Съвет за избор на пушка

Кулев

Потребител
Здравейте! Измервам моята нова пружина с шублера и ми показва вън. диаметър малко по-малко от 21мм и вътр. малко повече от 14мм. Дебелината на телта ми показва точно 3мм. Благодарение на простата математика при 38 намотки излиза обща дължина 38х3=114мм. При оригинална пружина FAC 34x3,5=119mm. Защо моята пружина беше доста дълга за да нестава? Затова зададох и въпроса : “Някой знае ли дебелината на стандартните пружини?” Имах впредвид, че може при тях също да има малко разминава в диаметрите и някой да я измервал с точност. Аз изрязох 2 намотки и половина за да стане. Още нямам обяснение. Поздрави!
 

t.marev

Редовен Потребител
Ами не знам защо сравняваш данните на новата ти пружина, с тези на FAC пружината. Доколкото си спомням, твоята пушка е била 7.5 Дж, тоест нейната пружина е била друга. На снимката, с двете пружини, която си прикачил, едната изглежда е оригиналната 7.5 дж. С нея трябва да сравняваш, а не с FAC пружина. На снимката се вижда, че оригиналната пружина е 26 витки и с дебелина на тела...да кажем 3.2 мм. При макс сгънато положени, това прави 83.2 мм. Очевидно тя не се сгъва докрай при работа. За да намериш колко дълга пружина можеш да вмъкнеш на нейното място, трябва да премериш с дълбокомера на шублера, какво е разстоянието от дъното /не челото/ на буталото, до ръба на зацепващия зъб. От този размер изваждаш 3мм /дебелината на шайбата/, а ако има и втора шайби - и нейната дебелина и получаваш максималния размер пружина, който можеш да вмъкнеш вътре, при сгъване до откат. От този размер вадиш още 2-3 мм резервна хлабина, делиш на 3 /колкоо е дебела телта на новата ти пружина и намираш колко витки трябва да има тя. После вече почваш да режеш.
При тебе се е получило нещо подобно, ама с налучкване. Все пак е нещо....
Пиша ти тово дълго обяснение, за да не се чудиш, как така пружината която трябва да вкараш е уж по-къса, а пък трябва да режеш. Не е по-къса, по-дълга е от тази която си изкарал.
 
Последна промяна:

Кулев

Потребител
Доколкото разбирам и нова оригинална FAC пружина се реже. Ако е така това вече е решение. Мислех си, че като купиш оригинал направо слагаш и стреляш. Благодаря за отговора t.marev.
 

redsox

Редовен Потребител
“Доколкото разбирам и нова оригинална FAC пружина се реже.”

Тц. Фабрична Вайраух 16дж или FAC не се налага рязане. Просто ги слагаш и стреляш. “Aftermarket”. Като OX или Титан може да се наложи корекция както в твоя случай.

Стига го мисли нали събра пушката. Ходи стреляй и качи снимки да видим кво се получава на мишената.
 

t.marev

Редовен Потребител
Доколкото разбирам и нова оригинална FAC пружина се реже. Ако е така това вече е решение. Мислех си, че като купиш оригинал направо слагаш и стреляш. Благодаря за отговора t.marev.
Ами на твоята пружина си пише: За тия и тия модели.....Твоят модел го нЕма там! Но по-надолу, на същия етикет пише: Ако водачът се редуцира с еди колко си /вероятно да се изтъни шайбата/ става вече и за твоят модел. Ти си кръцнал повече, не е проблем - върши работа.
А дали става оригиналната без рязане - не знам. Би трябвало да стане, нали за това е оригинална! Колегата redsox го потвърждава: Слагаш и стреляш!
Грешката вероятно идва от "елементарната математика".....21мм външен диаметър - 14мм вътрешен диаметър = 7мм. Делено на 2 = 3.5мм дебелина на тела. Да, ама не - винаги има хлабина, витките са наклонени....трябва да се премери точно дебелината на тела. Ако той е примерно 3.2 мм при 34 витки излиза 109 мм, а не 119. Ето защо оригиналната става.
Както каза redsox, пуцай си с кеф и не го мисли толкова!
 
Нагоре