Избор на пистолет.

tio

Новодошъл
Колеги, дайте насоки за избора на пистолет.
Benjamin Trail NP Mark II
Crosman 1322 American Classic
Diana PCP Bandit
Zoraki HP-01 long
Предпочитания калибър е 5.5. понеже имам пушка (Diana AR8 N-Tec) с този калибър. За Diana-та нямам помпа или компресор, но не ми проблем. Стрелбата ще е за забавление.
Дайте съвет, кой е по-добрия?
 

shaman

Редовен Потребител
Дианата според мен е добър избор, въпреки, че може да погледнеш и Artemis PP800R (което е реално същото, но с вграден регулатор)
За съжаление май в България няма на склад нищо от Диана и Артемис в момента.
 

Hidden

Редовен Потребител
Бенджаминът е пружинен, т.е. не може да се мери с другите по точност и по енергия. Стрелял съм с Кросман - спусъкът е доста по-твърд отколкото на Зораки и Диана. Също е по-слаб от тях.
Имам последните два постолета : Зораки е с по-лек спусък, автономен е, т.е. не ти трябва помпа, една идея по-трудно се монтират мерни прибори. Дианата е по-мощна, почти няма пластмаса по нея, има вграден заглушител и от кутията е тиха като детска играчка. Притежава и барабан за по-бърза стрелба. Предполагам, че ще издържи по-дълго време от Зоракито. Недостатъкът й спрямо Зораки, е че стреля с по-неравномерни скорости и че ти трябва поне помпа. Но можеш да го снабдиш с редуктор, с който да стреля по-добре. От друга страна споменатият Артемис е с редуктор, но трябва да му намериш заглушител. Зоракито много ме радва, но като направя равносметка това лято съм стрелял само с Дианата. Ако още не си решил - отпиши първите два пистолета от списъка си.
 
Последна промяна:

tio

Новодошъл
Благодарско за насоките, колеги.
И аз дианата бях се засилил, ама тук излизат няколко въпросчета.
1. Трябва ли помпата да е непременно Diana ?
2. Ще ми трябват ли, там разните преходници, щуцери, адаптери.....?
3. Трябва ли регулатор?
 

shaman

Редовен Потребител
1. Всякаква помпа, предвидена да напомпва PCP става
2. Щутцер си имаш в комплекта
3. Регулатор не е задължителен, но е желателно да се сложи, защото пистолета няма за съжаление никакво плато :(


 

Hidden

Редовен Потребител
Малко допълнение от мен.
В комплекта има щутцер за пълнене, но моят не стана на помпата, с която го пълня - марка Хил. Трябва или преходник или стругар да изработи нов щутцер. Аз избрах втория вариант. Пълненето е доста лесно.
Относно регулатора: аз още съм без регулатор. Ако ще го ползваш само за забавление май не ти и трябва. С моя пистолет кенче от бира на 20-23 крачки не е предизвикателство без да подпирам себе си или пистолета. За сега стрелям само на механични мерни прибори.
 

Anahtas.DmN

Потребител
Малко допълнение от мен.
В комплекта има щутцер за пълнене, но моят не стана на помпата, с която го пълня - марка Хил. Трябва или преходник или стругар да изработи нов щутцер. Аз избрах втория вариант. Пълненето е доста лесно.
Относно регулатора: аз още съм без регулатор. Ако ще го ползваш само за забавление май не ти и трябва. С моя пистолет кенче от бира на 20-23 крачки не е предизвикателство без да подпирам себе си или пистолета. За сега стрелям само на механични мерни прибори.
Относно меренето с крачки иска да кажа само: @Hidden не е джудже :D
 

kosmev

Редовен Потребител
Извинявам се, че ще се конфронтирам със съфорумниците, но за мен Зораки-то е класи над въпросната Диана.
Последното е ребрандиран китайски Artemis/ SPA CP1, обърнат заводски от CO2 на въздух. Ето първообраза му:
Явно поради по-здравата си конструкция позволява да се конвертира в PCP и да му се лепне "звучна" марка, но това в оснаватa си е нисък клас пистолет/играчка на CO2 балончета.
Не че е лош, просто е най-ниския клас на въпросната китайска фирма.
Имам SPA PP700, който е три пъти по-скъп от въпросната играчка. Искаше си доста пипане за да стане приятен за стрелба. Спусък, отвори, клапан, фаски... Няколко пъти разглобявах регулатора му и пак не е перфектен. Накрая го конвертирах в компактна PCP карабина и го ползвам така.
Зоракито от друга страна си идва завършен от завода- почти няма какво да му се подобрява.
Спусъкът е просто мечта, ръкохватка регулируема, мерни прибори, ако щеш и заводското куфарче за съхранение, напълно автономен, не му мислиш помпи и конектори...
Вади 12 джаула на 4-ри помпи, докато тая играчка с къса цев и калпав затвор ме съмнява да извади толкова, а и няма да има никакво плато без регулатор.
За първи пистолет зоракито е много по-подходящо..Отваряш кутията и почваш да стреляш - при това точно.
С тая диана/артемис/СПА ще е като с руска с кола - от магазина почваш да оправяш заводските кусури....
 

