Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge/Texan

ангел иванов

Потребител
425 долари за редуктор за Талон? :eek:
По пронцип си спести всичкия кеш колега и не се занимавай с глупости.пушката си е достатъчно добра на правоток.
Ако си чак толкова засилил обади се на колегата Микст75.Той преправи моя бивш Талон в такова чудовище каквото ти си замислил :crazy:.
 
A

Anonymous

Гост
Много пари са това!!!
Регулатора който пича продава си е обикновен пейнтболски с променени пружини.
Бутилката също е нормална.
Аз използвам регулатор на фирмата "Seventh Element" като само съм му пренаредил пружините - сега има 130бара на изхода като може да се регулира в известни граници. - купен е от тук за 70лв.
На стругаря дадох 2 пъти по 10лв за камера защото исках да имам 2 размера за тестове.
Бутилките са ми 800см3 алуминиева и 1,1л. карбонова стандартни пейнтболски като карбоновата е на 300бара работно.
Неудобството е че се вдига още нагоре оптиката и се утежнява задната част на пушката.
Ако не си свалял калапана до сега недей да бързаш а изчакай до събота и ела да поговорим на състезанието.

П.П. Съгласен съм с Ангел, че пушката си е екстра и без редуктор, но аз искам да ползвам 300бар. и там вече си е задължителен.
 

biserterziyski

Потребител
Определено ще изчакам до събота да се видим и да коментираме нещата.Пушката си стреля супер , но ме дразни че няма манометър и от там се тръгна и нещо се запалих.425 долара е оригинална бутилка аир форс с клапан ,регулатор ,манометър и доставка(180+90+90+44 доставка),иначе само манометър е 90 долара направен за бутилката от http://www.kyhistoricsalvage.com/etac.html и изглежда добре.Единствено монтажа ме притеснява ,но май колегите тук ще помогнат.
 

ангел иванов

Потребител
Бисере,манометърчето Вика е 30 лева.Монтажа ми излезе още толкова и ми ги направиха колегите Нико и Перил.
Не си харчи парите залудо,по добре ги вложи в нещо друго. :cheers:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Съгласен съм напълно с Ангел. Пейнтболския редуктор и той е толкова пари. Мога веднага да ти обясня как се преправя. Вярно, че не е толкова прецизен но при мен си работи добре. Иначе ако сметнеш колко пари ти струва дотук пушката + тези които смяташ да налееш, не е ли по-добре един Дейстейт да си беше взел... Успех с начинанието! И пиши, все пак е интересно за всички ни..
 

biserterziyski

Потребител
Е да бях си взел деистет ама нямах толова пари на куп.Може и да имам някога деистет, но талона си го правя за мен и не мисля да го продавам,а и всеки път като го погледна ми харесва все повече.Ще се видим в събота и тогава ще взема решение,най малко поне манометър да и сложа :)

Ето още една идея която също ми допада-адптор аир форсе са со2 и бутилка по избор с регулатор от този саит:http://www.experthpa.com/ или всеки друг.
talonss.jpg

1350psi2.jpg
 

biserterziyski

Потребител
Днес ми пристигна регулатора от щатите(просто не се здържах и го поръчах),настроен е на 140 бара.Мислех че ще е доста по-дълго,но съм приятно изненадан от размера.Бях също си поръчал и инструмент за развиване на клапана,но излезе че човека нещо е осрал и болта е по голям от дупката на клапана.Сега се чудя как да го развивам,нямам никакви инструменти нито и менгеме.Моля да ме насочите в софия ако някои може да помогне с монтажа(със съответното заплащане) или да ми услужи с подобен инструмент или поне някои стругар дето да помогне пак е нещо.Ето малко снимки как изглежда
IMAG0150.jpg

IMAG0149.jpg

IMAG0148.jpg

IMAG0147.jpg

IMAG0145.jpg
 

praetorian

Редовен Потребител
Отвий болта и му вземи върха на шмиргел, или с пила, или го занеси на стругар да ти го опили до нужния размер :cheers:
 

biserterziyski

Потребител
Редуктора е вече монтиран на пушката с помоща на Перил.Също да попитам сега като имам редуцтор на 140 бара има ли значение на каква степен е колелото на мощноста?
IMG_2086.jpg

IMG_2084.jpg
 

ангел иванов

Потребител
Реално скоростта от колелото за мощност варира с много малко-1-2 метра,не се притеснявай за него.
Но истината е в хронографа.При мен платото ми беше нагласено на 2 степен.То си е до пушката.
 

