ЧАШКИ и СЛЪГОВЕ - представяне, видове, тестове

A

Anonymous

Гост
Loki написа:
в 5,5 дали не могат да направят нещо двуграмово ???


Ето ти чашки 2.076 грама или 32,4 грейна ( 110 броя в една кутийка ) - http://www.pyramydair.com/s/p/Eun_Jin_2 ... _110ct/600
Аз ично съм ги изпозвал и да ти кажа за целта за която са направени се държат повече от великолепно. Жалко , че почти не ми останаха .
Друг вариант ( също отличен избор ) са Eley Wasp Magnum 5.5 ( 300 броя в една кутийка )- 1.879 гама или 29.00 грейна .
За да бъда точен ще посоча , че пушката с която ги стрелям е Sumatra 2500, 500cc
 

Termina4

Потребител
Мнoгoкратно се говореше за JSB-тата колко тънки поли имат и колко лесно се деформират Днес си направих малко проучване в тази облас и умишлено стрелях с дефектни(леко деформирани поли) чашки ;)
Много трябва да се внимава с JSBтата лесно се деформират полите, а всяка една такава деформация води до спад в скороста от 2-3 до 10 и повече метра :eek:
Истината е че търсим ли перфектно плато, а от там и резултати трябва да се сортират чашките :cool:
 

luft9waffe

Редовен Потребител
да ,чашките трябва да се изперат,подсушат със сешоара на жената(тайно),да се смажат(тънко),да се сортират по тежест,после да се калибрират и пак да се сортират,кутииките да се надпишат.
после да се изстрелят с 3000+левова пушка и да се улучи една дупка в една тенекия.
жалко.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
soundmax написа:
А тези RWS Super Field от къде мога да се намерят че ми се искаше да ги пробвам и имате ли наблюдения добри ли са, и на каква цена са , смятам да ги използвам за Б40 ката :)
Аз си ги бях купил от Англия но не си спомням колко ми стъпиха, транспорта си оскъпява. Май ги има сега в София. Иначе се държат много добре и за Б-ката трябва да станат.
 

lynx

Редовен Потребител
А тъка! Трябва ми нещо по-тежко от баракудите и да е "фирмено" по възможност.
Къде ги видя тези чашки и стават ли за масова стрелба....тоест дали не са много скъпи?
jsb-monster-5.52.jpg
 
A

Anonymous

Гост
Здравеите. Може ли да ми дадете малко информация?Става вапрос за съчми NORIKA-APACHE-5.5 , 0.87гр. (в зелена кутика са) струват 5.20 лв. Стават ли изобшто за не6то , и по точно за БАМ-21 СТАВАТ ЛИ ???/ Благодаря ви предварително. :cheers:
 

bor1968

Потребител
За тази пушка по-леки от 0,9 гр. чашки едва ли ще са подходящи.
Цената е трепач, но чашките едва ли.
 

petkof

Редовен Потребител
renesanz написа:
Здравеите. Може ли да ми дадете малко информация?Става вапрос за съчми NORIKA-APACHE-5.5 , 0.87гр. (в зелена кутика са) струват 5.20 лв. Стават ли изобшто за не6то , и по точно за БАМ-21 СТАВАТ ЛИ ???/ Благодаря ви предварително. :cheers:
Чашките на Норика не стават за точна стрелба, но при малка обработка стават да уцелиш кръг с диаметър 0,5 м., ако си добър въдицата! :D
 

dinkata

Редовен Потребител
Днеска видях чашки Walther Baracuda ! Кутийката беше запечатана и магазинера не ми даде да я разлепя да видя какви са в същност, но на капака на самата кутийка имаше нещо като рисунка на чашката изглеждаха като баракудите на H&N. Та въпроса ми е някой пробвал ли ги е, защото бяха г/д на една цена със обикновената баракуда ?

