ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

bateelmo

Потребител
Става колега става .Аз сложих на ат 44 бутилка от теобен и няма грижи, но зависи на каква броика ще попаднеш. Вземащ аишето и ако го накараш да стреля арно сменяш резервоара и си готов. Щото има броики дето стрелят огин , има и дето нямат вкарване в пътя. Това е разликата между аише и еф екс. Само да ти се занимава с тунинг.
 

sess84

Редовен Потребител
това и аз исках да кажа , но дали си заслужава цялата хамалогия и дали ще се хареса крайния резултат
 

Dominus

Редовен Потребител
Търся размери на мишена по която се стреля 10м зала ISSF. Трябват мидиаметрите на всички окръжости.
 

big_dragon

Редовен Потребител
Търся размери на мишена по която се стреля 10м зала ISSF. Трябват мидиаметрите на всички окръжости.
http://www.usashooting.org/library/Rulebooks/2013_USAS_GTR.pdf
от PGF-а 22 страница...
или стр.200 за целият документ
Най-лесно е така:
https://www.google.com/search?q=ISS...&aq=t&channel=rcs#q=10m+air+rifle+target+size
 
Последна промяна:

Gogo

Потребител
Търся размери на мишена по която се стреля 10м зала ISSF. Трябват мидиаметрите на всички окръжости.

Ето тук е описанието по ISSF.

В тази PDF-ка има описания на различни видове мишени. Не е споменато изрично ISSF, но като гледах размерите за 10 м са същите.
 

Dominus

Редовен Потребител
Ровя през телефон и ми беше труд, а и става бавно търсенето. Благодаря.
 

Dominus

Редовен Потребител
Някой знае ли с какво се разрежда полихлоропреново лепило (хелметекс)
 

lynx

Редовен Потребител
Разрежда се с ацетон/лакочистител/.
Продават и лепило от сорта на хелметекса на спрей, май ще е по-удачно от разреждането.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Цитат от друг форум:
Хелметекса се разрежда безгрижно с кореселин до необходимия вискозитет, за да се нанесе равномерно. Добре е да с разреди предната вечер. Основното му достойнство е, че се оставя да засъхне сериозно, преди да се притисне лепеният участък. Това пречи да избие през плата, както ще стане със силикона.
Аз си оправих с Прома (хелметекс) разлепените елементи от тапицерията в багажника - плат с подложка от тънък дунапрен. Стана заводска работа, само не трябва да се бърза да се притиска, докато е мокро.
Единствено трябва да се внимава върху разтворими елементи от типа на табло - някои направо изчезват под лепилото...
 

sts1969

Редовен Потребител
Знам че хелметекс и хелмевект се разреждат с Толуол, но никога не ми се е налагало.
 

Dominus

Редовен Потребител
Ацетон е. Рашко ми подсказа. Кореселина на става, пробвал съм.
Вече го разредих.
 

vencibull

Потребител
Здравейте колеги, взех си оптика лийпърс, но колелцето за вертикалната корекция е заключено и не мога да го движа изобщо, намерих в интернет как се отключва /въртиш един пръстен/ на ръка ама не мога да го завъртя, 100 кила човек съм не съм със слаби ръце! За вертикалната си го въртя както си искам но тва много упорито а ме е страх да го напъна! Помагайте!

П.П https://www.google.bg/search?site=&......1c..64.mobile-gws-hp..1.1.22.3.kRRDeysbsB4
Първото което излиза е наръчника за употреба, моята оптика е с турети като j-1 sniper w/e която е показана на 9та страница...

Дали ако с шестограм го отхлабя отгоре ще има някакъв ефект? Също така гледам отдолу на оптиката /срещуположно на туретите/ има 1 винт? Ама бай китаец е писал да не разглабяме оптиката в никакъв случай ....
 
Последна промяна от модератор:

sts1969

Редовен Потребител
Имах Лийпърс който за да го отключиш, развиваш с шестограм отгоре на турета болтчето, и самият турет се вдига на горе (от една вградена пружинка) и се отключва въртенето му, после пак ако искаш завиваш болтчето и го заключваш. Не беше с пръстен който да може да се върти на ръка, те са друг модел.
 

vencibull

Потребител
Видя ли линка който съм постнал? Според картинките би трябвало да се заключва с тия пръстени които са най-ниско на туретите. После като се прибера ще тествам с шестограм да развия! Дано стане!

От шестограмните винтове не става, явно трябва от зъбчатите пръстени... Обаче не поддава! Някой да има някакви препоръки?
 
Последна промяна от модератор:

dberov

Редовен Потребител
Със шестограм се заключваха старите Лийпърси, сега ги правят със ринг в основата за който не е нужен шестограм или какъв да е инструмент а се отвива и завива на ръка. Много такива оптики са минали през ръцете ми и никога не съм имал проблеми. Нямам идея от какво може да е затегнал така ринга на колегата vencibull.

CIMG2250-1.jpg
 

vencibull

Потребител
Дберов а да знаеш дали може да се разглоби и да се види проблема? Има едни много малки винтчета които придържат гладкия пръстен, над зъбчатия? Сега отгоре като развих леко с шестограм и като въртя колелцето цъка, което ме навежда на мисълта че работи и по този начин, но искам да е както си му е реда.
 

dberov

Редовен Потребител
Както писах по горе никога не съм имал проблем и не съм отварял такава оптика затова не искам да давам подвеждащи съвети за нещо което сам не съм поправял. Щом при разхлабване на болтчето на тумблера той вече може да се върти и се чуват кликове значи така се отключва а дали работи трябва да провериш най добре по мишена. Ако работи забрави за този ринг, може да са изтървали капка лепило и затова да не мърда, прави корекциите с шестограм, не прострелваш оптика всеки ден но ако ти се пипа може да се вкараш в беля - лично мнение.
 
Нагоре