ЧАШКИ и СЛЪГОВЕ - представяне, видове, тестове

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Относно точността на JSB 0.93 г. днес стрелях и с тях но този път се получиха много добри групи на 38 метра 8-9 изстрела се събраха в 24 мм ??? от ФТ поза (може и късмет да е), един допълнителен изстрел избяга поради рязко увеличаване на вятъра, другата проба за група пак от толкова изстрели беше по-голяма към 32 мм (тука пак ми избягаха 1-2 изстрела по същата причина то направо пушката ми духна и измести ) и то при бая вятър и в двата случая, естествено за по-малката група влияеше факта че не се променяше в толкова големи граници скоростта вятъра. разликата от предните стрелби е че днес стрелях с друга по-мека пружина (с по-ниска скорост) щото другата ми се счупи, но пък по-тежките чашки RWS SF, JSB 1.03 г. дадоха малко по-лоши резултати от обичайно ..... ебаси и пушката голяма глезла е ;) стреля различно с различни чашки в зависимост от скоростта . Накрая пострелях по 12 мишени с размер 40мм на лист А4, с леките чашки направих 11 попадения (едно от които беше на ръба) с тежките JSB 1.03 имах 8 а с RWS ме е срам да кажа ;) ама и вятъра беше много гаден днес,и на 18-20 метра за накрая със всички се получиха едни хубави дупки от по 5-6 изстрела ама най-хубавата май беше на RWS май :) Как човек да даде ясно мнение за някакви чашки когато и аз даже по-някой път си противореча :wall:
 

ангел иванов

Потребител
Еми не мога да се убедя,че мачовата баракуда е по-лоша от обикновената.Може би има разлика между старото и новото производство,не знам,но аз не намирам кой знае каква.Даже старото е по-добро,групите са по събрани,дори и на малка дистанция го усещам.На Оризаре ще стане ясно,тази неделя,че тук няма вече къде. Това постижение (за мен си е точно постижение ;)) е с чашките на колегата Фатален,които наскоро предложи за продаване във форума.
 

Attachments

  • 20102010652.jpg
    20102010652.jpg
    369.3 KB · Прегледи: 157
A

Anonymous

Гост
Наистина, много добро постижение. :bravo:
Молбата ми е, като се пише за групираност на попаденията, още по-вече, когато се представят снимки на тези групи, да се дава малко по-вече информация за условията на провеждане на стрелбата, като например:
- пушка;
- поза за стрелба ( с опора / без опора);
- чашки;
- оптика / механични прибори.
- ...

Не заради нещо друго, но да може човек да прави сравнение на собствените си постижения с тези попадения и да знае къде се намира.
 

ангел иванов

Потребител
Абе Оги, и бернард всичко го пише на мишената и в подписа ми :(. Само стойката не съм казал,сори-седнал от чувалче.
Ама като сте казали-Пушка-Айр Форс Талон 5.5
Оптика Лиипърс 8-32х56 SCP3-832AOMDL-A SWAT
Чашки Диаболо Мач- произведени,по скоро купени преди 2 години от колегата Фатален а сега от мен от него,то основно затова ми беше поста,а не че мога да стрелям.
Стрелял съм с такива но сега купени от магазин докато имах кондор и ми харесаха,колегата Фатален ги е стрелял също с кондор,и постигал невероятни резултати затова усетих че и талона ще ги хареса и се оказах прав за себе си.
Място-идеално,мазето на магазина до мен,кофти осветление ама това е положението.Дълго е точно35 метра мерено с рулетка нееднократно.На едната стена има 1 ред палети,затова махам 1 метър оттам и 1 метър масичка,остават 32-33 метра стрелкова дистанция. :( :cheers:
Май е това.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
То това мойто си беше по-скоро заигравка с колегата бернард, тебе те знаеме кво можеш с талона и че няма нужда да се доказваш.. Групата с баракуда мач е добра като за 30 метра ма на това разстояние мога и с про хънтър такава да ти направя.. Дай на 50 метра.. А и талона си е талон - може и на 50 оак така да станат, стига да ги харесва. Може при висока скорост да са добре.. Аз с Асаня със 245-250 м/с не ми се получава.. С Баракуда Диабло стават добри, с мача - не... На 50 м. Пробвай на 50 м. Ще е интересно да се види. Най-добре е в един лист да стреляш и двете групи /Диабло и Мач/ за да се види разликата. Нямам такива чашки, иначе утре с удоволствие щах да опитам... Успех и :cheers:
 

ilian

Потребител
Каво си направил че имаш такава умопомрачителна скорост 145-150мс с баракуда а ;)
 

praetorian

Редовен Потребител
CaMyPau написа:
Че то аз от както стрелям с тях първо на оглед минават. Винаги има по няколко бройки по 1.15 гр, че ми се е случвало и 1.14.... Махам ги, както махам и такива 1.19 които също не са много. Останалите грамажи са на по-големи групи, които сортирам на купчинки по 10 бр с приблизително тегло и се редят в леглата на бокса, който си "издялках". Засега не калибрирам щото няма с какво :).

