Избор на пистолет.

tio

Новодошъл
Колеги, дайте насоки за избора на пистолет.
Benjamin Trail NP Mark II
Crosman 1322 American Classic
Diana PCP Bandit
Zoraki HP-01 long
Предпочитания калибър е 5.5. понеже имам пушка (Diana AR8 N-Tec) с този калибър. За Diana-та нямам помпа или компресор, но не ми проблем. Стрелбата ще е за забавление.
Дайте съвет, кой е по-добрия?

shaman

Редовен Потребител
Дианата според мен е добър избор, въпреки, че може да погледнеш и Artemis PP800R (което е реално същото, но с вграден регулатор)
За съжаление май в България няма на склад нищо от Диана и Артемис в момента.

Hidden

Редовен Потребител
Бенджаминът е пружинен, т.е. не може да се мери с другите по точност и по енергия. Стрелял съм с Кросман - спусъкът е доста по-твърд отколкото на Зораки и Диана. Също е по-слаб от тях.
Имам последните два постолета : Зораки е с по-лек спусък, автономен е, т.е. не ти трябва помпа, една идея по-трудно се монтират мерни прибори. Дианата е по-мощна, почти няма пластмаса по нея, има вграден заглушител и от кутията е тиха като детска играчка. Притежава и барабан за по-бърза стрелба. Предполагам, че ще издържи по-дълго време от Зоракито. Недостатъкът й спрямо Зораки, е че стреля с по-неравномерни скорости и че ти трябва поне помпа. Но можеш да го снабдиш с редуктор, с който да стреля по-добре. От друга страна споменатият Артемис е с редуктор, но трябва да му намериш заглушител. Зоракито много ме радва, но като направя равносметка това лято съм стрелял само с Дианата. Ако още не си решил - отпиши първите два пистолета от списъка си.

Последна промяна:

tio

Новодошъл
Благодарско за насоките, колеги.
И аз дианата бях се засилил, ама тук излизат няколко въпросчета.
1. Трябва ли помпата да е непременно Diana ?
2. Ще ми трябват ли, там разните преходници, щуцери, адаптери.....?
3. Трябва ли регулатор?

shaman

Редовен Потребител
1. Всякаква помпа, предвидена да напомпва PCP става
2. Щутцер си имаш в комплекта
3. Регулатор не е задължителен, но е желателно да се сложи, защото пистолета няма за съжаление никакво плато :(

Hidden

Редовен Потребител
Малко допълнение от мен.
В комплекта има щутцер за пълнене, но моят не стана на помпата, с която го пълня - марка Хил. Трябва или преходник или стругар да изработи нов щутцер. Аз избрах втория вариант. Пълненето е доста лесно.
Относно регулатора: аз още съм без регулатор. Ако ще го ползваш само за забавление май не ти и трябва. С моя пистолет кенче от бира на 20-23 крачки не е предизвикателство без да подпирам себе си или пистолета. За сега стрелям само на механични мерни прибори.

Anahtas.DmN

Потребител
Малко допълнение от мен.
В комплекта има щутцер за пълнене, но моят не стана на помпата, с която го пълня - марка Хил. Трябва или преходник или стругар да изработи нов щутцер. Аз избрах втория вариант. Пълненето е доста лесно.
Относно регулатора: аз още съм без регулатор. Ако ще го ползваш само за забавление май не ти и трябва. С моя пистолет кенче от бира на 20-23 крачки не е предизвикателство без да подпирам себе си или пистолета. За сега стрелям само на механични мерни прибори.
Относно меренето с крачки иска да кажа само: @Hidden не е джудже :D

kosmev

Редовен Потребител
Извинявам се, че ще се конфронтирам със съфорумниците, но за мен Зораки-то е класи над въпросната Диана.
Последното е ребрандиран китайски Artemis/ SPA CP1, обърнат заводски от CO2 на въздух. Ето първообраза му:
Явно поради по-здравата си конструкция позволява да се конвертира в PCP и да му се лепне "звучна" марка, но това в оснаватa си е нисък клас пистолет/играчка на CO2 балончета.
Не че е лош, просто е най-ниския клас на въпросната китайска фирма.
Имам SPA PP700, който е три пъти по-скъп от въпросната играчка. Искаше си доста пипане за да стане приятен за стрелба. Спусък, отвори, клапан, фаски... Няколко пъти разглобявах регулатора му и пак не е перфектен. Накрая го конвертирах в компактна PCP карабина и го ползвам така.
Зоракито от друга страна си идва завършен от завода- почти няма какво да му се подобрява.
Спусъкът е просто мечта, ръкохватка регулируема, мерни прибори, ако щеш и заводското куфарче за съхранение, напълно автономен, не му мислиш помпи и конектори...
Вади 12 джаула на 4-ри помпи, докато тая играчка с къса цев и калпав затвор ме съмнява да извади толкова, а и няма да има никакво плато без регулатор.
За първи пистолет зоракито е много по-подходящо..Отваряш кутията и почваш да стреляш - при това точно.
С тая диана/артемис/СПА ще е като с руска с кола - от магазина почваш да оправяш заводските кусури....

shaman

Редовен Потребител
Току що пробвах Artemis PP800R
Прави 7 изстрела с 194м/с (без плюс-минус) ;) със 1.175г. което е около 22J.
След което скоростта започва да пада доста бързо!

Имайки предвид 50cc резервоар (част от който е зает от регулатора) мисля, че си е добро постижение ;)
20 помпи точно са достатъчни да стигне 200 бара отново.

apapazov

Редовен Потребител
А като пръдне компресорчето на Зоракито? Защото често се случва...
Като пръдне-ново! Поне ги има по магазините.
В тоя живот пълно густо няма. И все пак не се разваля толкова често

Нагоре