UMAREX HDR50 T4E

• Автор на темата Автор на темата Сол Ташак
  • Начална Дата Начална Дата
Здравейте може ли да ми кажете дали си струва да притежавам такава играчка дали може да се тунингова достатъчно че ако живота ми бъде застрашен мога да го ползвам така че да нарани и обезоражи противника а не само да го издразни допълнително и ако да какво да направе че да го направя максимално силен целта ми е не да парадирам и да го ползвам ежедневно или да искам много изтрели искам да съм сигурен че ако някога се наложи да го ползвам че ще помогне със сигурност

Здравейте.
От скоро съм в хобито с въздушно оръжие. Имам въпросния пистолет, като до момента съм изхабил около 20 балончета за изтрели предимно по кашони. Не съм му правил никакви доработки и моята версия е 16J.
Моя опит със силата на пистолета е :
1. От 10 метра пробива кашон от Persil (това е голям кашон) пълен с други кашони които са сгънати и направени като пълнеж. Проектила който използвам са топчета от полимер (не са метални). Това топче преминава през 80% от целия обем кашони. Тоест не пробива цялата конструкция. Удобно е, защото си събирам топчетата на 100% и не ги губя, а и се използват отново.
1.1. В същата конструкция и дистанция с проектили тип пластмасово легло и метална съчма (онези червените) пробива 90% от конструкцията.
2. От същата тази дистанция с полимерните топчета пробива празна метална опаковка от бира и прониква в шише с вода, но не го пробива. С металните не съм стрелял.
Относно силата насочена за самозащита - Този пистолет е достатъчен да спре похитител, без да го увреди дългосрочно (освен ако не го оцелиш в окото). Макар, че ако изгледате това видео може да се окаже, че този пистолет е и опасен от близко разстояние -
Относно тунинга - аз съм закупил това - https://arms-bg.com/oragie/vazdushn...ify-pin-za-umarex-hdr68-hdb-68-hdp-50-hdr-50/
Повдига мощността, но намалява броя изтрели. Не съм стрелял до сега с този тунинг.
Поздрави!

Не знам дали сте гледали какво правят 3J на човешка кожа. Има клипове в нета. Забива се около 1.5см. Говорим за BB топчета с гладкоцевна цев. Мисля, че 16J, независимо от проектила ще направят доста поражения по човек. В американските и английските форуми съм чел, че 9J спокойно се справят със малко животно, заек да речем.. Ако изпукаш някой от 5м с 16J при самозащита в България, може и да те осъдят според мен... Винаги съм се чудил на хората с тези пистолети. Ако си в София и го изкараш, голям е шанса да те гръмнат с истински.. Вече са ми вадили 2 пъти на светофара, за да ги пусна пред мен... Каубои навсякъде има вече!

При нас приложението на пистолета е за магазин в по-криминализиран квартал. Вземам го през деня като искам да изпусна малко парата навън.
Относно осъждането - има наредба за превишаване предела на опасност. Тоест водят те за наказателно отговорен, ако у вас или в случая в магазина влезе нападател с нож, пък ти го застреляш с боен пистолет. Закона е писан, че трябва да отоговриш на максимално равна по опасност степен. Тоест виждаш го с какво оръжие е, вадиш под тезгяха равно на неговото и така се защитаваш (това в кръга на шегата).
Тези въздушните спадат към най-леката степен на опасност, но пък с възможност за отбрана от разстояние.

Не знам дали сте гледали какво правят 3J на човешка кожа. Има клипове в нета. Забива се около 1.5см. Говорим за BB топчета с гладкоцевна цев. Мисля, че 16J, независимо от проектила ще направят доста поражения по човек. В американските и английските форуми съм чел, че 9J спокойно се справят със малко животно, заек да речем.. Ако изпукаш някой от 5м с 16J при самозащита в България, може и да те осъдят според мен... Винаги съм се чудил на хората с тези пистолети. Ако си в София и го изкараш, голям е шанса да те гръмнат с истински.. Вече са ми вадили 2 пъти на светофара, за да ги пусна пред мен... Каубои навсякъде има вече!

Обичам моя 3D принтер. И лек ъпдейт.

Attachments

• 20230603_231428.jpg
    20230603_231428.jpg
    68 KB · Прегледи: 102
  • 20230606_230719.jpg
    20230606_230719.jpg
    104.8 KB · Прегледи: 100
  • 20230707_221023.jpg
    20230707_221023.jpg
    194 KB · Прегледи: 103
И до 30 джаула го е надувал :) пробива кокосови орехи :eek::D
Под видеото е описал, че е премахнал ограничителя за потока на газа и е сложил по-дълга цев.
А тунинг кита го е купил от тук https://en.homedefence-24.com/

Аз имам друг въпрос имали ли сте случай на засичане на пистолета понеже като заредя топчетата и не мога да натисна спусъка като се има в предвид че не съм заредил газта и от какво може да е на какво се дължи

Не съм му голям фен. Купих си го ама след под 100 изстрела там където е пот дръжката дето натискаме за да пукнем ампулата co2 почна леко да фъска. Заведох го да го оправят. Уж не било проблем и трябвало да се смени тази част но умарекс не предлагали . Сега пак пострелвам през 1-2 месеца фъска си ама не ми прави други проблеми. Това просто ми е личния опит и просто при мен така се случи и малко се разочаровах.

Продават тунинг китове по оръжейните магазини. За смяната сам - никой не знае, с какви умения, познания и инструменти разполагаш, за да ти отговорим, дали ще успееш. Важно е да знаеш и коя генерация ти е револверът.

Здравейте,

Надявам се това е коректната тема.
Screenshot 2025-09-25 at 11.59.57.pngОглеждам се за револвера HDR50 T4E и открих, че има втора генерация.

Бих искал да попитам дали някой колега го е пробвал и дали кита за подобряване на мощността става и на този модел?

Благодаря Ви за отделеното време!

Слънчев уикенд!

Има нови китове който за втората генерация.Да и подходящи условия и точните проектили не топчета можеш да достигнеш до 30+ джаула сила точно на този револвер.

Здравейте група, имам няколко въпроса. Нов съм в тази област с въздушното оръжие, та питането ми е за домашна защита какъв пистолет да избера? Гледам тези на умарекс много ги ползват, но ми се иска да е нещо с което наистина ще мога да спра човек, който се опитва да ме нападне.

Темата със самозащитата е малко проблемна. Трудно е да се отговори еднозначно, защото има много неизвестни и зависимости. Затова тук във форума разглеждаме предимно развлекателната стрелба.

Здравейте, вчера се сдобих с HDR 50 T4E. Това ми е първото ВО. Прострелях револвера сгумени топчета , хареса ми като цяло. В магазина имаше само такива.
Понеже книжката с инструкии не казва кой знае колко, имам няколко върпоса:
- Как/ с какво трябва да се смазва и кои части най-вече?
- Почистване на цевта, какво да ползвам? Има СО2 за почистване или какъв вид спрей?
Попадна ми едно видео в ТУБАТА , на което човека го е ъпгрейдвал от 11J на 18-20J.

Някой може ли да ми подскаже, как и откъде мога да си закупя такъв кит? :):):)
/Авторът на видеото се казва Бисер Гойчев. Дали не е някой съфорумник?!?/
Поздрави и приятни почивни дни :cheers::rambo:

Здравейте аз съм нов и не знам каде да пиша искам да питам моя револвер като е ген 2 13 джаула как во топчета да ползван за по голяма точност

Back
Нагоре