Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge/Texan

Seator

Новодошъл
Колега,помпай смело и не се плаши.
На моя Кондор два пъти му помпя бутилката от 0 до 200 атм. И двата пъти за по два дни - първият ден до около 150 атм ,а на втория до 200.
По мое мнение за пълно напомпване са необходими не по-малко от 500 помпи.
Така че -дерзай!
Поздрави!
 

lynx

Редовен Потребител
Колегата Бисер Терзийски тепърва ще открие най-неприятния момент в нашето хоби-помпането! ;)
Няма по-красиво нещо от голяма и пълна на 300 бара бутилка в багажника на колата ;)
 

biserterziyski

Потребител
Ok мерси за отговорите,като се прибера в понеделник ще ударя поне 500помпи за проверка.Явно тепърва ще откривам пневматичната сила: ))))
 

cdman

Администратор
И аз мога да потвърдя бройката от 500-600 помпи от 0-200 атмосфери на резервоара на талона. Тая пушка си плаче за 300 барова бутилка иначе рискуваш да станеш културист ако почнеш да стреляш много!
 

biserterziyski

Потребител
Колеги тази помпа не иска да помпа и това е,ударих 300 помпи и стрелката не мърда.Прилагам малко снимки как съм свързал бутилката,махнал съм винтчето от пред та да смуче възух,задното винтче е затворено,липсва ми някакъв о пръстен на тапата на бутилката(дали е проблем)но не испуска въздух от там.Прави ми впечатлением ,че като запуша с пръст маркуча излиза много малко въздух като помпя.Евентуално да ме насочите към маистори.Замислям се за бутилка и зарядна станция(трябва ли да си поръчвам пак от щатите приставката на аирфорсе или може с друга )да ми препоръчате малка бутилка 4или 5 л с приставки(компелкт)да разгледам в нета максимум до 700 лева
 

Attachments

  • IMAG0073.jpg
    IMAG0073.jpg
    853.1 KB · Прегледи: 181
  • IMAG0074.jpg
    IMAG0074.jpg
    907.2 KB · Прегледи: 181
  • IMAG0075.jpg
    IMAG0075.jpg
    583.4 KB · Прегледи: 189

ангел иванов

Потребител
Бисере,няма логика да не ти помпи помпата ама... знае ли човек...
Препоръчвам ти бутилка 6 литрова на 300 бара,има ги на много места вече,от Варна и Пловдив ия ги имасъм купувал сигурно и в София има.
Нека който е купувал да каже.А за зарядна станция се обърни към колегата Перил,в купува продава има негова обява за зарядни станции.
И не си поръчвай нищо,използва се муфата за пушката само.Но е добре където е вкопан канал на муфата да сложиш о пръстен преди да завиеш бутилката!
Иди на сбирка на Софийската група щом си в София,ще ти помогнат хората. :)
 

biserterziyski

Потребител
Ceга видях че испуска въздух от тапата дето се слага на бутилката,понеже ми липсва този о пръстен,моля би кажете какъв му е рамера или от каде да го купя(може накрая и да се справя:))
 

biserterziyski

Потребител
Колеги всичко е точно мерси за помоща,проблема беше в този о пръстен ,взех 22 по 3 и работат заспа вече съм на 100 бара ;))
 

Вячеслав

Потребител
На една от снимките виждам ,че си махнал филтърчето на помпата.Моята препоръка е до го сложиш защото рискуваш да напълниш бутилката с разни неща дето не са им там мястото.
 

biserterziyski

Потребител
ОК сложих си го обратно,вече съм спокоен,че всичко е изрядно,пак благодаря на колегите за помоща явно съм бил загубил този о пръстен.
 

biserterziyski

Потребител
Здравейте ,колеги и честита баба марта.Смятам ,че този форум е много полезен на феновете и маняците на пневматиката.Впечатленията ми от пушката е ,че е супер(малко съм пристрастен)с изключение на дръжките които са от много евтина пластмаса(мисля да ги заменя когато му доиде времето:)Вчера и днес пуснах около 20 чашки в хола да понаточа оптиката,това което забелязах е,че пушката не е толко тиха колкото ми се искаше(за мен това е главната цел)Ще съм благодарен да споделите мнения,схеми ,магазини, стругари докато съм набрал инерция за тунинг.Ходих до випа и там има gunpower пушки със заглушители,но като го рагледах отблизо беше напълно кух(без никакви прегради) и струваше 225 лева,все пак поисках да го монтират за да видя как стои ,но неможаха да намерят от 20 ключета правилното и аз си тръгнах.Искам да попитам какъв номер шестограм са болтчетата на капачката.Благодаря отново на всички колеги,имам желание да се запозная със софийската група като се постопли :cheers:
 

ангел иванов

Потребител
болтчето на капачката е 3 / 32 инчово,и най добре си вземи комплект инчови шестограми ако ще я бъзикаш,щото всичките са в инчове.
А заглушител външен как ще монтираш като цевта ти е скрита? И го зарежи тоз ВИП,сторила ти се е шумна щото си бил на закрито. ;)
 

cdman

Администратор
Има много голямо значение дали си стрелял с чашки или просто си ги пускал напразно - ако е празна пушката гърми повече от колкото с чашки. Но пък да гърмиш с чашки в хола с тоя талон си е МНОГО опасно ;) така че не се притеснявай за заглушаването - излез вън и прецени най добре.
 

Вячеслав

Потребител
Моя Кондор навремето доста си чуках главата ,преди да разбера ,че болтовете изискват ключ тип "еврейска звезда" Тогава ги нямаше много на пазара ,но сега се купуват дори от магазините за 1 лв. Успех. Относно модератора има начини . всъщнаст има един начин и то доста успешен.- Но небързай. Постреляй ,порадвай се и тогава пипай пушлето. Наслаждавай се повече отколкото бъзикаш иначе скоро ще я продадеш. ;)
 

HellBoY

Потребител
biserterziyski написа:
Ходих до випа и там има gunpower пушки със саундмодератори,но като го рагледах отблизо беше напълно кух(без никакви прегради) и струваше 225 лева

Това със сигурност е най-скъпото ... парче тръба за което съм чувал :eek:
В затворено помещение няма как да не е шумна , и пази мебелите че аз още имам един "спомен" на кухненското шкафче :D
 

biserterziyski

Потребител
Мисля ,че сте прави за сега първо ще пострелям на открито и ще наблегна на визуален тунинг(дръжки и лазерче),че като си знам познанията и сръчността по добре да не пипам.
 

DANNY

Редовен Потребител
3 интересни ренгенови снимки на TalonSS

talon01.jpg


talon02.jpg


а това би трябвало да е заглушената цев. А може и да не е.
hogan1043.jpg
 
Нагоре