Online поръчки на пневматично оръжие и аксесоари от чужбина.

Дискусия в 'Магазини за въздушно оръжие.' започната от cdman, 18 Ноември 2008.

 1. dani62

  dani62 Потребител

  Публикации:
  43
  Ама има всичкото FAC на Arms,BSA,Falcon,Theoben,Weich
  което хич не е малко.
   
 2. MAD MAX

  MAD MAX Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  2,597
  от:
  ВАРНА
 3. Anonymous

  Anonymous Гост

  Можеш направо да си го поръчаш от тук с доставка, и цената е като от Англия без доставка. Пристига за около 10-12 дни. Аз съм си поръчвал:
  http://cgi.ebay.co.uk/Caldwell-Cald-Tac ... 56374073c1
   
 4. Alamo

  Alamo Потребител

  Публикации:
  214
  от:
  Пловдив
  ??? Посоченият сайт доставя до БГ. Малко по-скъп е (в случая 7 $ е разликата) но доставя до БГ. :cheers:
   
 5. Alamo

  Alamo Потребител

  Публикации:
  214
  от:
  Пловдив
  Идва ли краят на онлайн пазаруването от страни извън ЕС ? http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... e_mitnica/
  А най ме е яд, че тези тепигьоси ни правят живота черен и нищо не правят, напротив даже помагат на тези които източват ДДС. Всъщност някой трябва да плаща тези пари за точенето де. Ама ми писна да съм дойна крава да им е*а майката.
  Съвет-като копувате нещо извън ЕС помолете хората да обявят стойност 14.99Е
   
 6. simeon40

  simeon40 Потребител

  Публикации:
  55
  от:
  Варна
  Тъкмо щях да пиша това. Един приятел днес плати на митницата още 200лв за нещо което го взе за 350...

  Един случай - момче си купува телефон от Китай за 120 долара, пишат китайците на пратката GIFT, тоест Подарък. На митницата митничаря пред него вади ножче, отваря колета и вижда телефона, който китайците са го пуснали като Подарък. Митничаря влиза в гугъл, пише модела на телефона, влиза в първия сайт и гледа цена от 360лв. Сега телефона стои в митницата.

  Това е само за Китай. Не знам дали и за ЕС нещата стоят по същия начин. :'(
   
 7. Anonymous

  Anonymous Гост

  Ами номера с "подаръка" не става защото тази разпоредба която четохме е само точка, има пояснение към нея...с две думи не става, забравете.Бях и в митницата и с тях говорих извадихами тяхните разпоредби и четохме заедно. А какво става и какво не..само да знаете, че отвреме на време този сайт се "преглежда". Когато ми пратиха "Кондора" и пристигна на Аерогара София, понеже не знаеха дали ще я освобождавам там или тука (Добрич) за да позволят вътрешен трансфер...ми пратиха ЛС тука във форума :eek: (от държавни митници) да се свържа с тях защото подателя не ми е написал телефона за връзка с мен. Намериха ме само по имената..ето пример обаче защо всеки трябва да си напише имената и от кой град е в профила ;) Регистрацията беше на профил колкото да ми пратят ЛС.Беше направена в деня на пращането.

  пс: та пак казвам каквото се пише се чете и от други хора..."В Русия съм..в Русия съм.." ;)
   
 8. Anonymous

  Anonymous Гост

 9. sainnerman

  sainnerman Потребител

  Публикации:
  118
 10. Anonymous

  Anonymous Гост

  Аз имам три малки неща, които чакам поотделно я от DX я от другаде пуснати още преди нова година...много лош късмет ;) Пък да не казвам, че надвишават с по долар два "лимита" :eek:
  На мене не мие проблема обмитяването, защото си изкарах вече и ЕОР-и номер и тн....ма то ДДС-то и митото ще е 10лв. пък за данъчна декларация вземат 15лв за попълване :lol: Значи за една вещ от 30лв(1 лев над 15евро ;)), ще платим веднъж 15 лева за декларация, 6 лв ДДС + ако вземем база 3.2% само като пример 0.96 ДДС. Та 21.96лв към първоначалната сума.Като ми дойдат трите вещи поотделно, защото така ги поръчах ще плащам по толкова три пъти, защото даже не мога на една данъчна декларация да ги събера, че да ги пусна /"освободя" наведнъж :'( Мразя политиците, циганите и всички "търтеи" на обществото под всякава форма. А и Дянков да си го нач..ка отзад мазният си педераски гласец, щял "да си подаде оставката ако до средата на годината не е извел страната от кризата" цитат...че то всеки министър ще трябва да си я подаде...абе такъв театър играят всички, ама нашите баби и дядовци нали са свикнали на турските сериали гледат и им се кефят много :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X
   
 11. ivodoc

  ivodoc Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  5,006
  от:
  Русе
  Забравяш нещо.
  Банковите преводи.
  ДДС и мито се превеждат отделно, защото са по различни сметки и се плащат два превода. Беше по 2-3 лева на превод.
  Така че за теб три пъти по два.
  Поне така беше в Русе.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Гост

  Така е , на две отделни сметки се превеждат :yes:

  пс: ето мнение достатъчно ясно : "Според българските закони няма такова нещо като подарък. ПРи изпращането трябва да бъде деклариано съдържание и стойност, ако тя надвишава позволените суми по закон (не се счете за стока с незначителна стойност) се дължи ДДС и евентуално мито (в зависимост от продукта). В случая след като става дума за физическо лице изпращач, максималната сума е 45 евро, до която не се дължи нищо, за повече според зависи.