http://www.versandhaus-schneider.de/ima ... uda635.jpg така изглеждаха !
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Колеги, да ви разсмея малко с последните си патила относно интимните отношения чашка-цев, та ако някой може - да помогне: вчера на Узана си курдисах бамчето /Б-40/ да си "почине на пейчица" /стабилна-производство Братушка/, с предна и задна възглавнички /на колегите Shooter и Ininia/, т.е. - перфектен БР инвентар, направо сама да си стреля пушчицата. Резултата - широки усмивки по мишените като на снежен човек, дето шублера на съдията едвам ги хваща ;)! Чашки-ФТТ. Писах постижението на вятъра, щото в тихо време не съм постигал такъв резултат с тези чашки. До момента обаче, в който колегата bor1968 със същия модел пушка при същия вятър надруса Гамо Про-Хънтъра /предишна партида/ като по учебник. Този факт затвърди впечатлението ми, че и двете ми цеви /БАМ-а и CFX-а/ си знаят само едно - Про-Хънтър /обаче без последната партида, от тях имам 6 кут. и така си стоят/. И с JSB exact пробвах да ги съблазня - още по-зле. Оттеглихме се в покруса с колегата soundmax /и той с Б-40/ и постреляхме с каквито чашки имахме, и пушките си сменяхме. Резултата - все същите "усмивки" ни се радваха от мишенките. Така че ако някой от вас има излишни стари Про-Хънтър, или има идея с какво да си нахраня пушчиците, особено Б-40, - моля да ми пише два реда. Благодаря!
 

Termina4

Потребител
Моята цев при смяна на чашки иска около 15-20 бройки за да свикне с цевта и започне да стеснява групата :quiet: Има и по фрапантни случая от порядъка на 1000 бройки за да се стесни групата(става дума за БАМ-ПЦП след почистване на цевта) :eek:
 

luft9waffe

Редовен Потребител
изстрелях няколко от новите RWS(5,54),предоставени ми от колегата KILLER ,и мисля,че са по-близо до фтт,отколкото до JSB по отношение на пушките,които ги харесват.без корекции, всичките 5 чашки,които изстрелях от терасата на хижата по близката падаща мишена(ок.25m) влизаха в 40мм-вата убойна зона.пушката е хв90,стреляща фтт(5,54) с 210мс и оптика занулена на 25м.скорост не мерих,но определено рвс влизат по-леко в цевта от фтт.
с пцп-то(fxt12,250ms-jsb 18gr) на същото разстояние имах 3от5 попадения.
цената е добра и бих взел 1 кутия ,да пробвам група по хартиена мишена с рауха.
 

bor1968

Потребител
Прохънтъра отдавна е боепхрипаса на Монтанската група. Тестван е на много видове пушки и на всички се държи задоволително. Въпреки чепатлъците /израстъците/ които има стреля добре с цевите на Комета, Гамо, Хатсан, БАМ, Метеор .....
Сега в момента наистина се е появила на пазара партида прохънтъри с подкалибрена глава. На външен вид изглеждат добре, но стрелбата с тях е ужасна /хвърчат където си искат/ :wall:
Аз от доста време по срещите стрелям с прохънтър. Не че нямам други чашки, просто тези ми харесват. Колегата soundmax може да потвърди, че разполагах с цяла кутийка ФТТ и дори му дадох една шепа от тях за да може да участва в състезанието, но въпреки това аз стрелях с прохънтър. Както казват ,,всеки има право да няма вкус" ;).

