ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

ангел иванов

Потребител
Интересно ми е от утре как ще се продават пушките на старо във форума.
Дали не трябва да е задължително да се посочва-регистрирана или нерегистрирана? Че може да възникнат доста недоразумения и кофти ситуации.
 

cdman

Администратор
Ако купувача си я купи с "договор" има ли значение за него че пушката е била нерегистрирана - може би по скоро продавача ще изгори - защото в закона се казва срок за уведомяване след придобиването :)
 

lynx

Редовен Потребител
Косаджиите нямат време да се разправят с нашите глупости.
Ако купя с договор "нерегистрирана" пушка примерно от Ямбол, едва ли Софийските Косаджии ще пращат документи на Кос-Ямбол, за да издирят и глобят стария собственик.
Просто сега не им е до нас, полудели са с тия регистрации и от тук нататък ще за много по-заети, защото ще се занимават освен с огнестрелното и с газово и въздушно оръжие.
А персонала си е същия на бройки, само че ще върши повече бюрократична работа.
 

delpx

Потребител
Според мен дори и да си купи някой пушка с договор то той няма да има никаква стойност пред КОС. Общо взето такъв договор представлява един хвърчащ лист подписан от две лица. Ако имаше стойност щяхме да си правим подобни договори с не дотам реални данни и да си регистрираме пушките и след определеният срок.

П.П. Може би щеше да е много по добре ако за всяка пушка се издаваше индивидуално уверение , по този начин щеяхме да можем да продаваме дадена пушка в комплект с уведомлението и новият собственик нямаше да се разправя да ходи до КОС в двуседми(ен срок защото притежава документ че пушката е регистрирана. По подобен начин съм копувал коли без да ги прехвърлям и съм си ги карал само с пълномощни.
 

lynx

Редовен Потребител
delpx, дай да подпишем ние с теб един такъв хвърчащ лист, отгоре ще напишем "Запис на заповед" за една солидна сума и да видим дали не е значи нищо?
Договора между 2 лица си има нужната сила, освен ако в закона не е упоменато че за такъв договор се изисква нотариална заверка на подписите.
Ако договора е изготвен юридически издържано, няма причини да не го признае някой.
 

ангел иванов

Потребител
Мисълта ми беше как ще купиш пушка която не е регистрирана в срок,и какви ще са последствията.Кой ще плати 500 кинта глоба-ти или продавача.
И как ще докажеш че си я купил от него.Хаос ще е.
 

delpx

Потребител
Ами Lynx прав си че подобен докумен има огромна стойност но се съмнявам че ще мине пред КОС. Ако си купя нерегистрирана пушка и отида да я регистрирам ще ми поискат фактура или някакъв документ от магазина. Съмнявам се че ако отида с подобен договор в КОС ще тръгнат да търсят старият собственик на пушката и да го глобяват , а и да го намерят ако той каже че въобще не е притежавал подобна пушка какво ще стане ?

На мен не ми е ясно ако продам пушка която е регистрирана трябва ли да уведомя за това ?
 

lynx

Редовен Потребител
В договора е упомената датата на която купуваш пушката, ако стария собственик не си е изпълнил задължението/да я регистрира/ точно той подлежи на санкция, а не новия собственик.
Когато купиш пушка-уведомяваш че си я придобил.
Съответно като я продадеш, пак уведомяваш за да ти я отпишат.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
CLICK VALUE...............................................1/4 inch

Няма и да си превъртате тумблерите.... ;)

А и цената е колкото на 2 Нико-та.. Няма ли най-накрая да излезе нещо по като за българи. Зос с увеличение до 80.. :)

Тук като 3 Нико-та:
http://www.gun-bg.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=577&Itemid=5
 

dinkata

Редовен Потребител
Ето една интересна и информативна картинка, която се чудех къде да пусна и я пускам тук нека модераторите я преместят в правилния раздел :rambo:
4289016.jpg
 

lynx

Редовен Потребител
Динка, тая таблица беше постната отдавна във форума и даже имаше сгрешени данни.
Те таково жувотно като Air Arms S410 с резервоар 314сс все още нЕма.
Най-големия е за този модел е 280сс
:cheers:
 

cdman

Администратор
Понеже имаше някаква врътка от дясно реших че там е паралакса - а тая врътка посредата изобщо не я бях забелязал :) сефте чувам че има и такива модели.

Относно цената разгадах проблема - сайта на тез хора е написан с КРАКАТА СИ - оказа се че зависи с какъв браузер се гледа и какви са му регионалните настройки - ето ви две снимки от моя екран - едната е правена с ИНтернет Експлорер и цената е в ЛВ - а другата е с Гугъл Хром и цената е в паунди - реших да не пробвам с Мозила че сигурно ще излезе в Хърватски Куни.
 

Attachments

  • optika-chrome.jpg
    optika-chrome.jpg
    90.1 KB · Прегледи: 127
  • optika-ie.jpg
    optika-ie.jpg
    89.7 KB · Прегледи: 116

didarai

Редовен Потребител
Колеги!Някой по-навътре в химията може ли да ми каже с какво(достъпно нещо) мога да избеля(т.е да сваля окиса) и да потъмня олово?
 
A

Anonymous

Гост
Е не съм на ти с химията , но за сваляне на окиса с оцет би трябвало да стане . Потапяш и оставяш да речем 10-15 минути . За потъмняване не знам . :)
 
Нагоре