ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Gadnqra

Редовен Потребител
Абе и аз така си мислех - все пак в резервоара е сравнително малко количество ама най добре е да не се случва в стая 4 на 5 метра :)
 

FreeMan

Редовен Потребител
Това си е голям обем - 20кв х 2,80 височина... освен да омиришеш друго няма как да стане - да пази Господ!
 

anibis

Редовен Потребител
Gadnqra написа:
Хелият е добър за работа - главно защото не е от лесно запалимите газове. Но май е и скъпичък. Не знам метана на колко атмосфери го пълнят. Някой ако знае какви са изискванията по метан - станциите да сподели. Все още се колебая относно сигурността - нямам добро обоняние, а и не знам какво би станало ако резервоара се изпусне в стаята докато ме няма или докато спя и не се реагира навреме. Можеби решението е резервоара да се изпразва до край.
По метан станциите съм ги питал, пълнят до 230-240бр без проблем. Даже тука във Варна метан станцията ми е на 500м и се запознах с момчетата,няма да имам никакъв проблем да си пълня отделна бутилка. ;)
 

big_dragon

Редовен Потребител
В резервоара имате около 40 нормални литра газ, 200см[sup]3[/sup] при 200bar.
За безопасна се приема концентрацията под 1%.
За помещение по-голямо от килер 2х1, изпускането на резервоара, може би е безопасно ??? ??? ???
Метана е по лек от въздуха и се натрупва под тавана, където са и крушките... :bomb:
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Колеги колко пълнения на пушката мога да направя с 6 литрова бутилка пълна на 300 атм. Ще пълня от 120 до 200 атм. Резервоара на пушката ми е 200 сс.
 

apapazov

Редовен Потребител
моята програма показва 25 пълни пълнения след което в 6 литровата бут. остават 200 бара
 

apapazov

Редовен Потребител
Един въпрос миналата седмица оттворих помпата ми хатсан и почистих и смазах навсякъде със силиконова смазка гамо.След това си помпих пушката от 120 до 200 бара общо два пъти като помпих на 2 пъти по 40 помпи с почивка между тях да не тормозя помпата че загрява.И така при последното помпене стержена застана в средно положение и ни надоло ни нагоре.Като дръпна нагоре е като вакум като опитам да натисна пружинира и неще да пребере стержена до долу.Ако на някой му се е случвало нещо подобно да каже как е решил проблема.Благодаря предварително
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
О-пръстена на третата степен е сдал багажа.
Силиконовата смазка на Гамо е вероятната причина това да се случи, не че е единствената.
Помпите не се мажат с к'во да е.
Някои ги мажат с пълно синтетично масло, други със смазка за принтери, трети с каквото им падне и всички са доволни, но правилната смазка е Synthetic Multi-Purpose Grease, NLGI #2
 

doctora

Редовен Потребител
моля за малко помощ ???,проблема ми е помпата - Benjamin-,явно от презорване съм я укончил нещо ;),първо отвреме навреме много трудно се изтегляше нягоре,сега въобще не ще,имам чувството,че и нагоре и надулу като я лашкам-помпи въздух,а в цилиндъра не влиза нищо,не в него проблема(цилиндъра),разглобих я,почистих всичко,смених малкото О пръстенче на тънкия прът :D,беше скъсано,но пак не ще,има едни като слюдени шайбички ....едната се е пооръфала-махнах я - пак не ще,не ще и не ще ;),нагоре дърпам сякаш че вадя корен от земята ;)...ръцете ми стигнаха до коленете от теглене :D...та ако някой може да даде съвет къде да бърникам и какво да сменя ще съм благодарен :cheers:
 

doctora

Редовен Потребител
стана :eek:,не разбрах как,ама сега почна да помпи както трябва,все пак ако някой знае що така се получи нека опише проблема,хем и на мен да ми се изясни
 

FreeMan

Редовен Потребител
Колега - погледни си конусовидния детайл с о-пръстена. Понякога от там идва проблема.
Успех.
 

doctora

Редовен Потребител
възможно е и той да е,макар че го бях почистил,но ми се струва че тръгна след като бутах едни шайбички като найлонови стоят..засега работи незнайно как,тъй и не разбрах каква роля играят,нито са някакви клапанчета,нито друго ???
 

Attachments

  • benjamin 1 11.JPG
    benjamin 1 11.JPG
    88.5 KB · Прегледи: 172

traun

Потребител
здравейте.да попитам има ли някой дет ползва от метановите бутилки-дългите 3 килограмови ги водят.за съжаление не мога да приложа снимка.дали такова нещо ще е удачно да се ползва за ПЦП.че може да ми уреди едно приятелче.благодаря.
извинявам се ако е коментирана в темата но нямам време да се ровя.
 

andi

Редовен Потребител
3 кг метан е мнооого стреляне - зареждаш за 50 стотинки метан и имаш над 1500 изстрела с 45-50дж . Тези бутилки са едни от най-малките за метан , но пак си тежат (около 20кг заредена .
Така , че става и я вземай . Или само питаш, ей така ?
 

traun

Потребител
не питам просто ей така!!!работата отива към закупуване на суматра 6.35 а да я блъскам с помпа няма да стане!та за това питах за тези бутилки.ама не съм мислил да я пълня с метан.просто защото не знам дали може да се стреля такъв.мислех с въздух.
имам приятелче бакшиш и той може да ми уреди.
ама тия 20кг дет казваш малко ме притесниха бре!?!
 

traun

Потребител
Днес видях вьв водолазен магазин Нови бутилки,използвани само за изложение с работно 235 и тестово 342.произведени 2006г.с изтекла в.проба.щото само са ги ползвали за изложения.400лв бройката.ако си купя,кьде мога да направя водна проба и каква е цената?щото имат и за 490лв напьлно изрядни.10 или 12литрови.и още кой може да ми помогне после за зарядна евентуално!
Благодаря!
 

ангел иванов

Потребител
При цени на нови 300 барови 6 литрови бутилки от Варна 318 лв с куриера,въпроса ти е излишен.А за зарядна станция-колегата Перил.Има си и обява даже.
 

valentin4o_mihailov

Новодошъл
здр.колеги
Щерката онзи ден барникала помпата на пушлето и извадила едно пакетче с някакви топченца вътре и я скъсала и се пръсна ли по земята.За какво служат те и проблем ли е ако се помпи така,от тогава съм помпил Суматрата 5-6 пъти
Благодаря предварително
 

ангел иванов

Потребител
Това е силикагел, ;) има го в кутиите собувки( нови ) на жена ти,купуваш и 3-4 чифта по нейно желание ;) и прибираш пакетчетата.Натъпкваш ги в дръжката на помпата и готово.
Те обират влагата от въздуха минаващ през помпата да не ти прави конденз в цилиндъра на пушката.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Силикагел = обезсушител. Сложен е за да поема влагата от въздуха, който нагнетяваш.
Бърже си купи или намери (във всяка кутия с обувки слагат по пакетче и при други стоки също)! Иначе блъскаш водица в цилиндрите.
ПП. Сори, Гелето ма е изпреварил.
 
Нагоре