ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

lynx

Редовен Потребител
На голямото Зосово колело отстрани има 3 изрязани дъги.
На снимката която аз съм сложил горе долу е видно, че разстоянието е по-голямо от половината на едната дъга.
 

Attachments

  • s4101.jpg
    s4101.jpg
    152.1 KB · Прегледи: 111

tzocho

Потребител
Въпросният детайл с червячен канал не е проблем да се направи на цифрова фреза, но тази оптика струва ми се не е пипана ...
Рачо, не си блъскай главата, предстои да разберем ... имам предвид, че ми изпратиха едно по-качествено Зос-че за мостра в което се учудих, че няма луфт в паралаксното колело - демек въпросният канал е много точно разстърган ;)...
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Някой ще ме отвори ли как и с каква програма може да се чертае върху снимка? И къде трябва да е снимката - в компютъра или вече качена на сайта за снимки? Нещо такова:
index.php
 

lynx

Редовен Потребител
Трябва да е на компютъра, чертаеш върху снимката преди да я качиш в сайта.
На компютрите с Уиндоус стандартно с уиндоуса си върви една програмка Paint и с нея е най-лесно.
Намираш си снимката върху която ще твориш през Windows Explorer-a, кликаш веднъж върху снимката с десен бутон и му задаваш "Open with" и избираш Paint.
Рисуваш си каквото е нужно и натискаш дискетата за да се запамети.
Накрая качваш в сайта.
 

DANNY

Редовен Потребител
Колеги знаете ли от къде мога да намеря "Латун" (снимките след поста)
Това е месингово фолио с дебелина от 0.1мм и ширина от 270мм което е на роли (много метри).
Тук намерих малко писано но не казват от къде може да се купи официално.
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... &sb=5&vc=1
Аз го имам това парче от години и също незнам от къде съм го взел ???
Днес ходих в "Ангел Стоилов 96" но там имат само медно фолио с тези размери.
 

Attachments

  • DSC08785.jpg
    DSC08785.jpg
    141.9 KB · Прегледи: 83
  • DSC08928.jpg
    DSC08928.jpg
    133.5 KB · Прегледи: 74
  • DSC08929.jpg
    DSC08929.jpg
    143.7 KB · Прегледи: 79

Карлсон

Потребител
Колеги, скоро ще ходя с жената до Истанбул на весело и мисля да си купя някоя турска пружинка, ей така за спомен, даже мисля да се огледам за новия пружинен пистолет на Хатсан... Дали ще имам проблем по границите...
 

barbaron

Редовен Потребител
Карлсон написа:
... Дали ще имам проблем по границите...
ами питай като влизаш... ще ти кажат... и аз ходих миналата година... Внимавай само къде правиш снимки!!! Покрай военна техника и каквото и да е военно не си помисляй да се снимаш!!!
 

Карлсон

Потребител
barbaron написа:
Карлсон написа:
... Дали ще имам проблем по границите...
ами питай като влизаш... ще ти кажат... и аз ходих миналата година... Внимавай само къде правиш снимки!!! Покрай военна техника и каквото и да е военно не си помисляй да се снимаш!!!
Ще питам, ама исках да разбера дали има някаква специфика в документацията - за покупката, за регистрацията, джаули и др. :yes: Barbaron, благодаря за предупреждението, ще дам фотоапарата на жена ми - тя да отнася оловото... :p :cheers:
 

didarai

Редовен Потребител
Хладилника(компресора) си отиде :'( .В жегата сега да не ви казвам как е......муцка(всичко се скапа за ден ....чака ме и рожден ден=>торта).
Може ли някой навътре в нещата да каже мнение за тези два модела (или друг за 400-450 лв)
http://www.technopolis.bg/b2c/details/6 ... -DS-227020
http://www.technomarket.bg/products/091 ... bcg-3451-a
 

FreeMan

Редовен Потребител
Колега, като ще питаш за пружинката, можеш ли да погледнеш как върви и AT-P1?
:cheers:
 

Карлсон

Потребител
FreeMan и на мен ми е мерак турския пищов и ще гледам най-вече за него... Тук в Бургас ми обещаха в един магазин, ама са зависими от Сотис и към днешна дата никакво развитие по въпроса... :wall:
 

usera2

Потребител
didarai написа:
Хладилника(компресора) си отиде :'( .В жегата сега да не ви казвам как е......муцка(всичко се скапа за ден ....чака ме и рожден ден=>торта).
Може ли някой навътре в нещата да каже мнение за тези два модела (или друг за 400-450 лв)
http://www.technopolis.bg/b2c/details/6 ... -DS-227020
http://www.technomarket.bg/products/091 ... bcg-3451-a
Конкретно за моделите не мога нищо да кажа, но ми се иска да ти дам два съвета които аз бих използвал ако ми се налага да купувам. Хладилник с фризер, на който фризера е отдолу- за мен е много по-удобен за ползване, всичко което е в хладилната част и се ползва много по-често от фризера е на удобна височина и не се налага навеждане и т.н. :) Имам хладилник самсунг с камера от поне седем години. Досега сервиз не е помирисвал. Един приятел веднъж ми каза, че питал човек в сервиз, който му казал, че най-малко развалени хладилници е виждал от марката самсунг. То това си зависи и от разпространението им, но тъй като не са от най-скъпите не мисля, че са малко разпространени.
ПП моят модел има "екстра" резервоар с кранче на вратата и си наливаш студена вода в жегите постоянно без да го отваряш :) Друга хубава екстра е формичката за лед- има една тавичка под нея и се събира голямо количество лед, на който нашето семейство е почитател в тези жеги :cheers:
 

