Hatsan Hercules .35 /.45

Sa8o

наказан
Здравейте, купих си пушка Hatsan Hercules 6.35 (.25), пушката е страхотна - визия, брой изстрели, създава респект, но ми идва малка като калибър за моите цели... искам като плясна нещо, то да се разлети на части, а не да има дупчица просто и за това съм се ориентирал към същата, но в по големите калибри.
Стрелбата ми е на мишени от по 100-150 метра и бих искал на такава дистанция да има точност в диапазона 10см. Единственото, което ме притеснява е броя изстрели - понеже това, което пишат по сайтовете няма нищо общо с реалността - знам че 9мм има около 16-18 изстрела и след това е нужно зареждане. Влече ме .45 заради грандоманщината и респектиращите проектили.
Моля кажете си мнението и най вече реалните брой изстрели с пълна мощност. Интересуват ме само този модел в тези 2 размера, понеже искам да продам моята .25 и да си купя по голям калибър. ( Piledraiver щеше да ми е избора, ако имаше 2 резервоара х500 като херкулеса, но искам с едно зареждане да мога да гръмна поне 14 пъти без да имам голяма загуба на сила и точност )
 

njatanasow

Редовен Потребител
Колега,ми то джаули и точност са различни понятия!Особено пък на 100+ метра;)
 

Sa8o

наказан
Някой може ли да ми даде адекватно мнение колко са прецизните изстрели с едно зареждане до 250 бара на херкулес .35 и .45 и евентуални плюсове и минуси в конструкцията на едната или другата? Или са еднакви вътре като у-во?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Двете пушки са едни и същи, разликата е в цевта, дотиквача и пълнителя. Всичко друго е едно и също. В 45 кал. пушката е невъзможно да се ползва без отваряне и тунинг, тъй като почти винаги идва повредена или се поврежда, след около 30-40 изстрела. Това се получава, понеже в пушката е натикана много дебела и твърда пружина за ударника и щифтът, който изтегля ударника, не издържа, чупи се и блокирва. Освен това, в 45 кал. пушката от кутията няма плато-равни изстрели и стреля с изключително ниска скорост, а и след тунинг, скоростта не е висока - 240/250 м/с. Броят на горе-долу равните изстрели е 6-8 при Hercules Bully, а при големия Hercules e 12-16. При големия, скоростта, след тунинг е малко по-висока: 260-270 м/с. Това с 12 грамов проектил. Пропадането ще е много голямо. Може би с 10 грамовите чашки ще е по-добре откъм скорост и пропадане. В 35 кал. на мен лично ми харесва повече - проблемът със счупения щифт го няма, а и пушката стреля с по-висока начална скорост, проектили има навсякъде, различни видове, а и са по евтини. Пушката от кутията няма плато и стреля с около 265-270 м/с първи изстрел, а всеки следващ с 5-6 м/с надолу. След тунинг прави 18-20 изстрела с 280-286 м/с. Това с проектили jsb 5,25 гр. Ами това е.
 
Последна промяна:

Lighthammer

Редовен Потребител
Само едно уточнение за новобранците като мен, че и аз се интересувам от темата, тези 18-20 изстрела в .35 калибър за големия Херкулес ли става въпрос, или за Були-то?
 

Ivan888

Редовен Потребител
Добър вечер. С риск да съм пропуснал нещо по темата, ще засегна следния въпрос (към Ники). Срещнах в темата за херкулес обмисляне на проект херкулес 9 - 300 J, възможен ли е този проект при були 9 и колко изтрела може да се очаква ако е изпълним. И като цяло були и големия херкулес имат ли разлика като изпълнение, надеждност, здравина и точност.
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Здрасти. Херкулесът харесва най-много проектили JSB 5,25 гр. Засилени с около 280-286 м/с - това са около 210 - 220 джаула. Така настроена, пушката прави 14 - 18 изстрела в плато от 6-8 м/с. С тази скорост е и най-точна - групата на 50 м. е 1 дупка, колкото 50 ст - пробвано. С покачването на скоростта, точността изчезва, което според мен не е добре - пробвано. Броят на изстрелите в плато намалява, а платото се измества в налягания, по-високи от 250 бара - 270-280 бара - пробвано. За да се вдигне мощността, очевидно трябва да се премине към по-тежък проектил. По-тежки чашки няма, така че пробваме със слъгове. Например на Наско - tokerev. Проектилите му са с много добро качество, за мен са страхотни. В 9 мм са с тегло 6,3 гр. Засилени с 290 м/с - това прави 264 джаула. Но Херкулесът не харесва слъгове. Никакви. Пробвано.

Така, че, да, може да се засили на 300 джаула, но наред с останалите доработки, ще трябва да се намали периферията на клапана, с около 1 - 1,5 мм. Това ще доведе до изместването на платото в много високите налягания, което ще направи пушката 300 барова, като Piledriver. Това от своя страна е свързано със смяна на резервоарите с 300 барови. Това пък налага работа с около 8 грамови проектили, които са скъпи и се поръчват от чужди сайтове. И смяна на цев, защото Хатсанската не харесва слъгове. Ще падне и броят на изстрелите. И т.н.
 
Последна промяна:

Ivan888

Редовен Потребител
Така... болестта започва повече и повече... пушката е поръчана... След малко четене и един разговор по телефона възникна следния "проблем" херкулес 666 - .35cal (валтерска цев). Не намерих какъвто и да е сайт да прадлага такива, разговорите с бълграските доставчици доведоха до отговора... до сега не е доставяна и вероятно много трудно ще се достави. Та от тук следствието е, че порових малко и открих следния сайт и цев:
https://www.lothar-walther.com/gun-...d.71-l-28.03-precision-rifle-steel-tube?c=273 .
Някой от вас поръчвал ли е от този доставчик и безпроблемна ли е доставката?
Бих искал херкулес 35 с такава цев, заради отзивите за работата и със слъгове и по доброто представяне на далечни дистанции.
Как Ви се вижда подобен проект?
 
Нагоре