Препоръчайте ми въздушна пушка

Крис

Новодошъл
Здравейте на всички, препоръчайте ми въздушна пушка.
Ще се опитам да бъда колкото мога по-кратък какво търся. Мерак ми е за ПЦП и ЦО2 но не знам заслужава ли си а и не съм прочел достатъчно за това как се пълнят. От това което видях от youtube една турска ръчна помпа е 200лв и иска доста помпене а огромна бутилка да разкарвам с мен някак си не ми се вижда нормално, за малките цо2 не съм прочел нищо. Така че съм се насочил към стандартните пушки но бих размислил ако някой има желание и ми обясни защо.

Искам да изглежда добре защото нямам намерение да я продавам а да си я пазя и да си я гледам и да не се зарежда с чупене на цевта което автоматично намаля избора доста.
Да е точна за да мога да стрелям по-мишени и когато си купя оптика да се радвам че уцелвам нещо.
Да има силата да се сдобрим с един много хитър Jerry
А и горе описаното да по-възможност out of the box защото нито знам как нито къде се правят доработки а и не мисля че съм толкова напреднал. Стрелям доста точно но познанията ми за пушките са от 0-10 приблизително 1,5 :lol:

Като цяло нямам лимит на бюджета но не ми се прекалява защото рядко имам време и рядко ще се ползва ще ми се да се вместя до 1000лв. Ако е ок с правилата на сайта ще се радвам да ме насочите и от къде да закупя модела ,който препоръчвате.

Знам че има подобни теми но благодаря на отзовалите се :cheers:
 
Последна промяна:

njatanasow

Редовен Потребител
Колега Крис!
Ако вдигнеш лимита до към 4000 лева и то само за пушката ,ще получиш точно това което искаш!;):cheers:
 

Licho

Редовен Потребител
Добре дошъл във форума,колега,
Казваш,че РСР ти е мерак,но не ти се мъкнат тежки бутилки.И аз дълго време правех инат и блъсках до премала с хатсанската помпа,докато проумея,че това не само е изморително,но и вредно за самата пушка...Не е задължително бутилката да е "огромна",това зависи от резервоара на твоето РСР.-има и такива,които са с по-малък обем,но с достатъчен брой изстрели(20-30бр.)
Не посочваш обаче на какви разстояния ще стреляш?!
И още:какво имаш предвид под"стандартни пушки"?Пружинните ли?
Ако не ти се занимава с бутилки и С02,
обърни внимание напр. на тази реномирана пружинна пушка: ВАЙРАУХ 97 К.Има я в холандския магазин Крале Шиетспорт! Цената и ,доколкото си спомням,бе някъде над 800лв,т.е,влиза в определения от теб лимит.Цевта и е фиксирана(както ти желаеш),а качеството-на висота!Няма нужда от доработки,можеш и оптика да и прикрепиш...
Погразгледай я и поразпитай за нея във форума.Може пък да си допаднете.
Успех!
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Искам да изглежда добре защото нямам намерение да я продавам а да си я пазя и да си я гледам и да не се зарежда с чупене
Това ми хареса :cheers:
Ето:
https://airgunshop.gr/1.-aerovola-tufekia/elatiriou/air-arms/air-arms-tx200hc-.22-rhb-fac/
Виж из нета за по-хубави снимки...красота,супер качество,супер точност,най- доброто!(става и за спорт и за удоволствие;))
Единствени "недостатъци":цената и ще ти трябва оптика веднага
СО2 не е ок за пушка,повечето са като детски играчки,малка мощност,силно зависими от околната температура,скъпи бутилки с работен газ...
 

Крис

Новодошъл
Благодаря за отговорите. Насочих се към ПЦП пък ще му мисля как ще зареждам. Може да съм малко старомоден но ми харесват изчистените дизайни.
Много ми хареса визуално DIANA Stormrider - но я няма никъде в България камо ли в София. (И да знам че е китайче,че е ребранд но пък е евтина ще ми върши работа, лично на мен много ми харесва визуално а като се зарибя повече ще си купя друга а тази ще си я гледам) но я няма никъде.
Един колега ми препоръчва Hatsan AT44 - сигурно е по-хубав от китайската дияна но визуално ако е ооооК то е 2 пъти по скъпа има толкова много разновидности че нямам идея ревюто в тубата дали е за модела който ще си купя в БГ. А и като чуя турско и някак си душа не ми дава но пък ако кажете че е много хубава ще се предам.
Та малко сменям темата но ще ми препоръчате ли ПЦП до 1000лв и за помпите има ли смисъл тези от 250лв в бг или да си поръчам от германския амазон китаец за 50 евро. За бутилка не коментирам но ако някой знае колко пари е една малка бутилка, за колко зареждания(приблизително) стига и къде как и колко струва зареждането ще съм много благодарен. Също в форума прочетох че колегата стрелял само на метан как така на метан не разбрах ;)
 

Крис

Новодошъл
Ако цитираш мен,...вместо въздух си зареждам 26 литрова бутилка за по малко от лев и стрелям дълго!
Ами не помня кои го е писал прочетох го някъде. На какво налягане се пълни метана. Има ли нещо специфично или на всяка метанстанция става. Каква бутилка се ползва и има ли по-компактни. Че по спомени едно време Фият Пунто с 12 кг бутилка беше огромно животно
 

njatanasow

Редовен Потребител
Ами не помня кои го е писал прочетох го някъде. На какво налягане се пълни метана. Има ли нещо специфично или на всяка метанстанция става. Каква бутилка се ползва и има ли по-компактни. Че по спомени едно време Фият Пунто с 12 кг бутилка беше огромно животно
На бензиностанциите пълнят на 220 бара.За това е по добре да е с по голяма вместимост!
 

Licho

Редовен Потребител
Пушчицата,на която си се спрял, наистина е красива на външен вид!Това което бие на очи обаче е твърде малкият резервоар.Ако решиш да е в калибър 5,5 мм,много бързо ще ти свършва въздухът.Докато се усетиш и трябва пак да я пълниш.
И още.Помисли, дали си струва да взимаш "първа" ,"втора"и т.н пушка?Не е ли по добре да си избереш само една,но качествена и точна,която да ползваш с радост дълго време?
 
Последна промяна:

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Та малко сменям темата но ще ми препоръчате ли ПЦП до 1000лв и за помпите има ли смисъл тези от 250лв в бг или да си поръчам от германския амазон китаец за 50 евро.
Давам ти идея... Пусни една обява за AIR Arms 400, 410, 510 в калибър 4,5. Ако излезе читава до около ~1200лв. ще имаш една красива пушчица скалпел с елементарна поддръжка правеща 50+изстрела в плато с едно зареждане. Купи си една китайска помпа и си ти.
От къде си?!
 
Последна промяна:

sts1969

Редовен Потребител
Може да направиш и като мен. Пушката е CZ 200S това е хубаво малко РСР, великолепна цев, лесен за поддръжка механизъм, малък и лесен за помпене резервоар, и с около 70 прекрасни изстрела в 16 Джаула с едно напомпване (аз помпя до 170 Бара, и стрелям до 90 Бара.) :cheers:
 
Нагоре