ПП - А тези RWS Super Field не изглеждат зле. Мисля че на кутийките отдоло пише, че са кал. 5,51 но влизат прекалено лесно /без усилие/ в цевта на Б-40. От няколкото направени изстрела мога да кажа, че не се представиха по-добре от прохънтърите от старата партида с които ги сравнявах. В сравнение обаче с прохънтъра от новата партида са много по-добре и като се има предвид, че са на същата цена ще влязат в употреба и ще запълнят дупката от подходящи еднограмови чашки за момента ^-^.
Това което пиша са наблюдения само от няколко изстрела и положението може и да е по-розово, но първо ще трябва по-сериозно да ги тествам и тогава ще изразя мнение. Други колеги написаха, че се представят добре с тях, а и на братушка Б-51 стреля добре с въпросните чашки. Дано и моята цев след някой друг изстрел вземе да ги хареса.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
bor1968 написа:
Сега в момента наистина се е появила на пазара партида прохънтъри с подкалибрена глава. На външен вид изглеждат добре, но стрелбата с тях е ужасна
Днес вместо поредната безсмислена покупка на нов модел чашки с надеждата че ще заменят Про Хънтъра, реших първо да си изясня проблема и си купих микрометър. Ето истината за текущата партида Про-Хънтър: ако приемем линията от калъпчето за диаметър 1 на главата, а перпендикулярно на него мерим диаметър 2 след поне 50 замервания получих едни и същи данни: диаметър 1 на главата е подкалибрен, а диаметър 2 е надкалибрен, разлика между двата диаметъра на главата 4-5 стотни от милиметъра :wall: ! Оттук нататък - ясно, за момента пушлетата в калъфчетата и в долапчето, че да не се ядосвам поне да ги гледам. Докато излезе нещо по-добро. Къде ги има тези RWS Hobby и Superpoint и дали ги има в момента? От RWS super field няма, днес се обаждах.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
За това което каза bor1968 е така и съм му много благодарен че ми услужи с чашки че бях си настроил оптиката за тях, а още първия ден си опуках всички ФТТ нещо не се усетих и се унесох в стрелба, тези дни и аз си взех Прохънтър ама резултатът вече е написан от колегите, въпроса ми е някой ще каже ли впечатления от Gamo Hunter и има ли смисъл да си ги взимам, с БАМ 40 смятам да ги използвам. Благодаря предварително :)
 

Socom

Потребител
Впросните RWS Superdome бяха от Field line серията. Хатсан 125 на Skorpio наистина се държеше добре с тях но при мен на Weihrauch HW80 бяха зле с уточнението че стрелях след почистена цев. На същите стрелби обаче H&N FTT 5,54 които са малко по-тежки са представяха много по-добре. Предполагам че цевта на Weihrauch която е с по-широки нарези, по-дълга и може би не толкова стръмно нарязана /по-малка стъпка на нарезите/ предпочита FTT.Тези RWS са по-дълги и с по-плоска глава от FTT.
 

bor1968

Потребител
RWS Superdome идват малко по-лекички и излитат с по-голяма скорост от ФТТ или прохънтър. Моите наблюдения за тези чашки, са че се справят добре на близки и средни дистанции, но на по-големите започват да се веят.
По-слабите пушки би трябвало да ги харесват повече. Интересен е факта, че при вас се е получило обратното. 125-та ги харесва, а HW80 не :eek:.
 

Socom

Потребител
Съгласен съм че RWS Superdome field line са по-леки от FTT на H&N но пък има разлики във формата на самата чашка освен това FTT-тата бяха в субкалибър 5,54 /и влизаха в цевта стегнато/, докато RWS са 5,5 /влизат в цевта лесно/. Не сме мерили скорост и докато не го направим не може да сме сигурни но все пак аз мисля че въпреки по-високото си тегло FTT бяха по-бързи ???. На около 42-43 метра пада на RWS-те беше около 15 см. по-голям от този на FTT.
Интересен е факта, че при вас се е получило обратното. 125-та ги харесва, а HW80 не Shocked.
Аз също се изненадах доста имах по-други очаквания но ... :eek:
Между другото Field line на RWS е най-ниския клас чашки на фирмата.
http://www.rws-munition.de/en/sports_airgun/rws_airgun_pellets.htm?navid=33
 

bor1968

Потребител
Аз съм мерил скоростите и затова го написах. RWS Superdome дават с около 10 м/с по висока скорост от ФТТ. Пада най-вероятно се дължи на това, че по-бързо губят енергия.
Това са замерени скорости на БАМ-21 с различни чашки:
Прохънтър- 1- 239 м/с 2- 236 м/с 3- 241 м/с 4- 237 м/с 5- 235 м/с
Промагнум- 1- 242 м/с 2- 241 м/с 3- 241 м/с 4- 241 м/с 5- 240 м/с
Гамо мач- 1- 252 м/с 2- 255 м/с 3- 255 м/с 4- 247 м/с 5- 255 м/с
H&N FTT- 1- 240 м/с 2- 244м/с 3- 240 м/с 4- 242 м/с 5- 243 м/с
RWSsuperdome- 1- 257м/с 2- 253м/с 3- 252м/с 4- 251м/с 5- 255м/с
 
Нагоре