ЧАШКИ и СЛЪГОВЕ - представяне, видове, тестове

bor1968

Потребител
hak написа:
Аз също ползвам отдавна от тях. Може да се каже, че ми бяха първите чашки и съм много доволен. На около 25-30м просто са без грешка! Дълго време нямаше в София. Къде точно ги купуваш? На кой пазар? Прави ми обаче впечатление, че при новата продукция е паднало качеството за сметка на цената- Право-пропорционално! Надписа на кутийката, вече е бяло-червен, а старите бяха бяло-зелен! Ще пусна снимки по-нататък, защото държа всичко на друго място далеч от децата, а апарата ми е у дома!
Ако цената на чашките на този пазар, от който ти ги купуваш е около 5лв. за кутийка, направо може и да ти поръчам 4 бр.! Поздрави :cheers:

Купувам въпросните чашки от автомобилния пазар в Монтана. Такъв пазар има само в понеделник и човека който продава не знам от къде е и сигурно обикаля много градове в пазарнте им дни. Цената им е 6лв. Това са чашките:
015326560.jpg

015326561.jpg


ПП- Станимире, радвам се че везната Ти харесва и е влезнала в употреба. Със здраве да си я ползваш :cheers:.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Малък тест на чашки
Iv написа:
Стреляно е от 45-50м на закрито със EVANIX S10

Горе е RWS Super Field долу Баракуда и на двете места са по 10 истрела горе се виждат ясно ;)

това са само Баракудата

Гамо про магнум

Гамо про хънтър

Гамо TS 18
lynx написа:
Като гледам, само Баракудата става за тая пушка.
Другото е доста зле ;)
Трябва да пробваш и с юн-джин. Може и да е сходно с Баракудата.


bor1968 написа:
И с ТС-18 не е зле, но Iv явно е попаднал на добра партида от тях.
От Кутийката ТС-18, която аз си бях взел имаше голяма разлика в теглото между отделните чашки, а и главите им бяха с голяма вариация в калибъра, с две думи бяха много разнородни :-X
 

братушка

Редовен Потребител
Тези чашки вече минаха някои тестове и се представиха добре:
сли коротко, по результатам отстрела.
Стреляли на 50 м из FWB P70FT и Ripley AR5s попеременно EXACTами и EXACTами RS.Видно долго не стреляли БР - поэтому более-менее приемлемые кучи получили только в конце стрельб. Более-менее это 12-15 мм по краям на 50 м. Т.е. пули очень даже ничего. Немного смущает, что пули очень тонкостенные, по сравнению с обыкновенными EXACTами, и требуют деликатного обращения. Траектория более пологая у RS- на 50 м СТП выше приблизительно на 2 см. При отстреле замеряли скорости на срезе, 30 и 50 м для вычисления БК.
...
FWB 0/30/50 EXACT соотв...... 236/204/185
FWB 0/30/50 EXACT RS соотв...... 249/202/181
Ripley 0/30/50 EXACT соотв...... 240/204/186
Ripley 0/30/50 EXACT RS соотв... 252/203/181
Аз сметнах БК:
FWB 0/30/50 EXACT соотв...... 236/204/185 BC=0,028
FWB 0/30/50 EXACT RS соотв...... 249/202/181 BC=0,025
Ripley 0/30/50 EXACT соотв...... 240/204/186 BC=0,030
Ripley 0/30/50 EXACT RS соотв... 252/203/181 BC=0,024
И ги сравних в ЧеирГъна:
 

Attachments

  • Pellets-Exact-ExactRS-Compare.JPG
    Pellets-Exact-ExactRS-Compare.JPG
    117.5 KB · Прегледи: 153

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Проектили, различни от оловни, не се препоръчват за цевите на въздушните пушки.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
usmiv4o написа:
аз залагам на 25 че трябва да бъде
би било добре да съберем повече такива справочни материали, с балистичен коефицент и прочие, за да може да се правят изводи
което ми дава идеята да правим "официлни" тестове
"официални" тестове е силно казано.обикновено са слабо информативни,щото дори две пушки от един и същи модел нерядко предпочитат различни чашки.и докато не пробваш всичко, що е чашка на пазара в съответния калибър,не можеш да кажеш:"това е!"
а пък таблицата на акраба казва само,че ако ще стреляш 16J -фт,има 80% вероятност пушката ти да хареса JSB 0,54g ,кал.177.
а на един еъргън- хантър или пест- кънтролър тая информация не му върши работа.все едно да кажеш на алпиниста да си купи балетни "палци",за да катери чукарите.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
luft9waffe написа:
....а пък таблицата на акраба казва само,че ако ще стреляш 16J -фт,има 80% вероятност пушката ти да хареса JSB 0,54g ,кал.177.....
Та даже клони към 90/90+, защото Daystate са си също JSB, а пък под името Schultz направо си се крие JSchultzB.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
andro написа:
Като гледам таблицата ,другите фирми да бяха фалирали досега ???

