Кой модел на Комета да изберем?

• Автор на темата Автор на темата Haidut
  • Начална Дата Начална Дата

Haidut

Новодошъл
Здравейте,кой модел на Комета е за предпочитане?Става въпрос конкретно за Феникс 400 и Фюжън!
http://www.cometaairgun.com/en/air-...dUjMYZTOhfXRqhdWHVRimVTIOyyt_Qmr7Tk2k2_QkGt-c
или
http://www.cometaairgun.com/en/air-...cHLH1nYrWeUwtC8bZw-Ta5nY6wQYcFXX5bNr-_00yoOq4

1.Феникс 400 е малко по-евтин от Фюжън.Оправдана ли е покупката на по-скъпия Фюжън?
2.Има ли значени към кой приклад ще се ориентираме,дървения или синтетичен?
3.И двата модела се предлагат с опция GPS.Заслужава ли си да се инвестира допълнително пушката да има тази система?
http://www.cometaairgun.com/en/gas-...-ZPaExfDLCTUNm-97SQGYdoethYXCNrFesQbNWyqokcfE
До колкото разбрах тази ситема GPS се предлага само в комбинация със синтетичен приклад.

Фюжън серията са без механични мерни прибори.
Дървеният приклад, освен по-красив и траен, намалява и вибрациите при стрелба.
И тези с дървен и тези с полимерен приклад се предлагат с газово бутало.
По българските магазини съм виждал тунинг кит - задната тапа и газово бутало, които превръщат пушка с телена пружина в такава с GPS.
Двата източника на енергия се различават главно по трайността им - газовото бутало ще издържи доста повече, но може да даде дефект. По принцип газовото бутало подобрява точността, но съм чувал от колеги, че при Кометите нямало голяма разлика.
А аз бях на твое място щях да взема такава с телена пружина, дървен приклад и механични мерни прибори.

Последна промяна:
Добре дошъл колега. Радвам се, че си сред нас вече. Приятелска препоръка, чети във форума има много по темата.

Благодаря за посрещането.
Незнам какво представлява това газово бутало?Необходимо ли е зареждане и пълнене с въздух от бутилки?Не искам да стигам до там.Искам проста и надежна пушка,която да стреля точно!
Фюжън серията са без механични мерни прибори.Това означава ,че трябва задължително оптика,така ли?

Да, оптиката е задължителна. Газовото бутало не се помпа - идва си готово за употреба.

Здравейте група и аз съм със питане за Комета Феникс 400- 4,5мм с пружина или газово бутало може ли някои да обясни за предимствата и минусите на двата варианта и кой е за предпочитане с кое издържа по дълго и кое се сменя по лесно и като цена също

Здравейте група и аз съм със питане за Комета Феникс 400- 4,5мм с пружина или газово бутало може ли някои да обясни за предимствата и минусите на двата варианта и кой е за предпочитане с кое издържа по дълго и кое се сменя по лесно и като цена също
Феникс стар с дълга цев в 4,5 мм + ГП бих взел аз .
store_1-55dd714c3eff4eb1920c9b4e5bf494cb.png

Предимства :
4,5 мм - 2 пъти по-евтин изстрел , изправена траектория , възможност за намаляване на мощността и дори участие с 16 дж във ФТ .
Дългата цев е по-лека за зареждане . Изглежда и по-естетично . (не и с идиотският надулник де )
Бузата на приклада е голяма помощ при стрелба с оптика .
ГП ---- с нейните си предимства .
---------------------------------------------------
Ако целта е бюджетна пушка , то и пластмасовият приклад с винтова пружина също е опция .
Тази пушка стреля доволно приятно и с обикновенната си пружина . За човек без възможност да си направи (купи и настрои) ГП , с обикновената пружина е далеч по-лесно достъпна регулировката на мощността .

Харесвам дървените приклади!Освен по-малко вибрации, създават и усещане за красота, лукс и завършеност.Чувството, когато държиш пушка с дървен приклад е друго! Друго е когато държиш пластмаса. Не си отнемай удоволствието! Ако можеш да си го позволиш, не му мисли!

Аз бих препоръчал да си вземеш с телена пружина. Лесно можеш да отрежеш част от пружината и да регулираш енергията.Ако искаш можеш да я ъпгрейднеш с кит, включващ газова пружина и задна тапа. Ако си вземеш пушка с фабрична ГП не можеш да минеш на телена. Вярно е, че ГП е с по-малко вибрации, но може да сдаде багажа по-рано от очакваното и регулирането на силата й не е толкова лесно. ГП или телена-като цяло май нещата са на кантар... Само калибърът е ясен - 4.5 мм.

Само тя се сменя, ама върви със спусъка-продават се в комплект. По не не съм видял да се продава само ГП. Фабричната, от преди 3-4 години, не може да се настройва, за по-новите нямам идея.
conFusion е около 17J, тука съм мерил - https://forum.airguns.bg/index.php?threads/cometa-хубавите-испанки.60/page-27
Да си кажа честно мойта е по-точна с телена пружина или аз съм отвикнал от пружинките. Някакси вибрацийте са по "мазни", с ГП се усеща по рязко.
Общо взето споделям стара информация и опит.
Като ми сдаде ГП хич няма да си взимам друга, ще се върна на телени!

Back
Нагоре