Също искам да споделя какви муниций си купих за тест от "Бункера" в Плевен.
http://shop.gunman.biz/prproduction-srdinamik22-p-1537.html?osCsid=4s8pblad6041ebnecmi0ht250
Производителя е сръбски - същия който произвежда и сръбските ФТТ-та. Засега не съм ги тествал, но като имам време ще пиша.
Според мен са ефтин вариант за хора изпозващи баракуда, тъй като са подобни по маса и форма. Мисля че за вредители до 50 м ще са ОК.
Маса: 1,32 g. / 20,3 gr./
Калибър: 5,52 мм /.22"/
Опаковка: 200 бр.
Цена: 6,20 лв. /в Плевен/
Скоро пробвах такива с хатсана, добре засилени :) Ами, наистина за хора неспортисти, трошащи бутилки на 60 метра, или немишенни ситуации са перфектни. :quiet: :gunner:Цената не е лоша, а сега гледам са изкарали такива, аналог на кроумагнум и на експандер ;)Скоро и тях ще пробвам, че тука баракудата е кът, а ако се намери е на цена от около 14-15 лева :crazy:На мен убойна зона на 50 метра от 6-7 см си е добре ;) ;) ;)За мишени - баракуда обаче, спор няма.
 

ivofox

Редовен Потребител
Ето и моята мишена от жсб. :rambo:А баракудите малко ги сее,теста е при днескашна прострелка след доработките.
И АЗ СТАНАХ ФЕН НА ЖСБ–ХЕВИ 1,17г. :rambo:
 

Attachments

  • 2r2r.jpg
    2r2r.jpg
    283.3 KB · Прегледи: 159
  • 2r22.jpg
    2r22.jpg
    259.7 KB · Прегледи: 135

ilian

Потребител
Е колко по скъпи с 2-3 лв отгоре,ама кефа е пълен :sniper2: :bravo:,за два дена опуках една кутия от големите :crazy:.Чашките са толкова добри,че днес на 80м стрелях по капачки от бира и най добре ги целех :rambo:.Обаче това постижение стана с толкова доработки по асана,че вече им забравих бройката ,на доработките и промените :pardon:
 

Иван Димов

Потребител
Защо ЖСБ ,летят добре? Има ли някой предположения или точен отговор? ???
Стрелял съм ги с 200 м/с,с пружинка и с 280 м/с,с ПЦП. Все са си добри. :pardon:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Форма, маса, баланс, център на тежестта, изработка... отговора е някъде там в средата ;)
 

ангел иванов

Потребител
Еееее,я не обиждайте на баракуди,кво им е на животинчетата? Просто едни пушки харесват едните,други-другите.Имал съм случаи на добри и лоши баракуди,както и на джиесбита,въпрос на партида,съхраняване,транспортиране и настройки на оръжието.
Това си е мое лично мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него! :)
 

Иван Димов

Потребител
Това което ми направи впечатление, при 1.175 гр.,се забелязва съвсем плитко вдълбаване в полата и определено плътна и тежка предна част.
 

ivofox

Редовен Потребител
Аз ги стрелям с лоша пушка еваникс и беха с 270 м/с и нещо не ми харесваха,последно бех си купил от един колега баракуда
той е от пловдив ММСТ-му е ника в форума неговите летяха прилично,но сега минах на жсб-1,17г. :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Така Днес прострелвах новата оптика (от която съм доста доволен апропо) и накрая на деня си направих един експеримент който доста ме озадачи. Бяха ми останали по кутийките от различни видове чашки по една две бройки. Та наредих ги в барабаните както ми падне и седнах да сртрелям за група като вързах пушката към бутилката за да запазя еднакво налягане за всички изстрели (клас водолаз :)))) ) в бутилката имах около 100 бара а суматрата беше сложена на максимална мощност. Стрелях на 60метра мерено с въженце :). Стреляно е от упор (бутилката) седнал на земята. Ето това е резултата:
DSC00112.jpg

Цялото разпиляване по мишената да се пише на моя сметка(бързах че заваля дъжд а и вече не се виждаше особенно, оптиката много ми харесва но ако няма достатъчно светлина се вижда кофти). Мишената е стандартна, изпринтена на А4.
Резултата според вас нормален ли е ?????

Позволих се да оправя снимката. :cheers:
 

angelmr

Редовен Потребител
За съжаление въпроса със далечните дистанции не е така удобно решим както е с малките. Моя валтер съм го пробвал с какво ли не. И добри резутати има само със скъпи чашки от класа на JSB, или FTT. С известен компромис, особено ако ще обучаваш някого бих препоръчал сръбските филд таргет. Не са прецизни, но поне не правят заря. За качестевна стрелба обаче от скъпи чашки няма как да се избяга.
ПС. Не съм много сигурен за какво е въпроса, аз отговорих за пушки с които иам опит. Но ако питаш за пистолети не мога да помогна, там и понятието голяма дистанция не се припокрива с това при пушките. :)
 

ilian

Потребител
Днес стрелях с баракуди с асана,до 50-60м не отстъпват на жсб хеви,но от там та до 100м жсб-то бие по точност баракудата в пъти :yes:.И аз за мен вече съм решил,когато се размотавам насам-натам в джоба баракуди,че не се мачкат и правят страхотни поражения,иначе жсб-то си е върха на сладоледа ;) :bravo:
 
Нагоре