Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge/Texan

sainnerman

Потребител
Вячеслав написа:
Естествено ,че ще са О -пръстените. Няма как да е през бупилката. :wall: СКоро ще направищш това ,което направиха всички собственици на Кондор и Талон. Ако не и се постараят майстори ,не само ,че няма да й свикнеш ,но и ще я продадеш скоро. Има 2 подобнеи пушки които стават. Едната е на Ангел от Стара Загора ,другата е на Нико. Много труд . :( :( :(
Глупости , вярно малко труд трябва да пипнеш нещо , но не се изисква да си завършил пневматични системи !?!? пушките са доста добри , това определено не е пушка да стреляш по хартиени мишени и някакви състезания , не че не става , но за всичко останало е перфектна, Айде лека
 

Seator

Новодошъл
Благодаря на всички за съветите.
Топнах клапана във вода-НЕ изпуска от БК, а от мястото на завиване на БК в клапана против препълване(месингова джаджа).
За съжаление за да отвия, БК ще трябва да се прави ключ-подобен на ключ за диск на флекс, но по-малък. Дали някъде не се продават подобни?
Хипотезата за повреден О-пръстен може би ще се окаже вярна. Сега се надявам някой да ми подскаже размера на този пръстен, за да си го купя предварително.
Също така досега не ми попадна схема на клапана точно за Кондора, а само за Талон, така че отново :sos:.
Благодаря за вниманието!
 

big_dragon

Редовен Потребител
Seator написа:
....
Хипотезата за повреден О-пръстен може би ще се окаже вярна. Сега се надявам някой да ми подскаже размера на този пръстен, за да си го купя предварително.
.....
Разглоби внимателно и пробвай да сглобиш със стария о-пръстен като го смажеш, разбира се ако няма видими повреди, може и да се уплътни.
 

Seator

Новодошъл
Re: изтичане от бутилката- решено!

Привет на всички!
За отвиването на БК от бутилката се наложи да си направя специфичен ключ- първо го формовах от една десертна вилица ;);, но при затягане имаше опасност да се разрушат ръбовете на стените на месинговата джаджа. Поради това един приятел ми направи метално ключе.
Проблемът с изпускането се оказа тривиален(за моя радост)- О- пръстен-достатъчно сплескан, вдървен и напукан. За съжаление не мога да цитирам точния размер, но си купих и резервен О-пръстен, така че мога да го измеря ако има заинтересован колега.
Подмених го и засега е ОК. Само дето не успях да прострелям пушката овреме за мероприятивето на 16.01 :mad:.
Надявам се до февруарското състезание да си опозная възможностите на пушката и да се включа. :rambo:
Още веднъж благодаря за насоките. :cheers:
 

biserterziyski

Потребител
Искам да ви попитам колеги следните неща:искам да си купя талон сс от пирамида,защото излиза всичко по евтино,та вапроса ми е правят ли доставка до бг,колко е митото на около 900 долара,също имам приятел в щатите ако тои я прати(дали е възможно) може ли да се избегне ддс и митото,също ако някои от вас продава нещо подобно може да ме офертира :goodbye:
 

DANNY

Редовен Потребител
biserterziyski написа:
........................искам да си купя талон сс от пирамида,защото излиза всичко по евтино
..........................


:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:
Незнаех!
Като сложиш Мито, ДДС-20% и доставка която е към $250......

ДДСто трябва да се надчисли и в/у цената на доставката.
 

biserterziyski

Потребител
Ами талон сс ,помпа и оптика са кум 870 долара,ако моя приател ми я изпрати и мито и ддс пак е по малко от 2000 лева без помпа която и искат 600 лева тук,това е по мои сметки може и в заблуда да съм,нека някои които е правил тези магии да каже.Тези пушки гунпалър някво копие ли са?
 

ангел иванов

Потребител
Гънпауърите са си Айр-Форсове нормални,не са орязани,каквито съмнения имах.
Ходих в Софийския ВИП по коледа и го пробвах (талона),260 м/с с баракуда.
Но цената им е доста зла,по-добре изчакай някоя втора ръка,чат пат изскачат.
А хич не се хвърляй на такава помпа,ми тя колкото 2 300-барови бутилки бе колега! ;)
и Хасанска помпа ти стига.Успех в начинанието! :cheers:
 

