Помощ за теч на въздух - Vulcan 2 BPS

m42_orion

Потребител
Здравейте, имам пушката от две-три години. Не я ползвам често, затова бях оставил в резервоара малко въздух. Чувал съм, че така е по-добре за уплътненията. Сега обаче забелязах, че стрелката е на 0 и след като я напълних установих, че въздухът бавно изтича от нея (по около 50 бара на ден).
Възможно ли е някое уплътнение да се е износило, и ако да, има ли някъде из интернет видео материал, който да показва как да сменя тези уплътнения? Също така, откъде ще бъде най-лесно да ги купя?

И понеже не съм много на "ти" с техническата част и досега не съм разглобявал въздушно оръжие, бих бил благодарен за съвети за какво трябва да внимавам докато разглобявам.

Благодаря предварително за помощта.
 

astra

Редовен Потребител
Забъркваш в паничка сапунена вода с много пяна. С гъба или с шепата взимаш от пяната и я нанасяш върху местата където е възможен теч на въздух - стъклото на манометъра, мястото на завиване на цилиндъра към редуктора и т.н. като следиш от къде ще надуе балонче. Като намериш мястото на теча, свършил си 50% от работата - диагностиката. После действаш според ситуацията или питаш тук :)
 

boybey

Потребител
Ама първо вкарай въздух. После наплюнчи показалец и запуши леко цевта. Дай боже да не изпуска оттам.
 
Нагоре