ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

sevdaka80

Редовен Потребител
Номер 4 ми хареса,но не знам да ли ще ми стига хода на дължината за хоризонтална корекция Светльо,би ли проверил колко е твоята.Благодаря ти
 

sts1969

Редовен Потребител
Моята е 6см. но аз никога не съм ползвал повече от 2см. Все пак грубото регулиране го правиш с преместване на реста и задната стойка. Говори с продавачите, много е важно релсите по които се движи челюста да са гладки и движението да е мазно, а не насечено на пресекулки. :cheers:
 

vencibull

Потребител
В момента съм с фабричните монтажи на оптиката /липърс/, по-добре ли е да взема други /спортсмач/ ? Гледам има стандартни и моноблок, кое е по-добре? Става въпрос за пушката от подписа ми.
 

vencibull

Потребител
За да са в една ос двата монтажа или? Просто се чудя дали има смисъл на оптика за 150лв да слагам монтажи за 100лв? Също така да попитам, сега оптиката ми е 6-24х50, гледам оптиките Зос изглеждат ок, по добрия избор ли са според вас? Визирам 10-40х50 или 60
 

lynx

Редовен Потребител
На Суматрата ако и качиш кило и кусур оптика отгоре, ще може да стреляш само от маса с нея.
Стрелял съм със същата комбинация /Суматра+голям Зос/ - мъка! Тежи много, все едно имаш гюле закачено отпред на цевта.
 

didarai

Редовен Потребител
Някой имa ли идея кaкво стaвa зa рaзклонявaне нa въздуховод зa топъл въздух нa 2 ?
 

lynx

Редовен Потребител
Не е по-качествен. Бройките с фабрични дефекти при Зосовете е по-голям спрямо Липърсите, а дори и на външен вид Липърса е по-изпипан.
Просто твоя Липърс е от най-ниския клас, с преден паралакс, но за цената си е добра покупка.
Всяка една от оптиките си има нейните преимущества и недостатъци и двете които сравняваш са с различно предназначение.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Има си Т-ки и У-ки според диаметъра, но е добре да са с клапа вътре - става за регулиране и пренасосочване на въздуха.
 

vencibull

Потребител
Точно заради предния паралакс искам да я сменя, ама повече от 300 лв не ми се дават! На лов не ходя, стрелям по мишени! Има ли липърси със страничен паралакс?
 

lynx

Редовен Потребител
Имат най-различни модели, но както се сещаш, всичките със страничен паралакс са по-скъпички.
Разпитай колегата Анди дали не може да ти намери подходяща за теб, той ползува отстъпки в един магазин за продуктите на Липърс.
 

didarai

Редовен Потребител
Къде ги имa Петко ? Нищо не нaмирaм от седмци . И по мaгaзините и в нетa .
 

andi

Редовен Потребител
В момента съм с фабричните монтажи на оптиката /липърс/, по-добре ли е да взема други /спортсмач/ ? Гледам има стандартни и моноблок, кое е по-добре? Става въпрос за пушката от подписа ми.

Липърските монтажи са много добри . Сложени са дори на доста ловни карабини - без никакъв проблем . Специално 30 милиметровите нямат конкуренция "цена - качество" .
Преди 10 дена установихме проблем с BLK монтажите на скъпа пушка с скъпа оптика . За еталонната проверка се ползваше моята оптика Липърс Акушот и моноблока ми (пак Липърс) . :):):)
На Суматрата "заспива" Липърски медиум моноблок - тествано е .
 
Последна промяна:

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Отдавна беше, ппреди 7-8 години когато монтирахне на приятел камина с камера и въздуховоди. По спомен фирмата беше турска, имаше варианти неръждавейка, алуминий и поцинковани. Спомням си, че ги поръчвахме по каталог и дойдоха след месец. В каталога имаше и доста от тези шапки и клапи за комини, които се монтират от горе(въртящи се или стационарни) и сега се предлагат по магазините. Попитай за каталог на производителя и разгледай. Имаше диаметри 16,18,20, 23, 25 по спомен. Аз съм монтирал 25 мм фукс(гъвкаво коминнпо тяло - тръба 3 м) неръждавейка от техните на котела ми и 8 сезона си е ОК.
ПП. Другата седмица ще обикалям и аз да търся " кутия с ревизионен отвор" и ако мерна нещо или по каталог ще ти дам знак.
 
Последна промяна:

Петре

Новодошъл
Колеги помагайте,имам гамо цо2 екстриим започнах да преработвам цо2 бутилката с вентил от климатик за да сия пълня от бутилката на заваръчния апарат и се чудя тази бутилка да ли се пълни на течна фаза или просто се вкарва налягане,моля някой ако се е занимал с тези неща да сподели опит.
 

apapazov

Редовен Потребител
Нямам опит. Нилога не съм имал пушка на СО2 но мога да ти кажа че се пълни на течна фаза. За целта ще трябва да обърнеш бутилката от която пълниш на обратно защото бутилките за СО2 нямат сонда която да смуче отдоло като при пожарогаситилите. Предполагам че трябва да се пълни до 80 процента от обема , но как ще разбереш- нямам идея
 
Нагоре