Моля за съвет при избор на пушка

Ivan888

Редовен Потребител
Здравейте уважаеми членове на форума. От скоро пак ми се върна интереса към ВО. Стрелял съм като дете с доколкото помня турска пружинна пушка 5.5 (която вече я няма) също доста съм използвал ВП с C02 БАЙКАЛ. Имам намерение да си закупя (в близко бъдеще) пушка. Ще започна с това което не искам, а именно прехръляне от големи в малки бутилки сгъстени газове (имам лош спомен с кислород). Не държа пушката да е и много зарядна. Разгледах няколко модела 5,5 и 6,35, като основно се ориентирам към тези с газово бутало. Ако има надежден вариант с ръчна помпа с идея в последствие за компресор може и да го обмисля този вариант ( разгледах че помпите правят проблеми, а качествените компресори са на по висока цена). Търся си пушка с прилична точност и мощност над 70 - 80 J (не съм сигурен че има такива, използвайки калкулатора докарах един хасан 6,35 на 52) . Нямам предрасъдъци за марка. Бих дал ориентировъчен бюджет от 800 лв. Наясно съм че ще е необходимо и да се пипне оръжието от подходящия човек.
Благодаря Ви и бъдете здрави.

Поздрави
Иван от Сливен.
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Няма как колега,трябва да го обмислиш повече!Ако не искаш помпи,бутилки и компресори трябва да се задоволиш с 30,максимум 40 дж. независимо газова или телена пружина! 70-80 дж. не са за помпа,не са и за 5,5 с обикновенни проектили(чашки).Разглеждай темите с турските пушки на цена и мощност са в твоя таргет,колегите са писали от къде и за колко ги вземат,има такива дето внасят,пише как се подобряват а ако ти не можеш към кой да се обърнеш,но 800лв са недостатъчно за ПЦП комплект,само пушка може!
 
Последна промяна:

Ivan888

Редовен Потребител
Или да се насоча към Diana 56 TH Target Hunter - кал. 5,5, само не разбрах колко джаула е. И видях мнение че е капрична и чуплива пушка. И чувствителна към оптика. Бих се радвал за мнение за тази пушка.
 

LogiBG

Редовен Потребител
Аз бих сериозно премислил за какво наистина искаш да използваш пушката.Преди две години и аз мислех, че ще е забавно пушката да троши тухли, но в крайна сметка истината е да уцелваш по малки мишени на по големи дистанции и намерих за усобено задоволително да стрелям и за групи.Първо силна пп ще счупи оптиката гарантирано, каквато и оптика да избереш, дали бързо или ще и се покефиш някакво късо време целта няма да оправдае средствата.Второ помпане на пушка с резервоар по голям от 165сс си е форма на сериозна тренировка преди всяка стрелба и отново не е логичен вариант.От всичко което съм чел златната среда е 16j и по възможност 4.5мм.За да не чупиш оптиката максимум според мен е пушката да не е повече от 20-22j (пружинна). При пцп няма такава опасност но ако избереш нещо с по-малак резервоар за да го помпаш.За тези пари освен някое китайче или турска пушка пцп незнам ще намериш ли.Иначе за пружинни пушки варианти много! Важно е къде ще стреляш също така защото едно пцп със заглушител е драстично по тихо от пружинна пушка дори и по класна или по слаба като мощност.Премисли бюджет и най вече цел която имаш и съм сигурен, че доста по компетентни от мен ще ти дадат много добри насоки в нещо по конкретно.А дианата която си пратил е 1300лв и смятам че има далеч по добри решения за тези пари.
 

Ivan888

Редовен Потребител
Здравейте и честит празник, след вашите мнения и още малко четене във форума мисля че се насочих към COMETA FENIX 400 GALAXY 5.5 MM. Бихте ли казали коя е по споучлива, тази с металната пружина или газовото бутало за този модел. И мога ли разчитам на оптика от вида на leapers 9X32 mil dot 35y.
 

Hidden

Редовен Потребител
Честит празник!
Според мен телената пружина е по-добре. Газовата прави проблеми често, а не навсякъде се намира. Освен това на пушка с газова няма как да сложиш телена пружина, докато обратното е възможно.
 
Нагоре