Seator

Новодошъл
Привет колеги.
Днес си доокомплектовах редуктора(2100psi), новата бутилка (от jdsairman.com)и клапан за кондора с бърза връзка за пълнене. За съжаление обаче имам един проблем -при пълнене всичко е наред, но при декомпресия на маркуча бутилката се изпразва на цяло. Един лаишки въпрос -как се пълни с бърза връзка- директно ли се маха маркуча или първо се изпуска налягането между зарядната станция и щуцера???
И второ питане : в магазина на ПАПЕ ми махнаха щуцера(довод -не бил за 200 бара), които беше компактен като на снимката на колегата по-горе и ми поставиха един три-пъти по-голям. Как се пълни с тези малки щуцери и трябва ли да има клапан в щуцера та да не изпуска въздуха от бутилката?
Благодаря предварително!
 
A

Anonymous

Гост
Задължително се спуска налягането от маркуча и след това се разкача бързата връзка.
Щуцера е тип "foster" и е стандартен за пейнтболските редуктори - спокойно издържа 300бара и е с клапанче в него.
http://www.ebay.com/itm/Paintball-One-Way-Foster-HPA-N2-Fill-Nipple-Kit-/170688596582?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item27bdd54a66#ht_2244wt_1024
http://www.ebay.com/itm/HPA-NITRO-FILL-STATION-QD-W-CHECK-VALVE-6K-RATED-NEW-/220843113247?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item336b467b1f#ht_500wt_1413
 

biserterziyski

Потребител
Ето едно аксесоарче което монтирах(Crow magnum knob) или болт с формата на чашка.Стои интересно и на мен ми харесва :rambo:
IMAG0150-1.jpg

IMAG0149-1.jpg

IMAG0145-1.jpg
 

biserterziyski

Потребител
Колеги малко да раздвижим темата.Ще монтирам новата ми цев и затвор на талона.Има ли някакви тънкости при ваденето на затвора през предната част на пушката?Трябва ли да е заредена-cooked както му викат преди ваденето на затвора?Ще покажа снимки на процедурата стига да премине успешно.
 

Termina4

Потребител
Няма нищо сложно при тази процедура-работиш бавно и внимателно и може да постигнеш всичко :) Не си спомням зареждах ли, но по скоро да, за да нямаш усилия при сваляне и след това поставяне на новия затвор :cheers:
 

leopardars

Потребител
biserterziyski написа:
Колеги малко да раздвижим темата.Ще монтирам новата ми цев и затвор на талона.Има ли някакви тънкости при ваденето на затвора през предната част на пушката?Трябва ли да е заредена-cooked както му викат преди ваденето на затвора?Ще покажа снимки на процедурата стига да премине успешно.

А защо ще сменяш цевта?
 

biserterziyski

Потребител
Сменям я за да вдигна още малко скоростта и да стрелям на по далечни дистанции.Купих си ЛВ 18 инчова цев на 16 мм дебелина.Оригиналната е като за пистолет-къса и тънка,но въпреки това си е доста точна.Утре евентуално ще правя смяната и на затвора(алуминиев) и ще го документирам :cheers:
 

biserterziyski

Потребител
Тази вечер имах време и ъпгреиднах талона.Писах на аир форс за ваденето на затвора и техния отговор беше ,че трябва само да се натисне предпазителя и спусъка едновремено за да се освободи.
IMG_0001.jpg

Ето това е сравнението на двете цеви,вижда се новата че само на резбата е дебела колкото оригиналната
IMG_0002.jpg

Затвора е алуминиев с 2 о пръстена в него ,доста плътно влиза и е малко тегав като начало дано се разработи.Производителя ми е дал инструкции да го мажа със силиконова смазка(грес)от водолазните магазини ,но аз нямам такава и го намазах само с балистол.Моля ако има някаква марка силикон да ми препоръчате.
IMG_0005.jpg

IMG_0006.jpg

Вижда се , че с новата цев пушката запазва компактния си размер като цевта се подава 2 см колкото за модератора(които вади страхотно готин звук)
IMG_0003.jpg

IMG_0007.jpg


Ето пушката и в пълно снаряжение
IMG_0008.jpg

Набързо премерено в хола на мощност6(12) с фтт скоростта е 260 сравнено с предишната 240.При първа възможност когато събера повече данни ще направя цялостно ревю,но за сега с тази помпа е много тегаво–почвам да събирам за бутилка ^-^
А ето и да се похваля кои ще взема на бонсови поляни на пролет :mad:

S5001564.jpg
 
Нагоре