fatalen и аз да си купя една EV-2 автоматично ще си делим първо и второ място може и без да стреляме. Мисълта ми е поне 5-6 човека да са в този клас че да има реално състезание. Иначе както го е направил @архитекта - отбелязва се че е стреляно с 16J (майсторския,международен) клас, грамота и толкова. Пък си мисля че хората с такива пушки и без това ще са по първите места.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Dejmos написа:
... Но освен конвертирането, вероятно с цел прегледност, си пипнал още едно нещо - обединяването на полета

Точно от това е станала грешката. Просто са се разместили редовете и оттам идва грешката. Още вчера я оправих и съм качил новия файл. Изтегли го отново и го пробвай.
 

lynx

Редовен Потребител
valens1968 , според мен е възможно дори десетина състезатели да се състезават в клас 16 джаула.
Напоследък доста хора си купиха или преправиха пушките да отговарят на изискването за състезание в този клас. Предполагам , че сега едва ли ще изпуснат шанса да се пробват в състезателна обстановка.
Но според мен, истинската борба на предстоящото състезание ще е в клас Ulimited. Едно е да се състезаваш примерно с 10 души, а съвсем друго е с 30.
Това е мое лично мнение и не ангажирам никого с това.
 
A

Anonymous

Гост
fatalen написа:
Точно от това е станала грешката. Просто са се разместили редовете и оттам идва грешката. Още вчера я оправих и съм качил новия файл. Изтегли го отново и го пробвай.
Дано не изглеждам прекален критикар, но пак има грешка.
Преобразувал си ярдовете в метри, но не и инчовете в милиметри.
По-долу е моя вариант, готов и за отпечатване, ако има нужда.
 

Attachments

  • FT_course_planner_Dejmos.xls
    46.5 KB · Прегледи: 80

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Малко статистика, която би била полезна относно един дискутиран въпрос в регламентите: На срещата в Търново от общо 11 състезатели в клас ППП - 8 са участвали и в клас PCP-unlimited. Ако имахме ограничението "един състезател-един клас" - клас ППП на това състезание нямаше да се състои въобще. Теоретично е безспорна логиката на това правило и аз го подкрепям принципно изцяло. Но не и за нашата действителност. Предлагам не само в близък, но и в по-далечен план при нас нещата да останат както са: кой каквито пушки си носи - да вади и да стреля. Акцентирам "и в далечен", защото този детайл от регламента има пряко отражение и върху решенията относно закупуване на пушки от активно състезаващите се колеги. Думите "засега не се предвижда такова ограничение" не означават, че от януари 2011 няма да се въведе такова ограничение. Мисля, че спокойно може да се обяви, че в следващите 5 години не се предвижда такова ограничение в националните регламенти. И да се остави вратичка при евентуално международно състезание у нас да се прилага това правило :).
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
@братушка в точка 7 от регламента за ХФТ не става ясно при положение "от коляно" може ли задника на стрелеца да опира в задния упорен крак (пета)? Ако не е доуточнено аз съм - да може да се опира. Мисля че и @архитекта ще ме подкрепи.
 

братушка

Редовен Потребител
Па! Събудихте се?

От 17 януари регламентите чакат за дискусия. Съгласно решението на Общо Събрание днес е последния ден, когато трябва да бъдат окончателно приети.
Лично аз вече мислех да предложа утре на УС да ги обявим за приети, щом няма никакви забележки...
Па то се оказа, че чак сега решихте да ги прочетете, при това само този за Нощен и ХФТ щото наближава такова в Русе. После, преди Ботево, ще се сетите да четете за Бенчрест и Варминт...
Не върви така...

За позата "седнал" в ХФТ: да, в западните регламенти има такова изискване. Обаче в този който писах изрично, съзнателно не го споменах изобщо. Така че какво не е ясно? Лично аз смятам, че на този етап ни е рано чак такова, пък за после си има процедура да се промени. Не е въпрос да го допишем, въпросът е да го спазваме после...
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Трябва да се прави разлика от позата "седнал" там задника е на земята и позата "от коляно" където едното коляно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО опира в земята и задника опира в петата или крака на състезателя (не в земята).
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
@братушка: Пускай смело регламентите за приключване и не се чуди, който писал - писал. Не виждате ли, че колегията коректно уважава приоритета на членовете на БАФТ за изготвяне и приемане на регламентите, затова и няма излишни приказки и коментари. И за състезатели и за организатори - от яснота и ред по-хубаво няма. Забивайте правилата и да хващаме пушките, че .... пролет пукна :rambo: !
 

братушка

Редовен Потребител
valens1968 написа:
@братушка в точка 7 от регламента за ХФТ не става ясно при положение "от коляно" може ли задника на стрелеца да опира в задния упорен крак (пета)?
В регламента това не се уточнява - каквото не е забранено е разрешено. Може.

Трябва да се прави разлика от позата "седнал" там задника е на земята и позата "от коляно" където едното коляно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО опира в земята и задника опира в петата или крака на състезателя (не в земята).
И кой текст в регламента ти дава основание да допуснеш, че в позата "от коляно" можеш да седнеш със задника на земята? Не на петата, а именно за земята?
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
братушка написа:
В регламента това не се уточнява - каквото не е забранено е разрешено. Може.

Това ми хареса. Значи задника НЕ Е забранено да опира в петата. Аз нямам какво повече да кажа. Забождай.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Минималната дистанция от 7м за разполагане на мишените при ХФТ не е ли прекалено близка по отношение на безопасността? Все пак правилата за заимствани основно от английския регламент, създаден при ограничение 16J. При коси рикушети чашката запазва доста от геометрията си и от кинетичната си енергия:
 
Нагоре