Пушките на AIR FORCE - Talon/TalonSS/Condor/Edge/Texan

Dominus

Редовен Потребител
Тая работа само со кротце и со благо няма да стане. Ще требе и малко кютек.
 

le_corbeau

Потребител
По едно време мислех това чудо дали не е с ЛЯВА РЕЗБА?
Егати Одисеята...
Да беше сърдечна операция - до сега да сме го закърпили, завалийката!!!

Колегата Dominus се оказа много добър пророк!!
Вчера се опитвахме да свършим работа, но....нищо не се получи. Или не загряваме достатъчно, или тази пушка ме мрази. Аз нали доста оплюх Хамериканците и тяхната политика относно износа на PCP за наше село, та може ТОЗИ ТАЛОН да се е засегнал лично. И сега ми отмъщава по най-долен начин.
"Аре бе, отворко Български! Хайде сега да те видим, как ще ми развиеш клапанчето, а...! Изпускал съм бил метанче! Ми ше изпускам, я..!!! Ти не се ли изпусна като преяла крава, като ги писа ония глупости за МОЯ Президент......! Затова сега ще видиш що значи силата на Американския Дух"

...сега ще видиш що значи силата на Американския Дух"
Ами видяхме го. Сила, сила но....... малко повече горещи поздрави по отношение на негов близък роднина,
ама да не е баща му....и работата стана.
Не аз, разбира се, я свърших.
Големи благодарности на Павел, който се нагърби с изпълнението. И на всички колеги от форума, които се отзоваха на молбата ми за помощ.
Пак казвам: Хубави хора са се събрали в този форум. Радвам се, че съм част от тях!
 
Последна промяна от модератор:

le_corbeau

Потребител
Привет Колеги!
От доста време се каня да замеря скоростите на моя ТАЛОН, но не ми остава време от командировки.
Вече си имам чисто ново Комбро, излязох в отпуск...и пострелях сутринта. Цел на занятието: Да видим какво ще измери новата измервачка. В жертва паднаха около 80 броя JSB Exact Jumbo Heavy 1,175 gr. и техните роднини по съребрена линия H&N Baracuda 1,37gr. Експеримента бе проведен в домашни условия, без каквито и да било странични явления /с изключение на лекинкото мрънкане на жената. Но и обещах подарък...и млъкна като стой та гледай/.
Стрелям на метан. Пушката е настроена на най-малката степен на регулатора. От бутилката пълня макс 180 бара, не може повече. Манометъра е на зарядната станция. На пушката нямам.
Ползвам една таблица, копната от Руснаците. Не знам дали е добре или зле, но в нея не мога да запиша 242,6 м/с.
Прави го 243 м/с.
Не съм наясно, какво точно да гледам с подробности. Затова ако може някой колега да каже мнение - добре ли се държи пушкалото или трябва нещо да се прави.
Благодаря на всички колеги !!!
 

Attachments

  • 23-7-2015- TALON SS - H&N BARACUDA 1,37.xls
    91 KB · Прегледи: 42
  • 23-7-2015- TALON SS - JSB 1,175.xls
    91 KB · Прегледи: 30

sts1969

Редовен Потребител
Платото ти е хубаво...но защо само 40 изстрела при половин литър резервоар...и при това във високите налягания? Не съм запознат с конструкцията на Талун-а...но ако има възможност за редуктор, с този голям резервоар...броят на изстрелите би се вдигнал над 100. ??? :cheers:
 

le_corbeau

Потребител
Платото ти е хубаво...но защо само 40 изстрела при половин литър резервоар...и при това във високите налягания? Не съм запознат с конструкцията на Талун-а...но ако има възможност за редуктор, с този голям резервоар...броят на изстрелите би се вдигнал над 100. ??? :cheers:

Реших че стигат...а и започна да ми омръзва. А по въпроса за високите налягания не съм светнат...как да станат ниски.
Относно редуктора, в темата има доста мнения, както за, така и против. И аз не мога да реша кое е по-доброто решение за мен. Иначе да сложа редуктор и после да го махам, ако не ми хареса...пари на вятъра. Затова трябва да се намери колега с редуктор, който да се навие да постреляме заедно...ако и двамата имаме свободно време.

Форматирай си клетките в жълто в таблицата, да показват 1 десетичен знак след запетаята.
...ама на кого да му светне лампата:-[

Колеги, аз пак да питам:
Талона ми няма манометър и куикфил. Въпроса с манометъра е почти решен. Чака изпълнение. Относно куикфила имам известни резерви. Ако се направи по начина, показан на снимките, дали ще стане достатъчно надежно?
AirForce-Condor-font-b-Pcp-b-font-Stainless-steel-wire-10-x1-thread-with-check-valve.jpg AirForce-Condor-font-b-Pcp-b-font-Stainless-steel-wire-M10-x1-thread-M8X1-with-check.jpg -font-b-Pcp-b-font-Airforce-Condor-Joint-stainless-steel-silk-M10X1-out-of-30.jpg
 
Последна промяна от модератор:

apapazov

Редовен Потребител
Не виждам проблем да не стане. Всички са на този принцип. Като някои нямат пружина . Налягането от резервоара избутва напред клапанчето и не му позволява да избяга въздуха/или метана/
 

sts1969

Редовен Потребител
На зарядният клапан е желателно да има пружина. В процеса на зареждане, наляганията се изравняват...тогава само рязкото изпускане на налягането от маркуча ще затвори клапана. Ако се изпусне много плавно...може да ти избяга въздуха...случи ми се веднъж. :cheers:
 

le_corbeau

Потребител
Ще се направи с пружина, значи. За да няма изненади.
Благодаря Колега!
 

bateelmo

Потребител
Може да го направиш и с газова пружина ако искаш, но наи надеждния клапан е наи простия , а това е о пръстен надянат на фрезенково болтче. Като на Крикета мисля беше. Успех!
 

le_corbeau

Потребител
Привет bateelmo.
Точно такова нещо гледах в една тема. Ще потърся да видя как е направено.
Мерси!
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Има рекорден изстрел на 700 ярда но е само един. Тук са повече.

Sent from my A850S using Tapatalk
 

anibis

Редовен Потребител
Има още един такъв Кондор в 257кал. но пича не стреля на такива дистанции.
Стреля от порядъка на 200-300м. С проектили 70-80 grain
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Не. Прилича, но не е. Клапанът е друг. Ударникът е друг и пружината е друга. Нещо като скопен Kондор. Около 35-40 джаула е. Оригиналният Кондор е 120 джаула.
 
Нагоре