shaman

Редовен Потребител
Току що пробвах Artemis PP800R
Прави 7 изстрела с 194м/с (без плюс-минус) ;) със 1.175г. което е около 22J.
След което скоростта започва да пада доста бързо!

Имайки предвид 50cc резервоар (част от който е зает от регулатора) мисля, че си е добро постижение ;)
20 помпи точно са достатъчни да стигне 200 бара отново.
 

apapazov

Редовен Потребител
А като пръдне компресорчето на Зоракито? Защото често се случва...
Като пръдне-ново! Поне ги има по магазините.
В тоя живот пълно густо няма. И все пак не се разваля толкова често
 

moom

Новодошъл
Здравейте, за да не отварям нова тема ще пиша тук. Имам голям мерак към пцп пистолет и съм се насочил към Диана Бандит 4,5. Интересува ме това какви доработки са му нужни и желателни след закупуването. Подлежи ли на някакъв вид тунинг и като цяло достатъчно приятен ли е за стрелба из горите по мишени.
 

Hidden

Редовен Потребител
Здравей!
Аз имам Диана Бандит, но е в калибър 5.5. Не знам дали можеш да намериш в България такъв в 4.5.
Пистолетът не е никак лошо, особено за парите си. На 20 м не е проблем да целиш всеки път кенче от бира. Като недостатък бих посочил липсата на плато. Иначе казано нямаш няколко последователни изстрела с еднаква скорост. Нищо не съм му доработвал на моя. Малко е неприятно, че още никой не се е похвалил във Форума с подробен тунинг на този пистолет. В един западен форум даваха информация, че се появява нещо подобно на плато при рязане на няколко витки от пружината на ударника.
Ако съм на твое място, бих си взел ето този:
Той е с вграден регулатор. Това води до 7-8 изстрела с малка разлика в скоростта.
Ако увеличиш бюджета, може да си вземеш Рексимекс RP. Той превъзхожда Дианата с вграден регулатор и цилиндър, който се помпа до 250 бара. На Бандита е само 200. Това води до повече изстрели с близки скорости. Да речем два пъти повече.
Пак ако съм на твое място бих пробвал да мина тънко, като пусна обява тук във Форума за Рекси или ще дебна намаление в Заримекс ;)
 
Последна промяна:

moom

Новодошъл
Слагането на редуктор и леки доработки не биха ли подобрили платото на дианата? Гледах и РР800р, това ми беше други избор и наистина не ги откривам в 4,5. Рексимекс определено е впечатляващ но цената е прекалено голяма.
 

Hidden

Редовен Потребител
Слагането на редуктор и леки доработки не биха ли подобрили платото на дианата?
Вероятно биха, но пак са си разходи и занимавка. Минаваш над цената на редукторния китайски близнак.
Доработки ще променят нещата със сигурност - ако имаш време, кутия с пружини, подходящи инструменти, умения и време - взимай Дианата. Но винаги зависи и какво очакваш, де. За непретенциозна стрелба в гората Дианата от кутията става.
Рексимекс определено е впечатляващ но цената е прекалено голяма.
Виж дали във Форума не можеш да намериш на по-тънка цена. Или втора ръка, или внесен от Турция от колеги ;)
 

moom

Новодошъл
Погледна цени на Рексимекс RP в Турски сайтове, цените са около 500 лева, което ме устройва. А от Хатсанските, кое си струва, че най вероятно ще си взема там от място когато ходя.
 

Hidden

Редовен Потребител
За сега не са пуснали нещо, което да се мери с Рексимекс РП. Имаше един Хатсан Джет, но не ми допада, заради многото пластмаса по него. Не знам и колко му е добър редукторът.
 
Нагоре