METEOR AR-1000 MAGNUМ, QB и т.н.

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Щом така мислиш, нямам нищо против. Не влизай в тоя форум дето правят такива незаконни неща... Аз ще рискувам и ще остана..
 

Lamercho

Потребител
Случайно попаднах на този сайт http://meteor-bg.com/products.php?cur_page=2&gr1=125
В контактите пише "Оръжеен Стрелбищен Комплекс VIP Pro Hunter".

c9de7eae710781585ea6f8af2ba4e65f.jpg


В мотото на сайта от посочения линк по-горе ... никой не говори за форума.
 
Последна промяна:

ToHKa

Редовен Потребител
Колеги,сменямам маншет на AR1000,по ръка имам от тези червените от Микромакс ли как беше фирмата.Лесно си влиза в цилиндъра но движението на ръка е убииствено трудно при мен,за,да изкарам отново буталото се наложи да "изчуквам" на обратно :(
Така ли е при вас,и няма ли да затруднява пружината (намаляне на скоростите) ?
 

didk0

Потребител
при мен не е така,може маншета да не е точния размер или от времето да са е деформирал.Ползвам същия маншет и вече 3 години нямам проблем.Виж дали нямаш ръбове по каналите където влиза лоста за зареждане от там може да спира маншета,полирай го и трябва да се оправи .
поздрави
 

burrago

Потребител
Здравейте, искам да попитам някой стрелял ли е с 2 или повече съчми едновременно (поставени една зад друга в цевта) и колко би спаднала началната скорост на съчмите, изстреляни по този начин спрямо скоростта на единично изстреляна съчма.
 

lynx

Редовен Потребител
На всички ни се е случвало да напъхаме 2 чашки в цевта преди изстрел.
Кога случайно, кога нарочно за проба...
Скоростта ще падне минимум с 20-40%, според мен зависи от доста фактори.
Интересното е, че на по-близки дистанции чашките отиват доста близо една до друга в мишената.
 

burrago

Потребител
Вчера пробвах нарочно, като стрелях няколко пъти с по 2 и с по 3 съчми(чашки 5.5мм от Метеор 1000 магнум)На съвсем близко разстояние наистина попадат почти на едно място и правят една по-голяма дупка, но от 10м и повече се разпръсват и удрят в различни точки, не много далеч една от друга. Когато стрелях с 3 съчми гърмежа на пушката беше чувствително по-нисък, просто се заглушаваше, а при стрелба с 2 съчми си гърмеше както обикновено. Реших да пробвам щото без подпора от двунога или нещо друго не съм много добър стрелец и по-трудно удрям малка цел на повече от 20м. и исках да видя дали ще се получи разпръскване на съчмите (като при ловна пушка)което да ми помогне да уцелвам по-сигурно. Ясно е, че трябва да зареждам колкото се може по-леки съчми в такъв случай, за да се изстрелват с по-висока начална скорост.
 

Yordan_Videnov

Новодошъл
Здравейте всички.
От няколко дена насам стрелям с въпросната пушка. Направи ми впечатление че бие наляво. Преместих мерника докрай в дясно, но все още чашките отиват наляво. Гледах през цевта, уж няма "полумесеци" и подобни, а може и да не мога да видя. Четох една тема, как мерника се свалял и се изпилвал от едната страна, за да мръдне още малко, ама не разбрах точно тази част от него как се маха. На 20 м. правя група от 4 чашки широка горе-долу 3,5 см. Стрелях по бяла, правоъгълна шперплатова плоскост (20 см. на 10 см.). 5-тата чашка не разбрах къде отиде, май прескочи мишената, защото като, че ли има нужда от корекция по вертикала, но там мегдан има. Чашките са сръбските МаR Diablo Field Target. В магазина имаше само такива, Gamo Prohunter и от по-скъпите, но не погледнах какви. До тук въпросът ми как да подобря точността при стрелба на механични прибори.
У нас имам една оптика Vomz P8x56. Дадена ми е и не знам почти нищо за нея и си я пазя като ценност. Естествено въпроса е дали е удачно и как да я сложа на Meteor-а.
 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Преди да си разглобиш мерните прибори, разкарай скапаните подобия на чашки, учуден съм че изобщо си уцелил дъската. Купи си чашки с доказано качество (JSB) и тогава ако е нужно, търси проблем в пушката. :cheers:
 

anibis

Редовен Потребител
Преди да си разглобиш мерните прибори, разкарай скапаните подобия на чашки, учуден съм че изобщо си уцелил дъската. Купи си чашки с доказано качество (JSB) и тогава ако е нужно, търси проблем в пушката. :cheers:
Светльо не обиждай комшиите:D аз ги бях взел за проба,и се учудих когато ми направиха малко по-голяма група от жсб-то,50м стреляни са с АТ44
Наистина имат зверски флаери,но като си ги огледаш претеглиш стават за пликинг,не че втори път ще си взема де.Имитират доста жсб 1.03гр.но са правени от друго олово защото са по лъскави.
 

Yordan_Videnov

Новодошъл
Да, между другото и аз мислех първо да пробвам с по-хубави чашки. А по-интересното, оптиката?
 

burrago

Потребител
Наистина слагай по-качествени чашки - JSB, H&N, GAMO. Много харесвам тежки чашки като H&N Baracuda и GAMO TS, пушката е достатъчно мощна да стреля с тях и дават много добри резултати. Мерника е едно от слабите места на тая пушка, много е тегав за настройка, ако го използваш го нагласи за постоянно на едно положение и използвай само един модел съчми, така след като простреляш пушката на определеното разстояние ще имаш добра точност. Оптиката се поставя много лесно, на релсата имаш и стопер за нея(не че с него е бетон, чат-пат трябва да го притягаш, както и всички болтчета на пушката)Не се набутвай със скъпа оптика като гледай задълж. да е с фиксирано увеличение 4 или 6 кратно, мисля че на цена до 50лв(чисто нова)можеш да се оборудваш с подходяща оптика за тая пушка. А тази оптика, която имаш в момента по-добре не я слагай на Метеора, а си я запази ако някой ден си вземеш по-хубава пушка:)
 
Последна промяна:

pero_kn

Новодошъл
Здравейте колеги!
Пружинката на моето Метеорче-AR1000 е вече за смяна, а гледам че се продава газова пружина за Norica Dragon, и пише, че става
и за други модели на Norica.
От форума знам, че Метеора е копие на Norica Marvic Gold и въпроса ми е към знаещите: може ли тая пружина да се монтира на Метеора?
 
Нагоре