Seator

Новодошъл
Привет съфорумци!
Наскоро направих прострелка на Кондора и честно казано леко се разочаровах.
При стрелбата с баракуди-влизат с нормално усилие в цевта и са доста точни.
Гамо ТС22-влизат почти без усилие и НЕ ИЗЛИТАТ от цевта!!! :wall:. Чува се почти нормален звук на изстрел, но като отворя затвора и чашката изпада! Като при това чашката има странна вдлъбнатина на главата си -с форма на полумесец. Като ги разгледах по подробно се оказа, че около 40% от чашките са с доста деформирани поли.
Имах едни баракуди по-стара партида- до 8-ма степен не може да ги изстреля- засядат в цевта.
С JSB exact- нормална стрелба с мн.добра точност.
Старият собственик сподели, че си стреля успешно със сръбските МАР, на които калибъра е 5,52( BTW Тези са единствените чашки които някога са "присядали"-засядали в цевта- на стария бай-Хасан).
И накрая за разхода- за около 60-70 изтрела налягането спадна от 200 до 150 атмосфери.
За мен извода е следния - Гамо - подкалибрени и/или деформирани чашки,
тия дето не може да ги изстреля- надкалибрени?!?
Не се вижда на цевта да е правена допълнителна фаска.
Моля притежателите на Кондори да споделят с кои чашки имат най-добри попадения.Както и мнения за гореизложените странности. Ясно е, че без измерване с хронограф всичко може да се каже, но засега нямам данни.
Благодаря предварително!!!
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Колега според мен кондора трябва да може да изтреля каквото и да му сложиш в цевта.Търси проблема някъде другаде.Как са скоростите с ЖСБ?Според мен трябва да са супер надкалибрени че да засядат на подобна мощна пушка в цевта,че и тогава ме съмнява.
 
A

Anonymous

Гост
Seator, единствено флоберкови куршими са ми засядали в кондорската цев и то при само при доста ниски налягания.
 

lynx

Редовен Потребител
Тая пушка има някакъв проблем, не може да не излитат.
Намери някакви "излитащи" чашки и замери каква скорост ще дадат.
Ако Кондора е станал 4-5 джаулов поради повреда, ще е нормално по-тегавите чашки да няма душа да ги засили.
 
A

Anonymous

Гост
И да е крива цевта... едва ли, по-скоро О-пръстените на бреча са за смяна.
 

cdman

Администратор
biserterziyski написа:
Искам да ви попитам колеги следните неща:искам да си купя талон сс от пирамида,защото излиза всичко по евтино,та вапроса ми е правят ли доставка до бг,колко е митото на около 900 долара,също имам приятел в щатите ако тои я прати(дали е възможно) може ли да се избегне ддс и митото,също ако някои от вас продава нещо подобно може да ме офертира :goodbye:

От пирамида е жестоко да се купува - доставката е около 250$ , а ДДС + мито е около 24% над цената + транспорта - тоест ако имаш 900$ пушка , ти добавят още 250$ за транспорт и цялата сума от 1150$ се обмитява с 4% мито и 20% ддс = 1426$ = 2060лв. = тоест цената вече става фантастична. Пушката е хубава но не струва толкова пари!.

Вариантите са или да търсиш от друг чуждестранен сайт в Европа - имаше в първия пост едни холандски и датски май които досотавят FAC версии. А Гънпауър са орязани на 16J.
 

Seator

Новодошъл
Привет,
направих опит с горяща свещ до затвора(вероятно "бреч"-а) - при изстрел без чашка загасва. Т.е първия О пръстен е за смяна, а най-вероятно ще се окаже същото и за втория такъв. Сега ще издирвам наръчник за подмяната им.
М/у другото направих тест с шомпол за прохождението на проектилите през цефта.
Гамо ТС 22 влизат почти без усилие в началото на цевта и само по полата им остават едва забележими следи от нарезите на цевта (тези не излитаха от цевта)
А при Баракудата, които влизат нормално трудно, се наблюдават ясни следи по периферията на главата и полата на чашката(тези излитаха нормално, че дори показаха завидна -за това състояние- точност).
Ако някои колега има на разположение информация за размера на О-пръстените на Кондора, бих бил много благодарен да я сподели.
Поздрави!
 
A

Anonymous

Гост
Там сложи малко по-дебели от оригиналните и ще останеш доволен ;)
 

sainnerman

Потребител
Смени двата о-пръстена на "затвора" и гледай да е винаги заключен след поставка на проектил преди да натиснеш спусъка и няма да имаш ядове ....
 

Seator

Новодошъл
Привет колеги! :goodbye:
Одисеята с моя кодор продължава.След като днес си купих поредния комплект хексагони,защото има и инчови такива включени в него, цяла вечер се мъчих да махна втулката , в която се навива бутилката. Е, няма сваляне!Как ли не се мъчих,вярно-аматьорската с подръчни средства, и стигнах дотам,че в горния си край втулката леко помръдва.Измерих че ми трябва "избивач" 25мм и мисля утре да си отрежа едно парче ППР тръба. Имам един въпрос,обаче, накъде е редно да се извади втулката- към тялото на пушката или към страната на бутилката?
Приятна вечер!
_________________________________________________________
ЕВРИКА!
Като не можах "отзад" ;) , подходих "отпред"-демонтирах цевта и всичко останало и успях да сваля старите О пръстенчета. Утре ще купя нови и ще сглобявам.Искрено се надявам за края на седмицата да съм готов за :rambo:.
 
Нагоре