ФТ отбор Солун

astra

Редовен Потребител
На първите мишени от втората снимка заради някакви завихряния чашката попадаше на два-три сантиметра под kill zone.Пробвах скороста беше константна.Странна работа
С каква скорост ги стреляше?
Възможно е при по-висока скорост и небалансирани около оста на въртене чашки, да летят не по парабола, а по спирална траектория. В този случай намаляш дулната скорост и пробваш пак докато получиш предвидима траектория :)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
С каква скорост ги стреляше?
Възможно е при по-висока скорост и небалансирани около оста на въртене чашки, да летят не по парабола, а по спирална траектория. В този случай намаляш дулната скорост и пробваш пак докато получиш предвидима траектория :)

Не е това причината поне там. Тази поляна е малко кофти и непредвидима откъм течения. Стрелял съм два или три пъти и съм имал привидно нелогични пропуски. Даже слагат една мишена на една от вишките, която така и не успях да сваля нито веднъж, макар да направих по спомен 46 или 48 точки на трасето тогава.
50 мишени ли беше трасето?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Тая поляна беше мноо готина.
Първия ден мисля че беше там трасето на Европейското.
Първите 8 коридора -= 16 хикса. Докат стигнем долу в ниското последния коридор, и обърнахме после към най-високото обратно.
Та тоя най-ниския коридор съдията каза че имало проблем и да си пишем 2 хикса служебно.
Ама аз реших да ги стрелям, че беше прав, за упражнение.... Шведа(дето стана 3-ти) викаа недей, не е на добро...
Пууууу, сам съм си виновен.
Свалих ги аз, и после до края ни един прав не можах да сваля...... И другите дни....
 

elemag

Редовен Потребител
Тази на вишката я взех.За вятъра там се ориентирах по движението на връвта.:-[ Мишените са 50.За първото ни състезание бяхме приготвили 40 и ни казаха ,че за да сме домакини на състезание трябва да са 50 . Та сега и нашите са толкова.
Astra,скоростта ми е добре.Редуктора работи много добре.Обаче стават някакви странни течения там.Вятъра минава през едно дере отзад , след това върти между дърветата , абе...веселба . ;)
 

astra

Редовен Потребител
Не е това причината поне там. Тази поляна е малко кофти и непредвидима откъм течения.
Сещам се за още една причина, която присъства в много извори от народното творчество - омагьосана мишена :)
 

astra

Редовен Потребител
На вниманието не тези , които имат време и възможност.Заповедайте на поредното състезание на наш терен. https://fb.me/e/1vSjEVRT6 Добре сте дошли.
Брат, може ли актуална информация за това как се влиза в Гърция сега? Стига ли само личната карта, както беше преди?
 

elemag

Редовен Потребител
PLF-а отпадна.Трябва ти лична карта,ако нямаш сертификат за ваксина минаваш с рапид тест .Валидноста на които е 24 или 48 часа(не съм сигурен).Ако решиш нещо пиши ми или се свържи с мен на Вайбър с номер 00306909288908-Николай.За да ти пратя покана валидна за границата и по пътя.За целта ще ми трябва име и марка пушка.Ще се радвам да се запознаем от близо.
 

astra

Редовен Потребител
Ако решиш нещо пиши ми или се свържи с мен на Вайбър с номер 00306909288908-Николай.За да ти пратя покана валидна за границата и по пътя
Благодаря ти, Николай, но за сега няма да се възползвам.
С радост бих дошъл да постреляме заедно и да се запознаем, ако и когато през гръцката граница отново може да се минава като нормален човек!
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Искам да Благодаря на Николай за уникалното посрещане и гостоприемство! Колегите от Гърция също ни посрещнаха страхотно, трасето е мечта за всеки българин стрелящ ФТ: 25 постоянно наредини коридора с беседка, пейки и изкуствена трева през по голямата част. Интересно трасе с палав вятър и скрити течения, доста позиции с лек наклон надолу през едно дере и приятни задължителни.
Надявам се да успеят да ни върнат визитата, защото са супер хора и добри приятели.
 

elemag

Редовен Потребител
Благодаря за хубавите думи.За нас беше удоволствие да сме с вас на едно трасе , както и на една маса ;) .Относно визитата ще я върнем при първа възможност. Много ви Благодарим за това ,че отделихте време и средства за да ни уважите.За мен беше удоволствие да ми споделите някой основни както и по-тънки моменти от магията наречена Field Target.Очакваме ви отново в по-пълен състав.Напомни моля те на Първолета ,ако може да ми прати снимки,че нямам нито една .Свалих си няколко от фейса , но не са с оригиналното качество.На нея разчитам да кача някоя снимка и тук.:)
 

elemag

Редовен Потребител
Здравейте отново.Благодарение на Лети имам нужните снимки за кратък репортаж на отминалото състезание.
Гостите си посрещнахме в Събота на стрелбището.След кратко представяне на състезателното поле се отправихме към мястото за настаняване и съответно хапване за обяд.Вечерята беше в тесен приятелски кръг.

viber_изображение_2022-04-09_22-07-13-117.jpg

Неделният ден започна малко тегаво(поне за мен) заради прогнозата за разваляне на времето(очакваше се дъжд към обяд).След прострелката

viber_изображение_2022-04-10_19-49-31-215.jpg

IMG_0427.JPG
И задължителният брифинг
viber_изображение_2022-04-10_20-19-10-245.jpg


си направихме обща снимка за спомен



viber_изображение_2022-04-10_19-48-44-630.jpg

Взехме си хронометрите и ''канцеларските материали"

viber_изображение_2022-04-10_15-27-04-253.jpg

и се отправихме към по зададените ни коридори(Козунакът от снимката беше страхотен,сладка изненада от гостите ни)

IMG_0505.JPG

Дойде време за най-хубавата част , започвахме стрелбата.

IMG_0511.JPG

Коридор след коридор,мишена след мишена.Времето беше с нас.Показа се слънце.Измамното безветрие се беше съюзило със скришни въздушни течения в малкото дере.Трасето за пореден път ни изненадваше.

IMG_0431.JPG

IMG_0442.JPG

IMG_0441.JPG

IMG_0470.JPG

IMG_0490.JPG

IMG_0520.JPG

IMG_0451.JPG

Нежната част от сътезателите се представи подобаващо.

IMG_0438.JPG

IMG_0481.JPG

IMG_0482.JPG

Машалът също не остана без работа.

IMG_0466.JPG

В обобщение състезанието мина отлично , по мое мнение.Насладихме се на приятни моменти и намерихме нови приятели.
Това е от мен.Надявам се по някакъв начин да съм ви направил част от отминалото събитие.
 
Нагоре