ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Sen

Редовен Потребител
Който стреля по дотове/мил/рад/см, ако ползва втора фокална, рано или късно се кротва на едно увеличение, максимум две
Дори и две увеличения не ползвам - само едно. Пръстена за увеличение е "заварен" от самото начало на х16 и не е мръднал оттам. Така наистина се помни по-лесно; аз лично го намирам за по-удобно.
Отначало ходих с "пищов", както Пеко се изрази колоритно :D Но тъй като използвам само едно увеличение, съвсем скоро картата се запаметява, и вече не се използва.
Относно Стрелок, ще си призная само с известна доза срам, че и аз го използвам, както се видя от снимките ми в предния пост ;) Ще спомена и защо (благодаря за търпението ви): телефон винаги нося със себе си, няма нужда и карти да мъкна, ако реша да сверя някоя дистанция; бързо и лесно преизчислява, ако все пак решиш да смениш увеличението на оптика с втора фокална равнина; и нещо доста важно - ъгъла спрямо морското равнище сериозно променя точката на попадение, както всички знаем ;) Виждал съм карта/пищов, в който различните ъгли са отразени спрямо различните разстояния, и честно, отказвам да нося такава Менделеева таблица със себе си :D Но признавам, че от това нужда имат повече господата, които ловуват и извършват контрол на вредители, а ние не сме такива все пак ;)
 
Последна промяна:

bateelmo

Потребител
Пушката я продадох есента защото станах ловец и ми трябваха други пушки, но платото беше от 170 до към 110. Имах още един резервоар с редуктор които бях настроил на 110 бара и тои правеше същите изстрели но с малко по ниска скорост може би 10 15 метра по ниска, обаче на правоток ми се стори по добре в мишената. А и с редуктора почвах от 200 та за това реших че преразхода е по голям.
 

anibis

Редовен Потребител
Киро имам Хоук и МТС препоръчвам ти МТС 5-30x50
Виж на Тед един от клиповете,точно с такава оптика стреля.
Според мен,от средния клас оптики МТС-то е по добрата оптика.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Проблем с МТС-то е, че от Англия не искат да изнасят. А ако искаш да си е с гаранции, трудно се намира другаде.
 

andi

Редовен Потребител
Ако можеш да живееш с преден паралакс и без милдот, няма равна.
4200 гледа по добре от 6500 . Навсякъде я водят по-добра . Твоята , която взе от мен , човека я беше ползвал за бенч на 22лр , затова е с кръст . Мисля има и и с 4 точков милдот .
 

methaa

Редовен Потребител
4200 гледа по добре от 6500 . Навсякъде я водят по-добра . Твоята , която взе от мен , човека я беше ползвал за бенч на 22лр , затова е с кръст . Мисля има и и с 4 точков милдот .
Има и милдот. Ако намеря такава я взимам!
 

barbaron

Редовен Потребител
Аз гледам на тоя хасан дето е у мене - (.30) - външната тапа е на 11мм а вътрешните 2 алуминиеви заглушаващи "тръбички" са с отвор 15мм. Ама съдейки по изящното комшийско изпълнение, предполагам че заглушаването на цевите на .30 и .35 е правено по един и същ начин. Трещи като топ, особено като му натегнах "газта".
 
Последна промяна:

mario321

Редовен Потребител
Колеги харесал съм си оптика walther
3-9×... какво ще кажете за тях, ще я монтирам на суматрата, но пушката си е якичка и поритва, кръста на оптиката ще се мести ли след време или няма да има ядове и ще държи
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
AirgunTechnology Vulcan .25 + Vector Optics Taurus 5-30X56 FFP
Днес бяха "съешени" набързо само с 5 изстрела(първите три от барабана бяха да премеря и наглася скоростта). Оставена на 270 м/с с 1,645, 2 изстрела на 25 м - 8 дота от долу.
0,5 мм подложени отзад вдигнаха попадението на половин дот над кръста. Още два изстрела потвърдиха корекцията разширявайки дупката на мишената. Всичко си беше по вертикалната ос, туретите си стоят заключени на нулите както си дойде оптиката.
По бърз монтаж и прострелка не бях правил досега.
Както се казва "от раз си паснаха" и съм сигурен, че ще ме кефи доста комбинацията между тях.
 

staz

Редовен Потребител
IMG_4225.JPG IMG_4225.JPG Аз също имам Вектор и мога да споделя, че когато се заигравам с различни чашки, корекциите на кръста са не повече от 3-4 изстрела при разстояния ~50 м. Моделът е counterpunch с ниски турети. Прилагам снимка тип "фотолов", увеличение х25 и разстояние 75-84 м.

п.п.
Ако забележите ординатата, дългият маркер в средата не е завършен. Аз го видях наскоро...
 

dberov

Редовен Потребител
туретите си стоят заключени на нулите както си дойде оптиката.
Петко, това че туретите са на нулата и прострелката е станала бързо, само с по няколко клика, сиреч е нула, почти на кръст, не значи че кръста е на абсолютна нула.
Направи теста с огледалото от ТАЗИ тема и ще се убедиш.
Аз съм го правил вече с 4 оптики.
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Прострелка не е имало, кликове също не съм мърдал.... Само качих оптиката.. След като релсата, монтажите и оптиката си паснаха от раз и дават съосност по вертикала, другото ще си дойде на мястото. Тепърва ще гоня нулите по хоризонтала.....
А ФТ няма как да стрелям с таз комбинация, тумблера също няма да се върти(евентуално само ма 1 пълен оборот и обратно).
 

methaa

Редовен Потребител
Колеги, знаете ли къде мога да си купя такава бленда за обектива на оптиката ???
190543i2_ts.jpg
 
Нагоре