cdman
Администратор
Здравейте, покрай скорошната олимпиада ми стана интересно с какво стрелят в тази дисциплина. Намерих доста информация на тази страница:
Изглежда интересно, сравнително леки изисквания към стрелбище + екипировка и според правилото "аз такава пушка защо нямам" се замислих дали не е време да се оборудвам с един такъв пищов. След бързо четене ми стана ясно че май ми трябва някое от следните:
1. Hammerli AP20
2. Walther LP500
3. Morini CM200EL
Нарочно съм ги подредил по този начин - защото цените са им горе долу 1000, 2000 - 2500 Евро . Мисля че клоня към последния, но ако кажете че и Hammerli-то ще е добро за начало може да помисля за тоя бюджетен вариант.
И сега следва от къде може да се купи такъв пистолет. В БГ ми е ясно, че няма - потърсих в няколко сайта и излизат ето тези:
Цените горе долу гледам са еднакви - някакви съвети към какво да се насоча ?
На снимката на можах да разпозная пищова на братчеда Юсуф.
ISSF 10 meter air pistol - Wikipedia
en.wikipedia.org
Изглежда интересно, сравнително леки изисквания към стрелбище + екипировка и според правилото "аз такава пушка защо нямам" се замислих дали не е време да се оборудвам с един такъв пищов. След бързо четене ми стана ясно че май ми трябва някое от следните:
1. Hammerli AP20
2. Walther LP500
3. Morini CM200EL
Нарочно съм ги подредил по този начин - защото цените са им горе долу 1000, 2000 - 2500 Евро . Мисля че клоня към последния, но ако кажете че и Hammerli-то ще е добро за начало може да помисля за тоя бюджетен вариант.
И сега следва от къде може да се купи такъв пистолет. В БГ ми е ясно, че няма - потърсих в няколко сайта и излизат ето тези:
Buinger Online Shop - Schießsport - Sportschützen - Jagd
Online Shop fuer Sportschuetzen | Luftgewehre, Luftpistolen, Munition, Tuning-Zubehoer und Bekleidung.
buinger.com
Der Online Shop für Schießsport
Alles zum Thema Schießsport. Umfangreiches Produktsortiment mit den neusten Produkten.
www.shootingequipment.de
Цените горе долу гледам са еднакви - някакви съвети към какво да се насоча ?
На снимката на можах да разпозная пищова на братчеда Юсуф.