До тук говорехме за качество. Цената е другата компонента. Само по-ниската цена държи другите на пазара(да съществуват изобщо). Особено с това неспирно обновяване на JSB и търсенията им във всички сегменти - форма, тежина, калибър, субкалибър и т.н..
 

luft9waffe

Редовен Потребител
чакайте малко,говорим за 16J ,фийлд таргет и .177.
все пак това са сигурно под 1% от мунициите,които се продават за въздушно оръжие въобще.
сигурен съм,че и H&N ,и Gamo и Crosman(USA)продават повече чашки от JSB.
проблемът им е ,че продават лицензи и дават поръчки и на гаражни подизпълнители и не държат качество.
докато йоцата е безкомпромисен.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Що да е само за 16J и ФТ, аз като гледам нашата група която доста практикува и други спортове с въздушно оръжие, във всички калибри, и често с над 40J, предимно си джитка вече с JSB.
 

luft9waffe

Редовен Потребител
MAD MAX написа:
Що да е само за 16J и ФТ, аз като гледам нашата група която доста практикува и други спортове с въздушно оръжие, във всички калибри, и често с над 40J, предимно си джитка вече с JSB.
...а как обичахте баракудките до преди година само ;).в интерес на истината хв-цевите и в двата калибъра не ги харесват(JSB) особено.повечето хв97-стрелци май се кефят повече на фтт в .177.а ако имах редовно налични 14,3гр кросман премиер,не бих купувал
екзакта.
 

petkof

Редовен Потребител
Според мен Баракудата превъзхожда JSB-тата, на дистанции над 60 м., по всички показатели, на открито и при наличие на вятър. ;)
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
luft9waffe написа:
а как обичахте баракудките до преди година само ;).в интерес на истината хв-цевите и в двата калибъра не ги харесват особено.повечето хв97-стрелци май се кефят повече на фтт в .177.а ако имах редовно налични 14,3гр кросман премиер,не бих купувал
екзакта.

Туй се вика Прогрес друже! Вярно е че бяхме фенове на H&N но май само на първата партида която внесоха преди две години, всяка следваща е с две стъпала надолу, а последната е :-X :-X :-X и в двата калибъра. Само ФТТ-то правят някакво щастливо изключение. Не знам, при мен двата Рауха се справят добре с тях - 5.5 с червения Екзакт, 4.5 с Екзакт-хеви.
 

братушка

Редовен Потребител
Преди задочното "ФТ" наскоро дойде при мен колега с новия с Бенджамин Марадьор. И почнахме да го тестваме, едни чашки - други... Извадихме всички налични видове. ЖСБ-та 1,03г и ЕирАрмсите 1,17г (абсолютното копие на ЖСБ), ПроХътъри и ПроМагнуми, ФТТ-та и Кросмани, РВСи и Х&Н... повече от 10 вида, целия запас на видове неговите и моите. Резултатът се оказа плачевен: само с ФТТ стреляше добре, всички останали видове ги вееше безобразно и ЖСБ-та с Армсите летяха дори по-зле от ПроХънтъри. Само ФТТ събраха около 1см на 25м.

А пък при мен днеска в Монтана стрелба на 70м от покрива на колата с RWF SF по цели с размери на кибритени се превърна в пълна скука. Чак накрая минахме на фасове. Обаче същите СФ от Хатсана не летят както трябва.

Тъй че луфтвафе май е прав: колко видове пушки и чашки има на пазара и колко модела са представени в горните статистики? Не казвам, че ЖСБ-та са лоши, просто за всеки влак си има пътници.
 

lynx

Редовен Потребител
Колеги, тези чашки които много от нас чакат с нетърпение /JSB EXACT JUMBO MONSTER/, нещо доста "странна" форма имат.
Моят скромен опит показва, че всички чашки със "нестандартен дизайн" летят гадничко, особено на по-далечни дистанции.
Ако някой е чел нейде по чуждите форуми нещо по-конкретно за тестове с Монстера, нека да го сподели, ще е добре да го узнаем и ние.
DSCF4094.jpg
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
akraba1 написа:
Формата е аналогична ЖСБ ЕКЗАКТ-ХЕВИ.
За моята пушка Хевито е много добро, събрами и без това малката група.

Тази форма май вече е типична за тежките чашки от всички марки. Потвърждавам, че ЖСБ ЕКЗАКТ-ХЕВИ се държат Перфектно! Ето подобни/аналогични
rangemasterhe300.jpg

logunpen300.jpg

defiant300.jpg

daystateftheavy300.jpg

pcp1300.jpg
 

братушка

Редовен Потребител
potrebitel 13 написа:
Братушка доколкото разбирам най-сетне си имал досег до бенджамин мародер. Сподели моля какви са ти впечатленията от тази пушка че доста хора са и хвърлели око и се чудят бива ли я.
Гледай тук: http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... 644#p28644


Успокоихте ме! Изглежда това е "последната мода" при тежките чашки.
Хич не е мода, а жестока реалност. Има ограничение по дължина заради пълнители на многозарядните пушки и прираст на тегло става само по един начин.
 
Нагоре