ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
kid написа:
sir John написа:
И да я намира по-лесно, и да я следи с лявото око.
Не необходимо да се гадае, питал съм го лично ;)

А за дупките по наочника каза ли ти???
да не се запотява лещата най вероятно при ниски температури поне аз така си мисля - демек да не става ефекта когато си слагаш зимата студени слънчеви очила ;) От мен безплатно ако съм уцелил, ама за Божо приготви някоя пържола ако е нещо друго ;) :cheers:
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Може би, ако случайно издиша пред него... да му се изпари по-бързо влагата.
Предполагам на всеки който ползва наочник му се е случвало поне веднъж.
На мен лично би ми пречила светлина, особено отразената.
Който стреля с " +2 очи " в повече знае за какво говоря... ;)

fatalen написа:
`ко ша черпишшш, ак ти кажъ?

първу ти.. ;) ;)
 

sts1969

Редовен Потребител

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
praetorian написа:
http://fegyvervideo.hu/articles.php?article_id=967 Някой би ли ми обяснил съгласно сега действащите закони тук, какъв е варианта човек да се сдобие с по- горе посоченото оръжие ??? Реално, не виждам защо да може да се продават муфи и гумени топчета за стрелба с газово оръжие, а да не може да се ползва такова...
Ники, отиваш при бай стругар и ти прави една по-дълга муфа и ще имаш еднозаряден за без пари. Един къс деветак ще върши добра работа. Въпроса е дали ще ти стиска да го използваш .. По принцип лично за мен носенето газови, въздушни и други "безопасни" оръжия не е добър вариант. При евентуална ситуация може да попаднеш на човек със истински огнестрелен пистолет, който няма как да знае какъв ти е пистолета и ще те застрелят като куче. Другото което е, че ако попаднеш на полицейска проверка и го видят няма да ти казвам каква суматоха може да настъпи. Особено ако е някой младок излязъл вчера от школата... Така че умната..
 

praetorian

Редовен Потребител
Оги, питам по принцип от чисто законова така да се каже гледна точка.Щом може едното, по принцип трябва да може и другото ;)
За самозащита, най- добрите варианти са:Бързо бягство, разтегателна палка, газов спрей( не пистолет) и не на последно място тейзър, ама е много скъп.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Тейзъра ще свърши работа срещу един нападател. Ма я си представи 3-ма пияни битанки или 7-8 освирепели песа. Според мен някакъв хубав спрей е добър вариант в комбинация с шпайкове за бягане ;) ;) ;).
 

ininia

Потребител
ФТКС
Преди доста години (преди сегашния закон) в оръж.магазин на ул.Гладстон до бул.Витоша продаваха свободно газови револвери с дълга муфа и отделно топчета от твърда гума към тях. Топчетата бяха по спомен с диаметър около 12-13 мм.И рекламираха тези револвери като оръжие за самозащита.
По елементарна логика,тези револвери и сега трябва да са разрешени.Ама знае ли човек какъв акъл ще му дойде на полицая? ;)
 

praetorian

Редовен Потребител
И в момента навсякъде се продават муфи и топчета.Според мен е абсолютно незаконно :exclaim: употребата им.В истинския смисъл на определението за огнестрелно оръжие попада изделието тогава.
То и ловенето на риба със:серкме, мрежи, парашутчета и тям подобни е забранено, но масово си ги продават де....
ПП при опит с подобни топчета, установихме че:Свободно преминава през талашитена врата, както и че издънва бидон с вода.При евентуален изстрел в главата май си трепе на място.И друго:ако са изстреляни от полуавтоматичен пистолет, а не револвер, заради големия откат на 10-15 изстрел затвора се откъсва, тъй като че от цам и може да ти сцепи главата :crazy: ;)
 

ininia

Потребител
ФТКС
Ники,наистина не знаех,че и сега продават такива топчета - не съм се интересувал.
Но като се замислиш,наистина попада под определението за огнестрелно оръжие.И затова не му трябва на никой. :)
 

the_stranger_boy

Потребител
Колеги някой знае ли от къде мога да поръчам епоксидна смола в по малка опаковка ( засега съм намирал само кутия от 500 мл ). Също се нуждая от качествен оцветител за нея, черен и червен - какво ще ме посъветвате да използвам и най-вече от къде мога да намеря ?
 

DoDo

Потребител
Епоксидна смола последно вземах от магазини "Вулкан" Варна, в може би 200-250 мл. шишенца и отделно втвърдител в комплекта. Имаше няколко вида на народни цени. Вече зависи за какво ти трябва, защото има прозрачни, такива които не остявят балончета след втвърдяване о още може би.


Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
 

Dominus

Редовен Потребител
Някой има ли представа как да огранича държавите които могат да гледат определен клип в тубата?
 

DoDo

Потребител
Мисля, че това ограничение е възможно само ако си "издател" като Sony BMG, UNIVERSAL и т.н. За сега опциите са USA или Цял свят.
 

lynx

Редовен Потребител
Така е, това са Ноу-Нейм оптиките, които са най-разпространените из магазините.
Този който ги продава в Продавалника не плаща наем за магазин и може да си позволи да ги продава по-евтино от другите места.
Е, ако има проблем с продукта, после не може да го издириш за евентуална гаранция но затова и цената е такава.
Както се изрази Ицето:
"Съм таймс люн, съм таймс уйн!" ;)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
didarai написа:
Дайте линк за даунлоуд към някаква читава програма за data recovery for SD card.

Аз лично съм ползвал тази:GetDataBack
Не ти пускам линк, защото не знам къде имаш регистрация по торентите.
Иначе я има и на двете zamunda-и.
 
Нагоре