ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Pcp

Потребител
Гледах оптики в midwayusa,та въпроса ми е някой поръчвал ли е от там и колко излиза всичко накрая?И дали някой би ми помогнал с евентуална поръчка?
 

zograffa

Редовен Потребител
Дискавъри имат 10х44 мисля беше,на косъм бях да взема една,но после ти знаеш за комплекта и така си остана.На картинка и характеристики изглежда доста добре за тази цена.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Незнам фиксираното дискавъри как е, но имах дискавъри hi 5-20x44 и смея да твърдя, че не съм виждал липърс да гледа по-добре от него поне до ценови клас 600лв.
Имам предвид финна скала и бистрота.
 

zograffa

Редовен Потребител
Потвърждавам имах същата гледа перфектно,скалата на моменти ми идваше дори прекалено фина.
 

xpresident

Редовен Потребител
Човека постреля с Липърс 4-16х44 с предпоследната скала и много му хареса оптиката . Много чисто , добра скала и широко зрително поле . Каза че най удобно му е между 8х и 10х .
И оттам се сетих за тези 2 фиксирани липърса - монтирал съм такива и за парите си са много добре . Обаче се оказа че в БГ ги няма .
Имате ли предвид някоя друга марка фиксирана оптика (8х или 10х ) с читава скала за ПЦП и паралакс коректор . Напоследък съм слагал на други пушки 3те високи класа на Вектор , Нико , но те нямат фикс , а и са двоино над бюджета .
Хаук имат ли такъв фикс ? Дискавери ?
И аз съм забелязал недостиг на такива оптики. Ако се стреля по мишени няма никакъв смисъл от увеличение под 10. Този вектор пишат че е хубав, но не фокусира на под 30м
Vector Optics 10x44
 

andi

Редовен Потребител
Точно да не е много финна или бледа скалата на живо ме притеснява . На липърса е идеална за практически упражнения. Дори и да е малко по дебела пак е добре. Не мога да разбера това залитане напоследък евтините производители да правят финни и бледи скали. Те може да са много подходящи за бенч за точки но кой ще стреля бенч за точки с евтина оптика .
 
Последна промяна:

zograffa

Редовен Потребител
Дискавърито не става значи,на моменти е трудно да фокусираш кръста,но съм гледал само през hi 5-20x44.Може фиксираната hd серия да е по-добре,някой ако има наблюдения да каже.
 

zograffa

Редовен Потребител
Преди време ги гледах,но нещо не ми хареса скалата.Мисля,че нямаше чиста мил-дот,общо взето мислени са за огнестрелно.
 

Djack

Редовен Потребител
Здравейте! Имам една чисто нова оптика с проблем в подсветката! Явно има слаба връзка, защото на моменти не мога да я включа, прекъсва..., такива неща! Някой разглобявал ли е този тумблер? Има ли опасност да изтърва азота от него и да я разхерметизирам, ако го разглобя? Иначе си има вътрешна гайка с две засечки, подлежи на разглобяване, ама да питам все пак, дали се е сблъсквал някой с такъв проблем!
 

DGman

Редовен Потребител
Я най напред смени батерията и зачисти контактите
Да видиш дали ще има ефект
 

Djack

Редовен Потребител
Разглобих го! Няма опасност от разхерметизиране! Почистих контактите, обезмаслих но ....... същата работа! Свети само на две степени и то доста слабо! По някога пак се налага да врътна напред-назад за да светне! Явно е прецакана кръглата платка!
Някой да има случайно непотребна платка от прецакана по други причини оптика? Само платката ми трябва.
 

sts1969

Редовен Потребител
https://www.pushka.eu/product/Оптика_JGBGM6-4x25-с-лазер
Интересуваме дали тази оптика я бива .Понеже си търся нещо малко за Зоракито. Предпочитам да има милдот скала.
Адаш, някой беше кръстил тази марка Джиджи-Биджи :D ...но по спомен беше останал доволен как гледа. Каква е скалата :pardon: ... звъни в Пушка и питай. :cheers:
 
Нагоре