Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

A

Anonymous

Гост
Здравейте момчета и момичета, искам да чуя вашите мнения за въздушната пушка на Gamo а именно Bull Whisper 5.5 mm. Ако някой я притежава , моля да напише предимства , недостатъци и въобще впечатления с дадения продукт, ще съм му много благодарен! .. понеже ми предстой покупка на въздушна пушка, а точно тази ме грабна с ненормалния си дизайн!
 

Беселин

Потребител
Ако ще купуваш Гамо взимай CFX, CFR или някой от старите модели Хънтър - 220, 440, 890 може и Максима.В този Whisper има пластмасови детайли, които трябва да са от метал.Гореизброените може да не ти изглеждат толкова атрактивно, но повярвай, много по-здраво и по-качествено изработени са.
 

Bladebuster

Потребител
Аз ме сърбат ръцете за цфр със всички екстри но се чудя дали си заслужава или е по добре един стандартен цфх но ме притесняват о пръстените на барабанчето не знам дали се продават :wall:
 

didarai

Редовен Потребител
O пръстени ........бол.Уплътнението към цевта е по специфично , но .....няма да останеш без пушка.Като говорим за пружинна пушка , всяка екстра е предимство.Ако парите не са проблем , вземай CFR ITG + оптика.
 

Беселин

Потребител
5 стотака са много.Взимай стандартен CFX, О пръстените няма да се износят толкова бързо колкото си мислиш.Аз имам CFX от около 7 години и още му се радвам както в деня, в който го купих.Тая пушка няма да я продам никога.Вярвам, че ти също ще останеш доволен.
 
A

Anonymous

Гост
здравейте колеги

имам Gamo CFX произведено 2007 година искам да сменя спусъка защото както всички знаем заводския е доста :wall:

гледах това видео за Gamo CFR IGT в което се говори за нов спусък SAT система при тези пушки.
ето видеото
Gamo CFR IGT

някой може ли да ми каже ако си пъръчам този спусък като резервна част ще можа ли да се монтира директно на моят CFX ?
също така някой запознат ли е дали тази система наистина действа и намалявал и усилието за натискане на спусъка или е само накакъв тип реклама?

благодаря предварително
 

titanium

Потребител
Каква може да е реалната причина една въздушна пушка на 20 метра да стреля около 1см дясно от хикса, а на над 40 метра един милдот ляво от хикса, ВСЕКИ път и на различни посоки независимо от ден, влажност, вятър и т.н. близо дясно, далече ляво...
 

fishermaniac

Потребител
Некачествени чашки,също ако ти е пренапомпана пружината отката кара цевта да се огъва като макарон и според захвата стреля където си иска.Или ако оптиката е накриво или пушката се държи накриво.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
titanium написа:
Каква може да е реалната причина една въздушна пушка на 20 метра да стреля около 1см дясно от хикса, а на над 40 метра един милдот ляво от хикса, ВСЕКИ път и на различни посоки независимо от ден, влажност, вятър и т.н. близо дясно, далече ляво...
Начертай си на един лист две пресичащи се прави линии и ще се сетиш защо. Имаш разминаване на осите на оптиката и цевта. Пресичат ти се някъде след 22-3м, и ако искаш може да намериш сам където е център попадението.
 

titanium

Потребител
Мда... явно ще се преразглежда начина на закрепване на оптиката! Явно тоя моноблок нещо се дъни...
 

dilom08

Редовен Потребител
има вариант и да е от оптиката. Имах една 4-16х40, която даваше някакво оптично изкривяване и се получаваше точно по този начин. слагах я на 2-3 въздушни пушки и винаги беше така.
 

didarai

Редовен Потребител
Най-вероятно лястовичата опашка на цилиндъра(+повдигача+моноблока) не е успоредна на цевта.Имам същия проблем и за жалост го открих съвсем наскоро .До сега не бях заблязал закономерността и отдавах разликите в попаденията на мои грешки , вятър и т.н..Като забележех на дадена дистанция в коя посока е пропуска, правех корекция за нея и съответно на другата , ТП се местеше още повече , и после връщах коекцията , но невероятните пропуски (на състезания) оставаха факт.
Към това което Петко каза, ще добавя , че там където се пресичат е дистанцията на която си я прострелял.Моноблока ти е достатъчн точно изпълнен.Нов надали ще ти реши този проблем.По-скоро цевта при навиването и в цилиндъра дава това отклонение (,а може и двете заедно с релсата.).Моето решение което ще приложа като събера чаркалаците(оказа се , че на 90-те метра съм стрелял със счупена пружина) ще бъде следното:Прострелка на максимална дистанция,......около 40 м.Така до 50-тия метър няма да имам почти никакво отклонение в ляво , а до 40 м. отлонението ще е винаги в дясно и най-голямо на близките дистанции , като с наближаването на 40-те метра, ще намалява.Ще направя точна прострелка за всяка дистанция и ще знам корекцията по хоринзонтала.
 

mitaka101

Потребител
Можеш да сложиш странични подложки в крепежите, така че оптиката да стане успоредна на цевта.
 

titanium

Потребител
Мда има варианти като гледам! Тия дни забелязах този проблем, като почнах да стрелям на дистанции повече от 40 метра! Но като цяло нещо подозирам тази оптика в измяна, защото оригиналната и Gamo оптика не правеше такива неща, а този супер Leapers нещо не ме радва много много
 

didarai

Редовен Потребител
mitaka101 написа:
Можеш да сложиш странични подложки в крепежите, така че оптиката да стане успоредна на цевта.
Аз и в моментна ползвам подложка встрани , тъй като по начало ТП беше на ръба на кликовете.Подложих до толкова , че ТП да е в средата на диапазона на страничните корекции.Няма вече как да проверя , ако подложех още дали щеше да изчезне (или намалее осезаемо) отклонението ,тъй като смъкнах тази оптика и монтаж.Ще видя с новите дали тенденцията ще е същата.Разминаванията наистина са големи понякога обаче . На В3-ката се вижда на око , без да се заглежда много човек.
 

veso94vn

Потребител
Колеги къде в София могат да се купят Маншет и О-пръстен за Гамо Хънтер 1250 ? Благодаря предварително.
 
Нагоре