Помощ при избор на въздушна пушка

Статус
Заключена за публикации

ivo77

Новодошъл
Здравейте, от известно време съм решил да си взема въздушна пушка. Като цяло нямам кой знае опит с въздушното оръжие, като малък съм стрелял няколко пъти по стрелбище и дотам. Досега не съм притежавал въз. пушка и затова не знам към какво точно да се насоча като за първо оръжие.
Изгледах доста видеа в YouTube, също така прочетох доста от мненията и коментарите тук и честно казано съм още по объркан. Има толкова различни модели, че е трудно човек, който няма почти никакъв опит, като мен, да се ориентира. От видяното и прочетеното разбрах, че Weihrauch са може би най-добрите, но при тях цената е основния спиращ фактор. За такава пушка + оптика ще ми трябват 1000+ лв и не мисля, че това е подходящо като за първа пушка.
Бюджета ми е около 500-600 лв като ми се иска в него да влиза и оптика. Нямам намерение да се занимавам с професионална стрелба, така да кажем, нито пък да ходя по състезания и прочие. Главното което искам е да може да става за лов на дребни животни като зайци, птици, съсли, язовци и може би чакали, тъй като ще я ползвам главно на село, а там доста често изброените животни създават проблеми. На второ място ще бъде стрелба за кеф по мишени, кенчета, бутилки и др.
Засега съм се спрял на няколко модела, но както казах от толкова гледане и четене вече не знам дали са подходящи. Това са пушките:

Gamo Hunter 440 5.5 IGT
Gamo Hunter Maxxim IGT 5.5
Gamo Black Knight IGT 5.5
Gamo Speedster IGT 10x gen2
Cometa Fenix 400 5.5
Cometa 300 5.5

Ще съм много благодарен за помощта
 

Бай Колю

Редовен Потребител
Главното което искам е да може да става за лов на дребни животни като зайци, птици, съсли, язовци и може би чакали, тъй като ще я ползвам главно на село, а там доста често изброените животни създават проблеми.
Това да го изтриеш. Тук е забранена тази тема.
 

Laferrari63

Редовен Потребител
Защо ли си мисля, че въздушното оръжие така се “разви” в България за последните 2-3 години, че скоро ще минем на разрешителен режим като в повечето държави… Жалко, че на хората, заради които това ще стане, им пука най-малко.
 

Вилян

Потребител
Лошото е, че на какъвто и режим да са и и въздушните пушки и риболова, като ги няма първите десет години - нищо няма... Нито в горите ни остана нещо, нито в реките.. Не знам колегата къде ги вижда тези зайци.. нашата дружинка си ги гледа и си ги стреля.. иначе нЕма...
 

redsox

Редовен Потребител
@ivo77 "От видяното и прочетеното разбрах, че Weihrauch са може би най-добрите, но при тях цената е основния спиращ фактор. За такава пушка + оптика ще ми трябват 1000+ лв и не мисля, че това е подходящо като за първа пушка"

нaпротив, aбcолютно подходящa е. Зa първa пружиннa пушкa или купувaш китaйcки евтинджоc зa 100-150лв или cъбирaш пaри зa нещо читaво. целия плacтмacов пълнеж от 300 до 500лв може дa го пропуcнеш. мнение бaзирaно нa личен опит.
дaно модерaтор ти позaчиcти поcтa, aко не можеш caм. нямaме нуждa от излишно внимaние от cтрaнa нa определени инcтитуции,
 
Статус
Заключена за публикации
Нагоре