ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Niki

Редовен Потребител
Калоянка,тази оценка от личен опит ли е?Каква е тая мерна единица 500сс?На мен ми трябва да пълни 50кубика и 260кубика.Искам да чуя оценката на някой който е имал и използвал?А,що се отнася за тия компресори с жълтата/оранжева глава смело можеш да кажеш,че боклук/това от личен опит го казвам/хората които познавам още на вторият път им даде дефект и след това отидоха + 200лв и пак псуват
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
И какъв дефект им дава,ако не е тайна? Че и при мен даде,ама защото напълних втората степен със стружки от серпентината. Отне ми известно време да разбера какво се случва. Чак като свалих главата на втората степен и видях набита мед по сегментите на буталото ми светна какво се случва и защо постоянно ми се нараняват клапана под манометъра и леглото му. След като отстраних причинителя,проблеми нямам никакви.
 

ilko_dim

Потребител

Имам този , и съм го ползвал само в мазето. Еми не е от бързите, но на мен повече не ми трябва. Проблем не е правил, но аз не съм помпил много, понеже по-голямата част от годината не съм тук. Големия плюс е че е много тих.
 

sts1969

Редовен Потребител
Ползва ли някой компресор/сух/ от тия с охлаждане с вентилатор?Трябва ми да си пълня Рексито и Р15 на полеви условия или в гаража,не да пълня бутилки!!
Моя е китайски от Алиекспрес на 12V с въздушно охлаждане, имам го от година, доволен съм. Помпя директно пушката 250сс за 6-7мин. но задължително с голям допълнително купен филтър (160лв) пак от Алиекспрес, с малкият оригинален филтър я помпи за 5мин. Ако го ревизираш веднага след закупуването, добавиш грес на пропуснатите места (има нужда), спазваш препоръките, и го смазваш редовно с подходящо силиконово масло (за смазване, а не против замръзване), няма да имаш ядове. Аз преди всяко помпене капвам по 3 капки силиконово масло в сервизният отвор, това е по препоръка на един препатил руснак. Вътре в кутията, след серпентината, във влагосъбирателя има един тампон за влага който също трябва да се следи и подменя.
 

Rado

Новодошъл
Колеги има ли части за тези китайски TUXING така наречени компресори напомпи 10 пъти пушката и не иска да вдигне високо налягане
 

shaman

Редовен Потребител
Търся го, но явно съм смотан, ако имаш линк под ръка ще съм ти благодарен.


 

radosten

Потребител
Безкрайно благодаря.
 

sts1969

Редовен Потребител
Колеги има ли части за тези китайски TUXING така наречени компресори напомпи 10 пъти пушката и не иска да вдигне високо налягане
В Алиекспрес продават всички части за него, кажи-речи комресора разглобен го има на съставните части.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител

dilom08

Редовен Потребител
Когато пускаш често конденза от първата степен, почти няма от втората. Аз пускам на всеки две минути по време на работа конденза от първата степен и нищо не излиза после от втората.
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Принципно е добре да има още един дехидратор след втората стрпен, но засега толкова. След втората степен имам два големи филтъра. Обмислям вариант зс оше един(същия модел) след втората степен. Мисля варианти оше. Другия вариант между първа и втора да сложа серпентината а този да го преместя след втора. Ще си играя.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
За този, какви са мненията и впечатленията? Здрав ли е, дава ли дефекти, има ли вече колеги, които го ползват?
 

Attachments

  • Screenshot_20240108_011014_Chrome.jpg
    Screenshot_20240108_011014_Chrome.jpg
    76.2 KB · Прегледи: 52
Последна промяна:

shaman

Редовен Потребител
Ники, това е HILL EC 3000 - от типа "fire and forget"
Бавен е, но е само с въздушно охлаждане. Безпроблемен (ако се обслужва добре) и сравнително тих.

Както се казва - пълни бавно, но славно :)
Включваш и той си знае - като загрее спира, чака да се охлади, после почва пак и като свърши спира сам.

опс.. забравих да кажа - има си часовник за отработените часове, така, че винаги знаеш кога трябва да го обслужваш
 
Последна промяна:
Нагоре