C/E

Потребител
Колега,
мисля, че Беко и Нео освен с цена с нищо друго не могат да се похвалят. Цената е важна разбира се, но ако можеш да инвестираш в нещо малко по-марково ще е по-добре според мен... ;)
Либхер-България имат не лоши хладилници също:
http://www.techno-mix.com/category/261/liebherr-produktov-katalog
Успех
:rambo:
 

didarai

Редовен Потребител
Отиде вече :death:
Домъкнах НЕО-то. :dazzed: Почти сигурно беше,че него ще взема,щото жената беше с мен,а той най-голям и.......ясно е, че него ще хареса ;) .Питах просто ако някой е по-запознат във форума,щото ако слушаш продавачите и сервизите към тях ,тяхната марка е най-добра.Имам климатик НЕО 12-ка....нищо особено като модел.Работи на 2,5 -пъти по голям обем от нормалния почти целогодишно вече 6-7 г. и няма проблеми с него.Имам и уреди БЕКО ........също няма проблем.Преди 3 години като купих другия ми климатик(инвертор панасоник) като конкурент на него ми предлагаха БЕКО.Мисля бяха казали че са с компресори на LG.
"Сервиза" дето дойде да види стария ми хладилник,вика "сега и Панасоник вече не е квото беше" и ми предложи някъв турски от техния магазин(неизвестна марка),каза......много добър ;),а за Самсунг нито за климатици , нито за халдилниците не се изказа един "сервиз" добре(напротив).За НЕО........всеки казва "сбирщайн".Продавача на БЕКО-то(технополис) се присмя на НЕО и вика "БЕКО е марка". ;) .Турците трябва да им признаем се понаучиха да правят някои неща (когато искат).Докато бях в Техномаркет разгледах и другите "маркови" марки.Имаше доста избор като за тези цени и някои не бяха много по-малки.Кутиите им и да ги гледаш........все тая,а ако не си запознат с компресорите...........отиваш на късмет.Полша,Унгария ,Малайзия,Китай,Турция и.т. .......все тая според мен(може и да греша имам и полски фризер Уърпул и.т.н).Истината е ,че ако си "сервиз",знаеш поне кой модел (не марка,щото винаги си опира до точен модел дали става или не и всяка марка си има кофти модели) не става със сигурност.Така ме "предпазиха" от едно Хитачи (климатик) за който от 10 повиквания 8 били за този модел през зимата.За това и попитах за точните модели някой ако знае нещо щото совите/марките отдавна не са това което са/бяха.Между другото в Техномаркет имаше точно такъв Самсунг какъвто описа Юзъра и още един Уърпул(беше май) чукнати при стоварването и 100-150 лв надолу,та влизаха в бюджета и като размер също бяха ОК(по над 200 L хладилника,отделно по-голям фризер отдолу).Самсунга много ми хареса,но се оказа,че единия в Техномаркет е познат и той препоръча точно тва НЕО(правено в Турция) пред тях (Унгария и Полша).Гледах и едно подобно НЕО точно до този,но правено в Китай.Подобни характеристики и цена,но поне кутията на това ми се видя доста по-качествена (и от на останалите "марки"),а за компресора...........божа работа.Квото стане.Както казах ако не си вътре в нещата всичко е късмет.Само ще спомена,че без да сме някакъв промишлен и туристически район,всички сервизи на които се обадих ми казаха че трябва да чакам 2-3 дена или въобще може да не ме огрее,щото в момента масово са заети с ремонти по заведения,цехове и т.н. и направо отказват домашните посещения.Единия при който се записах в 10 часа дойде най накрая.......пак в 10,но в 22 ;)......така че явно не е като да не се чупи техниката.Квото стане.Дано окряка там 5-6 години поне.Този който си замина сега , беше някаква супер неизвестна марка и издържа 15 .г с 1-2 малки ремонта .Квото дойде ........да е жив и здрав ;)
 

didarai

Редовен Потребител
ангел иванов написа:
Много бира да студиш в него,честито! :cheers:
Благодаря :cheers:
По скоро ще е бяло вино+сиренца ......,че не съм привърженик голям на бирата,но и бира ще има заредена нон стоп в него,че пък жената пука всеки ден
 

Карлсон

Потребител
Уважаеми, сещате ли се за някое четиво на български относно пневматичните оръжия - списание, вестник, специализира литература на някоя марка... Напоследък се усещам че все по-малко чета, а и друго си е да зяпаш картинки на хартиен носител докато задремеш на дивана... :D В Лов и Оръжие намерих една статийка-ревю на FX и няколко рекламни страници на Дайкан, ама само толкоз... :wall: Утре сутринта ще мина през Випа да видя какво има по темата :cheers:
 

big_dragon

Редовен Потребител
Карлсон написа:
... Напоследък се усещам че все по-малко чета, а и друго си е да зяпаш картинки на хартиен носител докато задремеш на дивана...

Не се притеснявай, казва се еволюция!
Преди време ходих в тоалета с хартиен носител, а сега ходя с лаптопа. Въпрос на навик. Проблем е, ако в тоалетната няма хартия... ;) ;) ;)

Иначе, преди дремех с четиво, сега дремя с "тумбактопа" т.е. отново с четиво...

тумбактоп - подчертава позицията в която се ползва.
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Коя ще ме посъветвате да правя
s200barrelband3clamponrifle.jpg

ALBand12.JPG

Долната ми по-харесва,но това натяга на резервоара.
 
Нагоре