  Ако стоката е изпратена от юридическо лице извън ЕС, то до 30 лева стойност (на самия продукт) не се дължи 20% ДДС, а до 150 евро стойност не се дължи мито (при условие, че такова се начислява за съответната категория продукти). Над тези суми се дължат съответните суми, като те се изчисляват на база на цялата стойност и се включва и цената, платена за доставка..."
   
 13. Alamo

  Alamo Потребител

  Публикации:
  214
  от:
  Пловдив
  ОК, това е така, ама споко за DX те никога не пишат гифт, а обявяват стойност - при мен 2 фенера, 4 батерии Ли-йон, 1 3ватов инфраред диод ми ги пратиха в дин пакет и на пакета пишеше 24HKD 1HKD=0,176050607 Български лева
  реално платих над 60лв. ТАка, че спокойно с ДХ.
  Проблемни са братушките от УСА, те си декларират всичко, даже и фактура пъхат вътре.
   
 14. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,032
  от:
  Велико Търново
  Имам питане към колегите с повече опит в онлайн покупките: стока с произход Хонг-конг или Китай, доставена чрез сайта ebay.co.uk подлежи ли на обмитяване и ДДС ако е с над-лимитна стойност, съгласно новите разпоредби. Т.е - буквичките uk , както и цените в паунди означават ли че доставката е от ЕС.
  Ако отговора на въпроса ми е че подлежи - ориентировъчно колко ще стане крайната сума за стока с цена 120лв. Благодаря :)!
   
 15. poacher

  poacher Потребител

  Публикации:
  1,040
  от:
  Русе
  Дали е купено от .com / .co.uk / .de - няма никакво значение. Стоката идва от Китай, т.е. не от ЕС.
  До сега никога не са минавали през митница неща, които съм поръчвал оттам.
  Идва до пощата и го прибирах директно,но доколкото разбрах вече не е така.
  Готви се за мито и ДДС.
  Начисляването е описвано многократно - сумата + транспорта се обмитява. Върху сбора на сумата + митото се начислява ДДС.
  Митото е 3-4%, ДДС-то 20%.
  Към това евентуално разни такси за бланки и транзакции.
   
 16. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,490
  от:
  София
  Това с продавача изобщо не е така :) аз така едни с бушнеш яко го отнесох - Пишеше че продавача е в Германия и аз си викам супер - значи ЕС - поръчвам всичко точно и накрая стоката идва от хонг-конг - а оптиката беше към 400лв .... минах си по позната пътека с 5 часа в митница и много нерви + паричките за ДДС , МИТО и превод и т.н. :) така че по добре освен да гледате пишете първо на продавача да се разберете за цената която ще пише :)
   
 17. sir John

  sir John Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  893
  Аналогичен случай. Последният път чаках стоката от Австралия, а тя регулярно си дойде от Хонг Конг ;). Добре че присигна на 28.12.09 :)
   
 18. Anonymous

  Anonymous Гост

  Не продавача, а стоката. Под инфото за продавача има и инфо за стоката - примерно:

  Other item info

  Item number: 300366337564
  Item location: HEREFORD, Herefordshire, United Kingdom
  Post to: United Kingdom
   
 19. rashko

  rashko Редовен Потребител

  значи сме изгорели
   
 20. Anonymous

  Anonymous Гост

  При пазаруване по интернет от САЩ, Канада или Русия стоките ще може да се носят директно до дома или офиса ни. Пратките от страните извън ЕС ще се освобождават, без да се попълва митническа декларация, ако са на стойност до 300 лева (150 евро), научи "Стандарт". За стоки под 150 евро няма да се издава и EORI номер, което ще облекчи процедурата. Това ще позволи освобождаването на стоката да става много по-лесно, бързо и евтино, а колетите ще може да се носят директно до вратата ни, където да платим необходимите налози и такси. От 1 януари при пазаруване по интернет от страни извън ЕС не се плаща ДДС и мито, ако стоките са на стойност до 30 лв. Ако са от 30 лв. до 300 лв., се дължи само ДДС, а ако са над 300 лв., трябва да се плати и ДДС и мито.
  Освобождаването на пощенски пратки ще става само на едно гише. За това се споразумяха директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и главният изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Милен Керемедчиев. Това ще спести на хората явяването на много гишета, включително банкови. Ще се спести и банковата такса за внасяне на парите в хазната, която сега е около 3 лв. Хората няма да плащат и на митнически агенти за попълване на митническа декларация. Специална работна група от Агенция "Митници" и "Български пощи" ще разработи конкретните стъпки за облекчаване на процедурата. Работните групи ще проучат възможностите за организиране на изнесени работни места на Агенция "Митници" в пощенските станции. Така пратките ще може да се взимат от много места, а не както сега е в София - само от столичната митница.
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена